Uutiset

Kuljetuskalusto

Ekeri muotoili perävaunuvarusteet polttoainetta säästäviksi

Aeroline-sarjan varusteet asennetaan umpikoreihin, perävaunuihin ja puoliperävaunuihin ja niiden muotoilu vähentää ilmanvastusta. Ekerin aerodynaaminen muotoilu kuljettaa yhdellä tankkauksella pidemmälle.

Virtaviivaiset urheiluautot eivät ole enää uusi keksintö, mutta ilmanvastuksen huomioiva perävaunujen ja puoliperävaunujen muotoilu ei ole yhtä yleistä. Tähän suomalainen yritys Ekeri haluaa muutoksen ja lanseeraa siksi Aeroline-sarjan.

”Suunnittelimme useita uusia tuotteita tehostamaan ajoneuvoa ympäröivää ilmavirtausta ja parantamaan vakautta. Niiden asentaminen perävaunuun, puoliperävaunuun tai umpikoriin vähentää ilmanvastusta, joka puolestaan vähentää polttoainekustannuksia”, kertoo myyntipäällikkö Stefan Ketola Ekeriltä.  

Yksi tuotteista on Aeroline Side -helma. Vanteet ja renkaat osittain peittävät sivuhelmat vähentävät sivutuulen vaikutusta ja myös lumen kerääntymistä talvisin. 

”Arviolta 15-50 % polttoaineen kokonaiskulutuksesta voidaan katsoa liittyvän aerodynamiikkaan. Yleensä ajatellaan, että vaikutus tulee vain edestäpäin, mutta jo muutaman asteen sivutuuli riittää vaikuttamaan ilmanvastukseen”, selittää Ketola. Ilmanvastus kasvaa nopeuden kasvaessa ja siksi aerodynaamisilla ratkaisuilla on suurempi merkitys suurissa nopeuksissa. 

Jos haluaa tutustua koko Aeroline-sarjaan, kannattaa käydä Power Truck Show’ssa Alahärmässä tai Lastbil 2018 -messuilla Jönköpingissä elokuussa. Ekeri tuo mukanaan viimeisimmillä hienouksilla varustellun esittelyperävaunun.

Lue seuraavaksi