Uutiset

Kuljetuskalusto

Fodiva-vaaka- ja ajoneuvoseurantalaitteet kattavasta valikoimasta

Jäteautovaakoja on useita malleja: etu-, taka- sekä sivulastaajaan, myös runkovaa’at kuuluvat mallistoon. Tärkeimpinä ominaisuuksina mm. as­tian punnitus taka- sekä sivulastaajalla jopa 200 g tarkkuudella. Vaaka mahdollista jakaa kahteen osaan, jolloin voidaan punnita kaksi astiaa samanaikaisesti. Punnitus tapahtuu automaattisesti astiatyhjennyksen yhteydessä. Astiahissiin sisäänrakennettu vaaka on myös lujarakenteinen. Fodio toimittaa myös täydellisen takalastaajan astiahissin, hydrauliikan sekä nostovarret. Kaikki vaakalaitteet ovat vakaushyväksyttyjä. Etulastaaja vaaka on 5 kg askeleella, etulastaajavaa’assa on luja­rakenteiset anturit ja vaakaan voidaan liittää tulostin tai siirtää paino suoraan tiedonkeruujärjestelmään.

Pyöräkuormaajavaa’oissa uutta on uusi pSarja, perusmalli pSmart ja monipuolinen pControl, sekä suosittu WK50 mallisto. pSarja on varustettu uudentyyppisellä digitaalisella paineanturilla sekä uudella mittaus­menetelmällä, joka takaa tarkan punnituksen kuormauksen aikana myös epätasaisella alustalla.

Huomionarvoisia asioita:
• Uusi mittausmenetelmä saatavana myös WK50-mallistoon, Pfreundt-vaakalaitteilla säästää aikaa ja kustannuksia kun pystyy punnitsemaan kuormauksen aikana pysähtymättä.
• Saatavana vaakoja helppokäyttöisestä pSmart-perusmallista monipuoliseen pControl-malliin, jossa optiona langaton tiedonsiirto, 2 kpl kameraliitäntöjä sekä runsaasti erilaisia toimintoja itse vaakalaitteessa, esimerkiksi murskalta varastoon kanto, tilausten käsittely myyntikuormauksessa jne.
• pContol-mallissa on myös monipuolinen tilaston tulostus, jossa käyttäjä voi helposti määritellä omia raportteja. Tämä helpottaa ja nopeuttaa tilastojen tulostusta suoraan kuormaajassa

Fodio Oy:llä on tarjolla lisäksi ajoneuvoseurantaan tarkoitettu Green Box. Fodion Suomessa edustama yhtiö on ruotsalainen SWT Ab, jonka laadukkaita jäteautovaa-koja on myyty Suomessa jo 90-luvulta lähtien. Yhtiö on kehittänyt erittäin monipuolisten Green Box -ajoneuvojen seurantajärjestelmän. Autoon asennettavassa terminaalissa on GPS ja GPRS-toimintojen lisäksi runsaasti erilaisia liitäntämahdollisuuksia, Can väylä, Ethernet LAN, W-LAN, USB, RS232, 4 kpl I/O, näiden avulla saadaan tietoja myös lisälaitteista kuten vaaka/paino, hiekoitus- sekä muita katujen kunnossapitolaitteita, lämpötiloja (kylmäkuljetuksissa) jne.

Laite lukee myös ajoneuvon Can-väylän tietoja  (FMS) ja välittää ne eteenpäin GPRS:n välityksellä internetiin, jolloin ei tarvita ohjelmistojen asennusta toimistoon, käyttäjä kirjautuu vain omilla tunnuksilla. Järjestelmän suurin hyöty saadaan tehokkaasta analyysiohjelmasta (Business Fleet Analysis), josta pystytään seuraamaan ja tulostamaan raportteja ajoneuvosta saaduista tiedoista. Analyysin avulla voidaan monipuolisesti seurata esim. polttoaineen kulutusta, (l/h, l/100 km sekä  kokonaiskulutus), tämän lisäksi seurataan kierroslukua, moottorin lämpötilaa, ajonopeutta sekä käyttötunteja, ajo- sekä lepoaikoja. Järjestelmään kirjataan ajoneuvon tiedot jolloin nopeasti nähdään milloin on ajoneuvon seuraava määrä­aikaishuolto ja katsastus jne. Nämä tiedot auttavat kuljetusten suunnittelussa sekä kaluston ylläpidossa, jotka omalta osaltaan säästävät aikaa
sekä kustannuksia.

Lisätietoja: www.fodio.fi 

Lue seuraavaksi