Uutiset

Kuljetuskalusto

Fliegl-tuotteiden edustus Piakolle

Pieksämäellä toimiva päällirakennevalmistaja Piako Oy on tehnyt saksalaisen Fliegl Groupin kanssa yhteistyösopimuksen perävaunujen ja maansiirtolavojen jälleenmyynnistä Suomessa. Myyntipäällikkö Hannu Kovanen Piako Oy:ltä kertoo yhteistyön alkaneen kahden perheyrityksen halusta toiminnan kehittämiseen.

”Olemme tiedostaneet sen tosiseikan, että oikean kumppanin kanssa voimme kasvaa ja tarjota asiakkaillemme aikaisempaa laajemman tuotevalikoiman. Vuosittain nelisentuhatta yksikköä valmistava Fliegl taasen halusi löytää Suomesta kumppanin, jonka osaamista voisi hyödyntää markkinaosuuden kasvattamisessa”, summaa Kovanen keväällä alkaneen yhteistyön taustoja.

Kovasen mukaan Fliegl-tuotevalikoimassa on huomattava joukko suoraan suomalaisasiakkaiden tarpeisiin vastaavia tuotteita. Valikoimassa on muun muassa kapelli- ja avorahtiperävaunuja sekä kippikalustoa maansiirtokäyttöön unohtamatta sarjatuotantona valmistettavia dollyjä. Kovasen mukaan tuotanto-ohjelmassa on sekä puoli- että täysperävaunuja suomalaisen mitoituksen mukaan valmistettuna. ”Flieglin tuotanto-ohjelmassa on jo nyt Suomeen kaavaillun kokonaismassakorotuksen mukaisia 5-akselisia paripyöräperävaunuja”, muistuttaa myyntipäällikkö, jonka mukaan Fliegl-perävaunualustoja tullaan käyttämään myös Piako-umpikorirakenteissa. ”Fliegl-tuotteilla on varsin hyvä maine ja vankka asema niin Ruotsissa kuin Venäjälläkin, joten uskomme merkin löytävän oman käyttäjäkunnan myös Suomesta”, uskoo Kovanen.

Kappaletavara- ja rahtiliikenteessä käytettävän kaluston ohella Fliegl valmistaa myös maansiirtokalustoa. Perinteisen kippikaluston lisäksi tuotanto-ohjelmassa on innovatiivinen push-off –lava, joka tarjoaa alhaisen painopisteen ja siten myös alhaisen kaatumisriskin. Rakenteensa ansiosta kuormanpurkaus sujuu helposti myös tunneleissa ja muissa matalissa paikoissa. Kovasen mukaan push-off lavat tulevat tarjoamaan hyvän vaihtoehdon asfalttikuljetuksiin, raskaaseen maansiirtotyöhön sekä energia- ja kierrätysmateriaalikuljetuksiin. Alhaisen painopisteen ansiosta push-off lava soveltuu erinomaisesti myös metsäautoteiden sorastuksiin.

”Asfalttiajossa eristetty push-off -lava pitää massan kuumempana perinteiseen lavaan verrattuna. Kuorman purkamistilanteessa viileämpi pintakerros sekoittuu kuumaan pohjakerrokseen, kun kippaavassa lavassa viileä pintakerros tulee ensin ja aiheuttaa valmiiseen asfalttiin epälaadukkaan kohdan”, painottaa Kovanen painoltaan kippilavan kanssa yhtäläisen rakenteen etuja.

Fliegl Group on saksalainen, yli 30-vuotias perävaunuja, maansiirtolavoja ja maataloustuotteita valmistava yritys, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Saksassa ja Unkarissa sekä Espanjassa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi