Uutiset

Kuljetuskalusto

Europcar tarjoaa asiakaslähtöistä vuokraamopalvelua

Europcar minileasing

Vuokra-autojen käyttö on Suomessa edelleen vähäistä muuhun Eurooppaan verrattuna, vaikka vuokraamisen suosio onkin kasvanut viime vuosien aikana varsin tasaisesti. Osaltaan vuokraamisen suosion kasvu on seurausta taloudellisesti epävarmoista ajoista, joskin myös vuokrattavan ajoneuvokannan kasvulla sekä palveluvalikoiman laajentumisella on huomattava merkitys suosion rakentumisessa. Yksi alan suurista toimijoista Suomessa on maailmanlaajuisesti toimiva Europcar Autovuokraamo, jonka palvelutarjottimelle on katettu monipuolinen valikoima yritysasiakkaita kiinnostavia tuotteita.

”Vahvuuksinamme ovat kattava ja maanlaajuinen verkosto yhdessä modernin ja laajan ajoneuvokannan kanssa”, toteaa asiakkuuspäällikkö Pirkka Martikainen Europcar Oy:stä. Franchising-pohjalta toimivalla yrityksellä on Suomessa noin 2000 ajoneuvon laivasto 75 toimipisteestä koostuvan verkoston ulottuessa 33 eri paikkakunnalle. Lähtökohtaisesti Volkswagen- ja Audi-tuotteista koostuvan ajoneuvokannan keski-ikä on seitsemän kuukautta, jolloin asiakkaalla on aina käytössään nykyaikainen, turvallinen ja ympäristöystävällinen ajoneuvo.

Minileasing tuo säästöjä

Martikaisen mukaan yrityksissä seurataan ajoneuvojen käyttöä ja niistä koituvia kuluja aiempaa tarkemmin, joskin ajoneuvojen käytön tehostamisen saralla on edelleen paljon tehtävää.

”Monessa yrityksessä päädytään omistusautoihin tai leasing-kalustoon paljolti vanhasta tottumuksesta, vaikka vuokraamisella tai minileasing-palvelulla voitaisiin saavuttaa huomattavia säästöjä”, avaa Martikainen nykytilaa, jossa säästötoimet kohdistetaan ajoneuvojen sijaan paljolti henkilöstöön.

”Henkilökuntaa lomautetaan, mutta samalla omaa ajoneuvokalustoa seisotetaan pihassa – aivan turhaan”, harmittelee asiakkuuspäällikkö, jonka kokemuksen perusteella suomalaisyritysten pihoilla seisoo lukematon joukko tehottomassa käytössä olevia ajoneuvoja.

”Vastikään kartoitimme erään yrityksen ajoneuvokaluston käyttöastetta ja todellisuudessa pihassa seissyttä kuorma-autoa oli tarvittu verrattain harvoin viimeisen puolen vuoden aikana”, kertoo Martikainen kokemuksiaan avaten samalla yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvan Minileasing-palvelun etuja.

Vaivaton ja joustava

”Minileasing on kustannustehokas ja joustava tapa tilapäisen, kuukaudesta muutamaan kuukauteen ulottuvan ajoneuvotarpeen kattamiseen. Vuokrasopimus tehdään lähtökohtaisesti 1-12 kuukauden ajalle ja asiakkaalla on mahdollisuus palauttaa tai vaihtaa auto veloituksetta myös kesken sopimuskauden. Emme peri erillistä keskeytysmaksua, jolloin asiakas maksaa ainoastaan käytöstä”, summaa Martikainen minileasingin etuja.

Martikaisen mukaan minileasing on ominaisuuksiensa puolesta oikea ratkaisu nopeasti muuttuviin tai kestoltaan lyhytaikaisiin tehtäviin. Sopimushinta kattaa aina kaikki kustannukset polttoainetta ja palkkoja lukuun ottamatta, jolloin ajoneuvon käytön kustannukset ovat tarkoin ennakoitavissa.

”Kustannusten ennakoitavuus on kiistaton etu varsinkin projektiluontoisissa tehtävissä”, muistuttaa Martikainen, jonka mukaan minileasing-ratkaisua käytetään monesti täydentämään asiakkaiden omaa ajoneuvolaivastoa.

”Kustannustehokkuuden näkökulmasta parhaaseen lopputulokseen päästään sopivalla sekoituksella, johon kuuluu omia tai leasing-autoja sekä vuokrakalustoa”, päättää Martikainen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi