Uutiset

Kuljetuskalusto

Dachser solmi aiesopimuksen 50 Mercedes-Benz eActros LongHaul -autosta

Mercedes-Benz eActros LongHaul

Logistiikkayhtiö Dachser aikoo hankkia Euroopan autokalustoonsa 50 Mercedes-Benz eActros LongHaul -autoa, joka esiteltiin tämän vuoden IAA Transportation -messuilla. Kemptenissä toimiva globaali yritys on allekirjoittanut aiesopimuksen Mercedes-Benz Trucksin kaupasta. Dachserin eActros LongHaul -autot tulevat olemaan 6×2-vetotavalla olevia vaihtokoriautoja, kuormauskorkeudeltaan 1 120 mm. Dachser laajentaa siten merkittävästi sähköajoneuvokantaansa. Sähkökuorma-auton, jonka toimintamatka on yhdellä latauksella noin 500 kilometriä, odotetaan olevan valmis sarjatuotantoon vuoteen 2024 mennessä.

”Dachser on meille erittäin tärkeä asiakas kestävän liikenteen saralla. Dachser oli mukana testauskumppanina eActros 300- ja 400 -autojen kehittämisessä raskaaseen jakeluun. Olemme erityisen iloisia siitä, että logistiikkayritys luottaa nyt myös eActros LongHauliin vahvistaen e-strategiaamme”, sanoo Stina Fagerman, Mercedes-Benz Trucksin markkinointi-, myynti- ja palvelupäällikkö.

”Tämä aiesopimus korostaa sitoutumistamme ympäristöystävällisten hyötyajoneuvojen kehittämiseen ja testaamiseen. Mercedes-Benz eActros LongHaulin pitkän toimintamatkan ansiosta voimme kuljettaa tavaroita Euroopan toimipaikkojen välillä ilman päästöjä, myös suurilla hyötykuormilla ja kaukoliikenteessä. Tämä on tärkeä osa Dachserin pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaa”, sanoo Dachserin maantielogistiikan operatiivinen johtaja Alexander Tonn.

Dachser on käyttänyt sähkökäyttöisiä ajoneuvoja, kuten Fuso eCantereita ja Mercedes-Benz eActroseita, vuodesta 2018 osana kestävän kaupunkijakelun konseptiaan. Yhdessätoista eurooppalaisessa kaupungissa täyssähköiset pakettiautot ja kuorma-autot jakelevat kaikki lähetykset paikallisesti hiilidioksidivapaasti ydinkeskustoissa. Loppujakelussa Dachser käyttää myös sähköavusteisia polkupyöriä. Stuttgartissa toteutettu pilottiprojekti voitti Saksan liittovaltion ympäristöministeriön Sustainable Urban Logistics -kilpailun vuonna 2018.

“Olemme saaneet hyviä kokemuksia akkukäyttöisten ajoneuvojoen suorituskyvystä kaupunkilogistiikassa. Siksi oli luonnollista, että otamme seuraavan askeleen – kaukoliikenteen – yhdessä Mercedes-Benz Trucksin kanssa”, sanoo Dachserin kehitysjohtaja Stefan Holm.

Mercedes-Benz eActros LongHaul

Mercedes-Benz eActros LongHaul on suunniteltu niin, että se täyttää samat kestävyys- ja käyttöikävaatimukset kuin perinteisellä polttomoottorilla varustettu kaukokuljetuksiin suunniteltu Actros. Käytännössä se tarkoittaa 1,2 miljoonan kilometrin ajosuoritetta kymmenen vuoden aikana.

Autoissa käytettävät litiumrautafosfaattiakut ovat pitkäikäisiä ja kykenevät varastoimaan runsaasti energiaa. Akut voidaan ladata 20 prosentin varauksesta 80 prosenttiin selvästi alle puolessa tunnissa, jos käytettävissä on yhden megawatin tehoinen latausasema. Kolmen akkupaketin kapasiteetti on 600 kWh, jonka eActrosin kaksi taka-akselin yhteydessä olevaa sähkömoottoria kykenevät muuttamaa liikkeeksi 400 kW:n jatkuvalla ja 600 kW:n hetkellisellä tehoilla.

Mercedes-Benz eActros LongHaul tulee alusta alkaen myyntiin sekä puoliperävaunun vetoautona että tasakuorma-autona.Lue seuraavaksi