Uutiset

Kuljetuskalusto

Fincumet Container uudisti Kymenlaakson Jätteen ekopisteet

Kun Kymenlaakson Jäte oy kilpailutti ekopisteidensä astiatoimittajia, tarjouspyynnön kriittisimpiä ehtoja oli, että astioiden oli oltava sellaisia, joita käsitellään nostaen, ja että niitä tarvittiin lähes 200 kappaletta. Myös logistiikalta vaadittiin paljon.

Kymenlaakson Jätteen ekopisteet ovat saaneet uusien keräilyasioiden myötä yhtenäisen ja siistin ilmeen.

Vaatimukset palvelulle ja tuotteiden ominaisuuksille olivat korkeat. Kymenlaakson Jäte oy:ssä arveltiin, että vaatimukset täyttäviä palveluiden ja tuotteiden tarjoajia ei kenties montaa Suomessa ole.

”Fincumet Containerin resurssit, tuotteet ja osaaminen vastasivat juuri sitä, mitä tarvitsimme”, kenttäpäällikkö Janne Karhu kertoo. Fincumet Container Oy:n tarjous erottui joukosta monipuolisuudellaan ja ammattimaisuudellaan, ja yritys valittiin projektin toimittajaksi. Yhteistyö alkoi kesän 2018 lopulla.

Uudet ja uskottavat ekopisteet rakentuivat vain viidessä viikossa

Fincumet Container toimitti ekopisteille erimallisia ja -kokoisia kartonki-, lasi- ja metalliastioita.

Tilaus sisälsi erimallisia ja -kokoisia, kuluttajille suunnattuja ekopisteastioita pienmetallille, kartongille ja lasille. Noin puolet astioista toimitettiin Kymenlaakson Jätteen Keltakankaan toimipisteelle, josta Kymenlaakson Jäte jakeli ne itse sovituille pisteille. Loput astioista Fincumet Container toimitti omalla logistiikallaan suoraan ekopisteille, rakensi pisteet sovitusti ja asetteli astiat nosturiautolla riviin. Kaikki astiat toimitettiin perille pisteisiin noin viiden viikon aikana.

Uudet keräilyastiat ovat kestäviä, mutta myös näyttävät hyviltä. Karhun mukaan astiat ovat tuoneet ekopisteisiin runsaasti lisää uskottavuutta ja siisteyttä

”Asiakkailta on tullut todella paljon positiivista palautetta. Pisteiden ilme on nyt yhtenäinen, ne ovat siistejä, eivätkä tarvitse erillisiä aidanteita, kuten aiemmin”, hän sanoo.

Fincumet Container on tarkka astioiden ensiluokkaisesta laadusta, sillä niiden käytettävyyden ja ulkonäön on vastattava vaativiin olosuhteisiin ja standardeihin.

”Olemme tinkimättömiä tuotteidemme laadun suhteen, joka on aina huoliteltu. Käyttämämme polyuretaanimaalaukset kestävät monenlaisia olosuhteita ja käyttöä”, myyntijohtaja Joonas Järvensivu kertoo.

Täsmällistä ja kokonaisvaltaista palvelua

Yhtiöt eivät olleet aiemmin tehneet yhteistyötä paria lava- ja kauhatilausta enempää. Laajempi yhteistyö on kannattanut, ja Kymenlaakson Jäte on ollut erittäin tyytyväinen niin palvelumalliin kuin tuotteisiin.

”Informaation kulku toimi erinomaisesti koko projektin ajan. Logistinen suunnittelu toimi loistavasti. Fincumet Containerin yhteyspäällikkö Juho-Matti Löytty sekä logistiikkapäällikkö Jami Kivelä pitivät meidät jatkuvasti ajan tasalla aikatauluista ja toimituksista. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme noutamaan vanhat astiat pois juuri oikeaan aikaan, eivätkä pisteet joutuneet olemaan pitkään ilman astioita”, Janne Karhu kertoo

Fincumet Containerin palvelukonseptiin kuuluu, että jokaisessa projektissa yhteyspäällikkö huolehtii aktiivisesta tiedotuksesta asiakkaan suuntaan. Sekä asiakas että toimittaja hyötyvät, kun kaikki tietävät koko ajan, missä mennään.

”Projekti hoitui tehokkaasti hiottujen prosessiemme ansiosta. Pitkälle robotisoitu tehtaamme ja iso kapasiteettimme takaa, että pystymme reagoimaan nopeastikin isoihinkin tilauksiin ja vastaamaan asiakkaan tarpeisiin kokonaisvaltaisesti niin tuotteiden, logistiikan kuin projektihallinnan osalta”, Järvensivu toteaa.

Yhteistyö ylitti odotukset

Fincumet Containerin ja Kymenlaakson Jätteen sujui yhteistyö niin kuin pitikin, ja joka jopa ylitti odotukset. Janne Karhu kertoo tyytyväisenä, ettei projekti olisi voinut sujua paremmin.

”Fincumet Container hoiti mallikkaasti ison projektin hallinnan, joka vaati paljon sekä toimittajalta että tilaajalta muun muassa logististen ja aikataulullisten järjestelyjen suhteen. Erittäin hyvin hoidettu projekti!”, hän kehuu Fincumet Containerin toimintaa.

Tulevaisuudessa yhteistyö jatkuu mitä todennäköisimmin ja lisähankintoja tullaan luultavasti tekemään ainakin astioiden osalta.

”Jos jatkossa tarvitsemme lisää astioita, meillä on nyt osoite, mistä niitä saadaan. Yhteistyö tulee varmasti jatkumaan. Suosittelen ehdottomasti Fincumet Containeria muillekin toimijoille. Meillä toimi kaikki erinomaisesti aina ensimmäisestä palaverista viimeiseen astiaan”, Karhu sanoo.

Lue seuraavaksi