Uutiset

Kuljetuskalusto

Daimler jaetaan kahdeksi yhtiöksi

Yksi maailman suurimmista autonvalmistajista, saksalainen Daimler, on muuttamassa yhtiörakennettaan. Suunnitelmissa on, että kuorma- ja linja-autoja valmistava liiketoiminta eriytetään Daimler Truck -nimiseksi yhtiöksi ja listataan Frankfurtin pörssiin tämän vuoden aikana. Henkilö- ja pakettiautotoiminnot jäävät nykyiseen yhtiön, jonka nimeksi muutetaan sopivan ajan kuluessa Mercedes-Benz.

Daimlerin pääjohtaja Ola Källenius sanoo, että yhtiön jakautuminen mahdollistaa tehokkaamman ja joustavamman toiminnan, ja antaa aiempaa paremmat edellytykset vastata asiakkaiden toiveisiin.

Mercedes-Benz-yhtiön huomaan jäävät merkin henkilöautomallit sekä Citan-, Vito- ja Sprinter-mallit. Suomalaisille tutuista merkeistä Daimler Truck -yhtiön vastuulle tulevat Mercedes-Benz-kuorma-autot Ategosta ylöspäin — Unimog mukaan lukien —, Fuso sekä Mercedes-Benz- ja Setra-linja-autot. Muualla maailmassa Daimler Truck -merkkejä ovat intialainen BharatBenz sekä pohjoisamerikkalaiset Freightliner, Thomas Built Buses ja Western Star.

Suomessa Daimlerin merkkejä edustaa Veho Oy. Kuorma- ja linja-autoliiketoimintaa johtavan Rami Ainialan mukaan päämiehen yhtiörakenteen muutoksella ei ole tiedossa olevia vaikutuksia Vehoon tai sen asiakkaisiin. ”Toistaiseksi toiminta jatkuu kaikin puolin ennallaan”, Ainiala sanoo.

Jakautumissuunnitelman toimeenpano edellyttää Daimlerin yhtiökokouksen hyväksyntää. Sen vuoksi ylimääräinen yhtiökokous on määrä kutsua koolle vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Lue seuraavaksi