Uutiset

Kuljetuskalusto

Ekeriltä uusi perävaunumalli HCT-yhdistelmiin

Ekeri Module 16

Pedersören Kolpissa toimiva Ab Ekeri Oy esittelee uuden tuotteen Suomen teille. Module 16:n ansiosta asiakkaan on helppo investoida uusiin lainmukaisiin kuljetusratkaisuihin.

Module 16:n tuotekehityksen lähtökohtana on ollut uusi HCT-perävaunuja (High Capacity Transport) koskeva laki, jonka mukaan HCT-ratkaisut ovat olleet 1.6.2020 sallittuja Suomen teillä. Tätä ennen sovellettiin käyttöasetusta alkaen 10.1.2019.

HCT-ratkaisut ovat kiinnostaneet myös kansainvälisesti. Ekerin tuotekehitys on keskittynyt kuljetusyritysten tarpeisiin ja kehittänyt yhteistyössä niiden kanssa uuden tuotteen. Module 16 täyttää moduulipohjaisena ratkaisuna uuden tieliikennelain vaatimukset vakaudesta ja kääntyvyydestä (Laki tieliikennelain muuttamisesta 360/2020).

Optimoidut sisä- ja ulkomitat

Module 16 on turvallinen ja tehokas kokonaan sivusta avattava tuote. Perävaunun ulkomitta on 16 metriä, kokonaispaino 48 tonnia ja kuormatilaa on 120 kuutiometriä. Sisämitta on optimoitu 78 eurolavalle kahdessa kerroksessa. Module 16 on saatavilla sekä viisi- että kuusiakselisena perävaununa. Kokonaismitta, 18,21 m, on optimaalinen Suomen teille ja tekee mahdolliseksi ajaa pienimmistäkin liikenneympyröistä.

Ekeri Module 16

Kestävä valinta

Uusi tuote tuo mukanaan monia etuja sekä kuljetusyrityksille että ympäristölle. Module 16 vastaa tulevaisuuden kestävän kuljetuksen tarpeisiin. Kuormakoko ja tehokkuus voidaan maksimoida samalla kun pienennetään polttoaineen kulutusta. Uusien pitkien yhdistelmien ansiosta hyötykuorma on keskimäärin kolmanneksen suurempi, minkä ansiosta liikenteeseen tarvitaan noin neljännes vähemmän ajoneuvoja. Lopputulos on siis pienempi ajoneuvojen määrä teillä ja siten pienemmät ympäristövaikutukset.

”Koska Module 16 on mahdollista yhdistää erilaisiin kuljetusratkaisuihin, tuotteen elinkaari on pitkä. Tämä myös on tärkeä näkökulma Ekerin kestävyysajattelussa”, tekninen päällikkö Janne Lindholm painottaa.

Module 16 on saatavana myös neliakselisena puoliperävaununa, jolloin se vetokidalla varustettuna toimii myös Duo2-yhdistelmän osana.

Lue seuraavaksi