Uutiset

Kuljetuskalusto

Finncontin innovatiiviset ympäristötuotteet – Uusi Norba N4 -jätepakkaaja ja porakonelavapumppu

Finncont -konserni on tunnettu jätehuolto-, varastointi- ja kuljetusratkaisujen asiantuntija, joka tuottaa ratkaisuja niin ympäristö- sekä jätehuoltoon kuin teollisuuteen, kiinteistöhuoltoon ja maatalouteen. Finncontin pääkonttori sijaitsee Virroilla ja kaikkiaan yritys työllistää noin 160 alan ammattilaista, joista 15 työskentelee Lahdessa Finncont Ympäristötuotteet Oy:n palveluksessa. Yritys on aina kulkenut alan kehityksen kärjessä ja omaa tuotantoa täydennetään alan ehdottomilla huipputuotteilla. Nyt Finncont tuo markkinoille odotetun Norba N4 -jätepakkaajan sekä porakonepumpun jätelavojen kattojen avaamiseen.

Uusi Norba N4 -jätepakkaaja edustaa alan teknisen kehityksen kärkeä ja siinä yhdistyvät tehokkuus, taloudellisuus, yksilöllisyys sekä helppokäyttöisyys.

Lahdessa on toimittu ympäristötuotteiden parissa jo lähes 40 vuoden ajan ja Finncontin siipien alle siirryttiin vuonna 2017. Finncont Ympäristötuotteiden vahvuutena on alan edistyksellisimpien tuotteiden lisäksi monipuolisuus, mikä näkyy myös asiakaskunnan laajuutena. Vakioasiakaskuntaan kuuluu niin jätehuoltoalan toimijoita ja kuljetusliikkeitä kuin suuri määrä kunnallisen sektorin edustajia. Finncont Ympäristötuotteiden myynti on myös vahvoissa käsissä, sillä oman myynnin rinnalla tuotteilla on kymmenkunnan jälleenmyyjän verkosto ja lisäksi moni jätehuollon asiakkaista toimii myös jälleenmyyjinä. Verkoston laajuuden ja vankan asiantuntemuksen kautta asiakkaiden tarpeet tunnistetaan tarkoin ja tuoteperhe uudistuu alan muutokset tarkoin huomioiden.

Jätepakkaajien edelläkävijä Norba N4

Nosturien sijoittelu ja helppokäyttöisyys ovat Norballa suunniteltu kovan jokapäiväisen käytön ehdoilla

Finncont Ympäristötuotteiden edustama hollantilainen Geesinknorba on jätepakkaajapuolen erikoisosaaja, jonka Norba N3 -pakkaaja tuotiin markkinoille vuonna 1999. N3 otti nopeasti asemansa alan huipputuotteena ja sen suosio on ollut myös Suomessa vankalla tasolla.

”Odotukset suositun mallin seuraajalle olivat luonnollisesti korkealla ja uutuusmalli N4 testattiinkin perusteellisesti aidoissa olosuhteissa. Protokäytön laajuus olikin hyvin tärkeää, sillä uutuudessa esimerkiksi sähköjärjestelmät sekä hydrauliikka on uusittu edeltäjäänsä verrattuna. Lisäksi myös säiliöratkaisut ovat monipuolistuneet, ja materiaalivalintojen sekä rakennemuutosten kautta on saavutettu niin painonsäästöä kuin kompaktimpaa kokoa. Ensimmäiset kaksi testiyksikköä otettiin Suomessa käyttöön  noin vuosi sitten ja jo niistä saatu palaute on ollut positiivista ”, kertoo Finncont Ympäristötuotteiden toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen.

Norba N4:n suunnittelussa tavoitteena oli rakentaa yksikkö, jossa yhdistyvät tehokkuus, helppokäyttöisyys, monikäyttöisyys sekä kestävyys. ”Alalla ei ole kahta täysin samanlaista asiakasta, joten yksityiskohtainen, työtehtävien mukainen räätälöinti on hyvin tärkeää. Norba N4:ssa asiakaskohtaisuus on viety hyvin pitkälle ja esimerkiksi säiliöiden lukumäärät ja kokoluokat, vaakaratkaisut ja astiantunnistukset ovat tarkoin määriteltävissä. Huomionarvoista on myös, että kaikesta edistyksellisyydestä huolimatta N4:n hintaluokka tulee säilymään edeltäjänsä tasolla”, korostaa myyntipäällikkö Juha Holmström.

