Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF hakee uutta vauhtia Suomessa

CT Finland Oy:n Henrik Björnström (vas.) ja Juho Aapro.

Murrostilassa elänyt suomalainen DAF-toiminta on löytänyt toimintojensa tueksi jälleen tukevaa maaperää. Uuteen huomiseen lähdetään osaavalla joukolla, joka sijoittuu kevään aikana uusiin toimitiloihin Kehä III:n varteen.

DAF-hyötyautojen maahantuontia, myyntiä ja jälkimarkkinointia Suomessa ja Ruotsissa hoitaneet Cosmo Trucksin osat siirtyivät viime vuoden lopulla uuden omistajan huomaan. Alkujaan julkisuudelta piilossa pitäytyneeksi omistajaksi on sittemmin valjennut juustojen parissa toimivan A Ware Food Group:n omistava konserni, jolla on toimintaa useassakin Euroopan maassa. Kuljetukset ovat erittäin tärkeässä asemassa tälle juustokauppaa tekevälle yritykselle, joten se on päättänyt pitäytyä paljolti omassa kuljetuskalustossa. Ainakin suomalaisittain ajateltuna A Ware on keskimääräistä suurempi toimija kuljetusalalla, sillä kaluston määrän kerrotaan asettuvan 1000 yksikön tuntumaan.

Konserniin on kuulunut jo entuudestaan muutamia Hollannissa sijaitsevia huoltokorjaamoita, nyt omassa verkostossa on pisteitä myös Suomessa ja Ruotsissa.

”Ruotsi on A Waren juustotoimintojen kannalta tärkeä alue, joten he halusivat varmistaa ruotsalaisten DAF-toimintojen tulevaisuuden. Tehtaan näkökulmasta katsottuna Suomi ja Ruotsi kuuluvat jatkossakin samaan nippuun, joten A Waren omistaja otti haltuun Cosmon aiemmat pohjoismaiset toiminnot”, kertoo skandinaavisia toimintoja luotsaava Rieks Rozeman tammikuisena aamuna CT Finland Oy:n Rajamäen toimipisteessä.

Usko merkkiin säilynyt hyvänä

Uuden omistajan myötä suomalaisille DAF-toiminnoille saatiin uutta pontta, jonka turvin tulevaisuuteen voidaan katsoa jälleen myönteisin ajatuksin.

”Tällä hetkellä meillä on neljän hengen myyntiorganisaatio, joka kattaa niin pääkaupunkiseudun, Kaakkois-Suomen, Tampereen talousalueen kuin Oulun seudunkin”, summaa Juho Aapro, jonka mukaan Porissa toimiva OP Truck jatkaa edelleen paikallisena piirimyyjänä alueellaan. Aapron mukaan organisaatio niin myynnin kuin tukitoimintojenkin suhteen on verrattain ohut, mutta kuitenkin markkinatilannetta vastaava ja hyvässä iskussa oleva.

”Haluamme edetä aluksi varovaisin ja määrätietoisin askelin”, kertoo talousjohtaja Henrik Björnström, jonka mukaan hollantilaisomistaja on antanut suomalaisille varsin vapaat kädet tuloksellisen työn tekemiseen.

”Markkinoiden suhteen meillä on kuitenkin verrattain hyvä tilanne, vaikka myyntimme olikin pysähdyksissä syksyllä muutaman kuukauden ajan”, pohtii Aapro, jonka mukaan loppuvuodesta uudestaan käyntiin polkaistu kaupankäynti sai siipiensä alle kantavaa ilmaa.

”Tilauskantamme on varsin hyvällä tasolla”, vakuuttaa Aapro, jonka mukaan hollantilaismerkin syömähampaana on kauko- ja ulkomaanliikenteessä käytettävä XF-mallisto.

Täältä tullaan Kehä III

Hyötyautot merkistä riippumatta vaativat tuekseen osaavaa organisaatiota niin maahantuontiin kuin jälkimarkkinointiin. Suomessa DAF-jälkimarkkinointi nojaa vajaaseen 20 yksityiseen huoltokorjaamoon, jotka ovat palvelleet asiakkaita keskeytyksettä myös syksyn turbulenssissa.

”Olemme Suomessa pieni toimija, jolloin meillä ei ole mahdollisuuksia rakentaa omaa verkostoa. Haluamme jatkossakin tehdä yhteistyötä näiden osaavien maakunnallisten toimijoiden kanssa”, summaa Aapro, jonka mukaan maahantuontitoiminnot ja siihen liittyvä korjaamo muuttavat huhtikuun alkuun mennessä Kehä III:n välittömään läheisyyteen Ansatielle Vantaalle.

”Uudet ja nykyistä suuremmat tilat sijaitsevat logistiikan solmukohdassa lentoaseman kupeessa”, valottaa Aapro.

”Markkinaosuutemme putosi viime vuonna kokonaismarkkinaa enemmän, koska myyntimme oli keskeytynyt muutaman kuukauden ajaksi. Loppuvuodesta uudelleen aloitettu myynti on ollut ilahduttavan pirteää summaavat CT Finland Oy:n Henrik Björnström (vas.) ja Juho Aapro.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi