Uutiset

Kuljetuskalusto

Delta luopuu Ivecosta

Delta-konserniin kuuluva Delta Trucks Oy ja Fiat-konserniin kuuluva Iveco S.p.A ovat sopineet, että Iveco ostaa Deltalta takaisin sen varastossa olevat uudet Iveco-hyötyajoneuvot ja -varaosat. Samalla Deltan hyötyajoneuvojen eli kuorma- ja linja-autojen maahantuonti lakkaa.

Lisäksi Delta on sopinut ajoneuvojen ja työkonekaluston kunnossapitoon erikoistuneen Raskone Oy:n kanssa, että Raskone ostaa Delta Trucksin huolto- ja varaosaliiketoiminnan. Delta Trucksin huolto- ja varaosahenkilöstö, yhteensä 44 henkilöä, siirtyy kaupan myötä Raskoneen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakauppaan sisältyy myös Delta Trucksin olemassa oleva huoltosopimuskanta. Raskone jatkaa Fiat Professional -hyötyajoneuvojen huoltotoimintaa Deltan entisissä tiloissa Espoon Koskelossa. Osapuolet eivät halua julkistaa kaupan arvoa.

Delta Trucks Oy suunnittelee yhtiön liiketoiminnan lopettamista, minkä vuoksi Delta Trucks käynnistää myyntihenkilöstöään, yhteensä enintään 7 työntekijää, koskevat yhteistoimintaneuvottelut 29. tammikuuta 2010.

Delta Trucks on toiminut Iveco-kuorma-autojen ja vuodesta 2008 Irisbus Iveco -linja-autojen maahantuojana ja vähittäismyyjänä vuodesta 2002 saakka.

Delta keskittyy jatkossa strategiansa mukaisesti henkilöautojen maahantuontiin, uusien ja käytettyjen autojen vähittäismyyntiin sekä huolto- ja varaosapalveluihin. Deltan tavoitteena on rakentaa kestäviä asiakassuhteita tarjoamalla parasta paikallista palvelua.

Delta-konsernin yrityssaneerauksessa syksystä 2009 olleet emoyhtiö Delta Motor Group Oy sekä tytäryhtiöt Delta-Auto Oy ja Delta Motor Oy pääsivät pois yrityssaneerauksesta tuomioistuimen eilisellä päätöksellä. Yhtiö maksoi saneerausvelkansa velkojilleen heti oikeuden päätöksen jälkeen.

Lue seuraavaksi