Uutiset

Kuljetuskalusto

Daimler Trucksin tilaukset lisääntyivät alkuvuonna 49 prosenttia

Daimler Trucks otti tammi-maaliskuun välillä vastaan peräti 49 prosenttia enemmän tilauksia kuin vuotta aikaisemmin. Uusien kuorma-autojen myynti on kasvanut samana aikana 21 prosenttia. EU30-alueella myynti kasvoi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 11 ja Brasiliassa jopa 66 prosenttia. Lisäksi taloudellisten tehostamistoimien odotetaan parantavan yhtiön tulosta 1,4 miljardilla eurolla vuoteen 2019 mennessä.

”Kuorma- ja linja-autojen maailmassa olemme selvä ykkönen. Varmistaaksemme, että myös pysymme kärjessä, vahvistamme koko ajan strategisia vahvuuksiamme: globaalia läsnäoloa eri markkina-alueilla, kaikkialla käytettäviä alustaratkaisuja sekä asemamme innovaatiojohtajana”, Daimler Trucksin pääjohtaja Martin Daum korostaa.

Tuotekehitykseen 2,5 miljardia

Daimler Trucks aikoo panostaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhteensä 2,5 miljardia euroa vuosina 2018–2019. Summasta 500 miljoonaa käytetään sähköisen, liitettävyyden ja autonomisen liikenteen tutkimukseen ja edistämiseen. Konkreettinen askel tähän suuntaan on uuden EMG-yksikön perustaminen (E-Mobility Group) kiihdyttämään kuorma- ja linja-autojen sähköisten voimalinjojen kehitystä. Tämän vuoden aikana asiakkaiden testikäyttöön toimitetaan jo 30 sähköistä hyötyajoneuvoa, ja sarjatuotannon on määrä alkaa vuonna 2021.

Mercedes-Benzin raskaat kuorma-autot 9 prosentin kasvussa

Suomessa Mercedes-Benzin yli 16-tonnisten kuorma-autojen markkinaosuus oli toukokuussa 18,4 prosenttia ja tammi-toukokuun välillä 19,5 prosenttia. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna Mercedes-Benzin raskassarjalaiset ovat 9 prosentin kasvussa, ja autoja on myyty yhteensä 254 kappaletta. Toukokuussa asiakkaille toimitettiin 57 uutta yli 16-tonnista Mercedes-Benz-kuorma-autoa. Kevyemmissä painoluokissa 6–16-tonnisia on myyty viidessä kuukaudessa 33 kappaletta ja 3,5–6-tonnisia 69 kappaletta.

Pakettiautot lähes 10 prosenttia viime vuotta edellä

Viiden kuukauden jälkeen Mercedes-Benzin pakettiautot ovat kotimaan myyntitilastoissa sijalla 4. Toukokuun loppuun mennessä pakettiautoja oli myyty yhteensä 913 kappaletta (+9.7 %), ja markkinaosuus oli 12,6 prosenttia. Toukokuussa uusia pakettiautoja toimitettiin 196 kappaletta eli peräti 42 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2017. Kasvuprosentti oli korkein kahdeksan eniten myydyn merkin joukossa.

Mercedes-Benz Citan ja VebaBox-kylmäkuljetuslaitteet Road Tourilla kesä- ja heinäkuussa

Mercedes-Benz Citan 109 CDI -pakettiauto ja kylmälaitetoimittaja VebaBox kiertävät Suomea kesä-heinäkuussa Mercedes-Benz pakettiautoja jälleenmyyvissä myyntipisteissä. VebaBox on kylmäkuljetustila, jota voidaan käyttää missä tahansa ajoneuvossa, jolla kuljetetaan tuotteita lämpötiloissa -18°C …+25°C. Kiertueaikataulu löytyy Vehotrucksin sivuilta osoitteesta www.vehotrucks.fi

Sprinteriin perustuvan uuden Mercedes-Benz-minibussin koeajot käynnissä

Sprinter-malliston uudistuminen näkyy myös Mercedes-Benzin linja-automallistossa, joka pian täydentyy uudella minibussimallilla. Sprinter-minibussin koeajot ovat käynnissä Dortmundissa. Sprinter-alusta tarjoaa erinomaisen perustan linja-autokorille ja -varustelulle, varsinkin kun auton muotoilu on uudistunut, korimallisto laajentunut ja autossa hyödynnetään uutta turvallisuusteknologiaa ja avustinjärjestelmiä.

X-sarja seikkailee ja selviytyy The Crew 2 -videopelissä

Suositun The Crew -videopelin uusi versio The Crew 2 julkaistaan 29. kesäkuuta, ja Mercedes-Benz on näyttävästi mukana. Pelin ”sankari” on X-sarjan pickup, joka pelimaailmaa varten on tuunattu todella suorituskykyiseksi muun muassa normaalia leveämmillä renkailla, etuvinssillä ja lavakatteella. Lisäksi pelaajat voivat kustomoida oman X-sarjansa muun muassa haluamallaan värillä ja pyörillä. The Crew 2 tulee saataville PlayStation 4-, Xbox One- sekä PC-versioina.

Daimler Trucks perustaa automaattisten kuorma-autojen kehityskeskuksen Yhdysvaltoihin

Daimler Trucks & Buses vahvistaa asemaansa automaattisen tavara- ja henkilöliikenteen markkinajohtajana ja perustaa alan tutkimus- ja kehityskeskuksen Oregonin Portlandiin Yhdysvaltain länsirannikolle. Keskuksen tehtävänä on automaattiajoneuvojen tuotekehitys, testaus ja validointi, ja se toimii läheisessä yhteistyössä Daimler Trucksin Stuttgartin ja Intian Bangaloren kehityskeskusten kanssa.

Lue seuraavaksi