Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF ryhtyy ilmoittamaan hiilidioksidipäästöt

DAF Trucks on edelläkävijöitä kuljetustehokkuudessa ja ympäristöystävällisyydessä. Nyt se ryhtyy ilmoittamaan uusien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöt Euroopan komission asetuksen mukaisesti 1. tammikuuta 2019 alkaen. DAF valmistautuu asetuksen voimaantuloon ilmoittamalla sertifioidut hiilidioksidipäästöt ensimmäisen kerran tämän vuoden neljännellä neljänneksellä.

Tammikuusta 2019 alkaen kaikkien uusien raskaan sarjan 4 x 2 ja 6 x 2 Euro 6 -kuorma-autojen (>16 tonnia) hiilidioksidipäästöt on ilmoitettava Euroopan komission asetuksen mukaisesti. Muut ajoneuvokokoonpanot siirtyvät noudattamaan uutta lainsäädäntöä vuonna 2020. Ilmoituksen päästöarvot luodaan yhteisen Vecto-työkalun kautta. Koska kyseessä on standardisoitu ja sertifioitu prosessi, uusi hiilidioksidipäästöjen ilmoitusta koskeva asetus mahdollistaa sen, että kuljetusalan yritykset voivat vertailla useiden eri kuorma-auto-mallien ja jopa valmistajien välisiä hiilidioksidipäästöarvoja ennen uuden kuorma-auton tilausta.

DAF ryhtyy tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ilmoittamaan sertifioidut hiilidioksidipäästölukemat tilausvahvistuksessa sekä laskussa. Näin DAF-jälleenmyyjät pystyvät kertomaan asiakkailleen heti, millaiset heidän tulevan kuorma-autonsa hiilidioksidipäästöt ovat. Vecto-arvot lasketaan tavalliselle kuorma-auto-/vetoautoyhdistelmälle tai umpikorilla varustetulle kuorma-autolle kolmen eri käyttötarkoituksen vakioreittien ja sertifioitujen tietojen avulla.

”Alan pienin polttoaineen kulutus”

”Olemme sitoutuneet huolehtimaan maapallosta ja tulevista sukupolvista. Siksi teemme kuorma-autoistamme jatkuvasti entistä puhtaampia”, kertoo Richard Zink, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtoryhmän jäsen. ”Hiilidioksidipäästöt ovat suoraan yhteydessä polttoaineen kulutukseen, mikä puolestaan on yksi tärkeimmistä asioista kuorma-auton ostopäätöstä tehtäessä. DAF asetti alalle uuden standardin julkaistessaan uudet CF- ja XF-mallit, joiden polttoaineen kulutus on huikeat 7 % aiempaa pienempi ja siksi myös niiden hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät.”

DAF kehittää tällä hetkellä vaihtoehtoisia, kestäviä sähkö- ja hybridikäyttöisiä voimansiirtolaitteistoja, jotka vähentävät päästöjä entisestään. Vaihtoehtoisia polttoaineita, kuten HVO:ta (vetykäsitelty kasviöljy), joiden uusimmissa versioissa ristiriidat ruoantuotannon kanssa on ratkaistu ja jotka tuottavat jopa 80 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä, voidaan nyt käyttää DAF-kuorma-autoissa niin, etteivät ne vaikuta huolto-ohjelmaan.

Älykäs TOPEC-kokoonpanotyökalu

”Älykäs DAF TOPEC -ajoneuvon kokoonpanotyökalu takaa sen, että pystymme jo nyt tarjoamaan kohdennettuja polttoaineen kulutusarvoja juuri asiakkaan kuorma-autolle sekä puoliperävaunuille tai päällirakenteelle ja jopa tietyille reiteille ja käyttötarkoituksiin”, Richard Zink lisää. ”Näin jälleenmyyjämme voivat määrittää, mikä kuorma-auto sopii työhön parhaiten ja on samalla taloudellisin ja ympäristöystävällisin vaihtoehto. Juuri tätä on DAF-kuljetustehokkuus.”

Lue seuraavaksi