Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF-huolto Kaakkois-Suomessa uuteen kotiin

Maltillista, mutta tätäkin määrätietoisempaa kasvua suomalaismarkkinoilla tehnyt DAF viilaa jälkimarkkinaverkostoaan Kaakonkulmalla. Lappeenrannassa toimiva Hevistar Oy aloitti tammikuun alussa DAF-sopimuskorjaamona ottaen samalla huomaansa myös alueen varaosapalvelut.

DAF-maahantuojana toimiva CT Finland Oy viilaa organisaatiotaan Suomessa siirtämällä Lappeenrannan jälkimarkkinatoiminnot paikalliselle sopimuskorjaamolle. Tammikuun alusta alkaen alueen huolloista, korjauksista ja varaosatoiminnoista on vastannut kuutostien välittömässä läheisyydessä Myllymäen teollisuusalueella sijaitseva Hevistar Oy. Juho Aapro (vas.) ja Lauri Segerman haluavat varmistaa kaakkoissuomalaisten DAF-autoilijoiden huolettomat kilometrit pitkälle tulevaisuuteen.

”Muutoksella haluamme parantaa kustannuskilpailukykyämme ja taata palvelutason korkean laatu pitkälle tulevaisuuteen”, linjaa alueella DAF-myynnistä vastaava Juho Aapro Hevistarin tiloissa Paalukadulla. Aapron mukaan CT Finland Oy haluaa keskittää omat voimavaransa Rajamäelle myöhemmin rakennettavaan palvelukeskukseen, joka tulee palvelemaan niin myynnissä, maahantuonnissa kuin jälkimarkkinoinnissakin. Maakuntien jälkimarkkinoinnissa luotetaan jatkossakin vahvoihin paikallisiin toimijoihin, joista saadut kokemukset ovat erittäin myönteisiä kaikkialla maassa.

”Vuonna 1999 perustettu Hevistar Oy on alueellaan vahva ja tunnettu toimija, joka pystyy tarjoamaan kaikki asiakkaiden tarvitsemat palvelut yhden luukun periaatteella”, vakuuttaa Segerman.

Kaikkiaan seitsemän henkilöä työllistävä, Raskassarja-ketjuun kuuluva Hevistar Oy toimii Lappeenrannassa kahden toimipisteen turvin. Myllymäen alueella sijaitsevassa pisteessä toimii varaosamyynti yhdessä Autokatsastus Lappeenranta Oy:n toimipisteen kanssa. Korjaamotoiminta sen sijaan on tilankäytöllisistä seikoista johtuen keskitetty Toikansuontien toimipisteeseen.

”Voimme tarjota DAF-autoilijoille kaikki merkkiliikkeen palvelut, mutta myös kaikki muut tuotevalikoimaamme kuuluvat palvelut esimerkiksi perävaunujen ja Eberspächer-lämmittimien osalta”, kertoo Hevistarin toimintaa luotsaava Lauri Segerman, jonka mukaan auto saadaan huollettua yhdellä käynnillä puskurista puskuriin.

”Ja tarvittaessa se myös katsastetaan saman käynnin yhteydessä”, jatkaa Segerman, jonka näkemyksen mukaan DAF:lla on erittäin vankka ja luotettava maine alueen autoilijoiden parissa.

”Luotettavan tuotteen ohella myös maahantuojana toimiva CT Finland Oy vaikuttaa meille sopivalta kumppanilta”, jatkaa Segerman, jonka mukaan asiakkaiden käytettävissä on DAF-merkkiosien ohella myös kattava valikoima Raskassarja-ketjun varaosia, joita voidaan hyödyntää varsinkin ajetumman kaluston yhteydessä. Takuunalaisissa autoissa hyödynnetään luonnollisesti yksinomaan DAF-merkkivaraosia.

Kaakkois-Suomen DAF-myynti siirtyy huolto- ja korjauspalveluiden mukana uusiin tiloihin Paalukadulle. Juho Aapron mukaan alueen DAF-kanta on kehittynyt erittäin myönteisellä tavalla ja esimerkiksi Lappeenrannassa on muutamia hyvin vahvoja DAF-taloja. Itä- ja Kaakkois-Suomesta onkin kehittynyt DAF:lle yksi vankimmista markkina-alueista Suomessa.

”DAF on täällä verrattain suosittu merkki myös alle viiden auton pienyrittäjien joukossa”, summaa Aapro markkinakehitystä.

CT Finlandin Lappeenrannan toimipiste oli merkittävässä asemassa myös vaihtoautotoiminnan saralla. Aapron mukaan vaihtoautokeskus siirtyi muutoksen yhteydessä Rajamäelle, joskin vaihdokkeja löytyy jatkossakin Lappeenrannasta, mutta aiempaa enemmän myös Oulusta ja Tampereelta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi