Uutiset

Kuljetuskalusto

DHL valittu Wärtsilän uuden logistiikkakeskuksen kumppaniksi Vaasaan

Wärtsilä Smart Technology Hub Vaasa

DHL Supply Chain (Finland) Oy tulee vastaamaan teknologiayhtiö Wärtsilän uuden logistiikkakeskuksen toiminnasta. Logistiikkakeskus on osa Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubia, joka valmistuu Vaasan Vaskiluotoon ensi vuoden aikana. Logistiikkatoiminnot siirtyvät uuteen keskukseen kevään 2022 aikana.

Wärtsilän rakennuttaman, kooltaan noin 14.500 neliömetrin suuruisen logistiikkakeskuksen rakennustyöt on aloitettu kesäkuussa ja kiinteistön on tarkoitus valmistua lokakuun 2021 loppuun mennessä. Rakennustöiden valmistuttua DHL Supply Chain toteuttaa yhteistyössä Wärtsilän kanssa sisätilojen infrastruktuurin hyödyntäen ratkaisuissa logistiikan uusinta teknologiaa ja automaatiota sekä vastaa tulevaisuudessa logistiikkakeskuksen toiminnasta.

”Olemme tehneet Wärtsilän kanssa logistiikkayhteistyötä Vaasan seudulla vuodesta 2017. Smart Technology Hubin logistiikkakeskushanke on yritystemme välisessä kumppanuudessa merkittävä seuraava virstanpylväs, ja se on valtakunnallisesti sopimuslogistiikka-alan ehdottomasti merkittävimpiä lähitulevaisuuden projekteja. Automaatiota hyödyntävä toimintamalli tulee olemaan markkinoiden edelläkävijä”, kertoo DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Juhamatti Joensuu.

”Pitkäjänteinen yhteistyömme DHL Supply Chainin kanssa siirtyy nyt uudelle tasolle. Uusi toimintamalli selkeyttää materiaalivirtojen liikkumista logistiikkakeskuksesta tuotantotiloihimme sekä mahdollistaa osaltaan myös tavarakuljetusten vähenemisen kaupunkialueella, mikä pientää kuljetusten aiheuttamaa hiilijalanjälkeä ja meluhaittaa”, Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki kertoo.

Wärtsilän Smart Technology Hubiin liittyvät kokonaisinvestoinnit ovat yli 230 miljoonaa euroa. Hankkeen etenemistä ja sen ympärille muodostuvan ekosysteemin rakentumista voi seurata verkkosivuilta www.smarttechnologyhub.com.

Lue seuraavaksi