Uutiset

Kuljetuskalusto

ELY järjestää Facebook-kyselytunteja

Keski-Suomen ELY-keskuksen ylläpitämällä Facebook-sivulla ”Yhteinen ympäristömme / Keski-Suomen ELY-keskus” alkaa huomenna torstaina vesiaiheisten kyselytuntien sarja. Kyselytunneilla ELY-keskuksen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin ja keskustelevat annetusta aihepiiristä. Ensimmäinen kyselytunti koskee tulvariskejä ja niihin varautumista.

Tulevat Facebook-kyselytunnit:

To 26.2. klo 14–16 Tulvat, asiantuntijana vesistöinsinööri Timo Sokka.

Ke 4.3. klo 14–15.30 Järvet ja joet, asiantuntijoina limnologi Katja Leskisenoja ja yli-insinööri Ansa Selänne.

Ti 10.3. klo 14–16 Pohjavedet, asiantuntijoina hydrogeologi Kari Illmer ja ympäristögeologi Pekka Pulkkinen.

Keskustelua voi seurata, vaikka ei olisikaan kirjautuneena Facebookiin. Keskusteluun osallistuminen vaatii Facebook-tunnukset.

Tulvista haittaa, miten voi varautua?

Tulvavahinkoja voi sattua myös Keski-Suomessa, vaikka niitä sattuukin harvoin. Viime vuosikymmenten pahimmat tulvat ovat olleet 70- ja 80-luvuilla. Myöhemminkin on sattunut vahingollisia tulvia, viimeksi vuoden 2012 kevättulva ja talvitulva tammikuussa 2014.

ELY-keskukset ympäri maan ovat panostaneet omalta osaltaan toimiin tulvien aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi. Tämän tuloksena on vesistöalueittain laadittu ehdotukset tulvariskien hallintasuunnitelmiksi.

Lisää tietoa tulvista sekä ohjeita tulviin varautumisesta saa esimerkiksi tulvakeskuksesta.

Kansalaispalautetta suunnitelmista

Viranomaisten laatimista tulvariskien hallintasuunnitelmista voi antaa palautetta 31.3.2015 asti. Samalla aikataululla voi palautetta antaa myös vesienhoidon suunnitelmista sekä merenhoidon suunnitelmasta.

Lue seuraavaksi