Uutiset

Kuljetuskalusto

Euroopan suurin rengasketju Suomeen

Euroopassa on useita erikokoisia rengasliikeketjuja, joista Point S:llä on laajin maantieteellinen levinneisyys, eniten toimipisteitä ja lisäksi se on ylivoimaisesti suurin itsenäisistä rengasliikeketjuista. Point S toimii tällä hetkellä 18 eri maassa ja ketjuun kuuluu yli 1000 yrittäjää, joilla on yhteenlaskettuna yli 1700 toimipistettä. Ketjun päätoimipaikka, Point S Development, sijaitsee Ranskan Lyonissa.

Ketjuun kuuluvien liikkeiden vuotuinen yhteenlaskettu ostovolyymipotentiaali on noin 10 miljoonaa rengasta. Point S -ketjun päämerkit vuonna 2009 Euroopassa ovat Mic-helin, Continental, Bridgestone, Goodyear ja Yokohama.

–Näiden toimittajien kanssa Full Fit Teamilla on jatkossa mahdollisuus päästä solmimaan eurooppalaisia huipputason sopimuksia niin, että yksittäinen kauppias pystyy kuitenkin säilyttämään oman, vahvan paikallisen identiteettinsä, kertoo Full Fit Team Oy:n toimitusjohtaja Marko Saarenpää.

–Point S -yhteistyön päätavoitteena on vahvistaa Full Fit Team -ketjun markkinaosuuksia niin kevyiden kuin raskaidenkin renkaiden puolella. Uskomme tavoitteen toteutuvan jo lähivuosina Point S -yhteistyön tuoman päämerkkien kilpailuetujen merkittävän paranemisen kautta. Taloudellista hyötyä ketjuun kuuluvalle yksittäiselle rengasliikkeelle tuo myös ketjun ostoja koordinoivan yrityksen, Full Fit Team Oy:n alhainen kustannusrakenne ja tehokas yhteisostojen koordinointi. Esimerkkinä rengastoimitusten järjestäminen suoraan tavarantoimittajilta rengaskauppiaan varastoon ilman turhia, kustannuksia nostattavia välikäsiä, Saarenpää jatkaa.

Yhteistyön aloittamisen seu-rauksena Full Fit Team -nimen käytöstä luovutaan markkinointiviestinnässä kokonaan. Nimen korvaa Point S Finland, joka jatkossa tarkoittaa nykyistä Full Fit Team -ketjua. Paikallistasolla omistajayritykset voivat halutessaan mainostaa jatkossa myös pelkällä oman yrityksensä nimellä.

Lue seuraavaksi