Uutiset

Kuljetuskalusto

Destia parantaa Nelostietä Äänekosken pohjoispuolella

Destia on voittanut Väylävirastolta suunnittele ja toteuta -projektin valtatie 4:llä Äänekosken pohjoispuolella. Urakassa Destia parantaa valtatietä noin 3,7 kilometrin matkalta Kevätlahden liittymän ja Petomäen ohituskaistan välillä, mikä sujuvoittaa liikennettä ja lisää turvallisuutta.

”Keskikaiteellinen ohituskaista mahdollistaa turvalliset ohitukset etelän suuntaan ajaville. Keskikaide ja poistettavat liittymät parantavat merkittävästi liikenneturvallisuutta vähentämällä mahdollisia kohtaamis- ja risteysonnettomuuksia. Liittymien poistuminen ja keskikaide parantavat valtatien sujuvuutta ja mahdollistavat ympärivuotisen 100 km/h nopeustason”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen.

Destia rakentaa myös yhden eritasoliittymän ja kuusi siltaa sekä riista-aitoja. Harkitusti sijoitettavat pysäkit ja turvalliset pysäkkiyhteydet parantavat joukkoliikenteen saavutettavuutta ja turvallisuutta. Projektin arvo on 12,5 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 marraskuussa. Liikenne urakka-alueella asetetaan rinnakkaisväylälle projektin ajaksi syksystä 2023 alkaen, mikä tulee aiheuttamaan lievää hidastumista matka-ajassa.

”Valtatie 4 on valtakunnallisesti merkittävä päätie, jolla kulkee paljon raskasta liikennettä, ja liikenteen ennustetaan lisääntyvän merkittävästi lähivuosikymmeninä. On siis tärkeää parantaa Nelostien turvallisuutta ja tässä projektissa pääsemme tekemään sitä vahvalla suunnittelu- ja rakentamisosaamisellamme ja mallipohjaista tuotantoa hyödyntäen”, sanoo Destian projektijohtaja Jaakko Taipale.


Lue seuraavaksi