Käytettävyyden ehdoilla

Finncont Ympäristötuotteiden Mikko Kärkkäinen ja Juha Holmström luotsaavat yritystä kohti yhä tehokkaampaa ja puhtaampaa tulevaisuutta. Taustalla kymmenen uuden vaihtolavan vaikuttavan kokoinen kuorma lähdössä asiakastoimitukseen.

Jätepakkaajien työrytmi on käytännöllisesti aina kovatempoista ja taloudellinen kannattavuus perustuu pitkälti tehokkaaseen toimintaan. ”Norba N4:ssa työskentelyn ripeys on varmistettu esimerkiksi astiahissin nopeudella, hallintalaitteiden helppokäyttöisyydellä ja säätöjen monipuolisuudella. Myös huoltokohteiden sijoittamiseen on kiinnitetty huomiota ja etäyhteydellä puolestaan voidaan säätää laitetta vaikka ajon aikana.

Lisäksi puhtaanapidon helppoutta on parannettu ja roskien uloslentämisen mahdollisuus on minimoitu”, lisää Holmström.

Norban Hybrid Plug In -järjestelmä vie jätekeräilyn uudelle tasolle äänettömyyden ja puhtauden kautta.

”Asiakaspalautetta on kuunneltu hyvin tarkoin ja esimerkiksi matalaohjaamoinen tai kaasukäyttöinen alusta soveltuu uutuusmalliin mainiosti. Lajikkeiden määrää saadaan välisäiliöiden avulla lisättyä ja monen asiakkaan vaatima nosturi saadaan luonnollisesti lisättyä pakettiin ilman ongelmia. Uuden sukupolven teknologiaa on tarjolla myös hybridiakkuteknologian kautta, sillä Norba-mallit ovat saatavilla myös kompakteilla litium-akustoilla. Täten saavutettava päästöjen alhaisuus sekä äänettömyys ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämpää. Käytön helppoutta lisää akkujen latautuminen ajon aikana, jolloin viikonlopun yksi pidempi tasauslataus riittää pitämään yksikön liikenteessä”, korostaa Holmström.

Tehokas ja turvallinen lavapumppu

Finncont Ympäristötuotteilla asiakaspalautetta kuunnellaan tarkoin ja moni asiakas oli kiinnittänyt huomiota jätelavan katon avaamisen ja sulkemisen hitauteen ja hankaluuteen. ”Innovatiivinen tuotekehityksemme kehitti tilanteeseen yksinkertaisen ja nopean ratkaisun, jossa akkuporakoneen avulla katto avataan helposti ja turvallisesti. Ratkaisu esiteltiin tänä keväänä ja normaaliin lavaan lisäinvestointi on hyötyyn nähden suhteellisen pieni. Varmuuden vuoksi mekanismi toimii tarvittaessa myös käsikäyttöisesti esimerkiksi porakoneen akun virran hyytyessä”, lisää Holmström.

Ala kehittyy vauhdilla

Jätteidenkäsittely- ja kierrätysala muuttuvat vauhdilla ja esimerkiksi uusia mahdollisia lakeja on käsittelyssä tälläkin hetkellä. Tämä vaatii luonnollisesti myös alan tuotteilta paljon ja tuotekehityksen on oltava ajassa mukana. ” Finncont Ympäristötuotteet ja niiden edustamat tuotteet ja palvelut kulkevat alan kehityksen kärjessä, ja esimerkiksi biojätteen, muovin sekä tekstiilien kierrätys on otettu huomioon hyvin tarkoin. Olemme myös koko konsernin tasolla selkeästi oikealla tiellä ja tämän osoituksena vientimme on kasvusuunnassa esimerkiksi Pohjoismaihin, Baltiaan, Sveitsiin sekä Benelux-maihin. Merkittävä askel oli myös oman tytäryhtiön, Finncont Ab:n avaaminen Ruotsiin viime syksynä ja alku runsaan kasvupotentiaalin maassa onkin ollut hyvin lupaava”, päättää Kärkkäinen.

Lue seuraavaksi