Uutiset

Kuljetuskalusto

Colmec sekoittaa rengaspakkaa

Oma myynti- ja palveluorganisaatio kasvamassa vauhdilla

Colmec Group on länsinaapurissamme merkittävään asemaan noussut raskaan kaluston rengasalan asiantuntija, jonka palvelukonsepti on osoittautunut toimivaksi pohjoismaisissa olosuhteissa. Nyt Colmec saapuu toden teolla Suomen markkinoille ja oman verkoston kehittäminen maassamme on jo käynnistynyt ryminällä.

Colmecilla on pitkä ja menestyksekäs historia, sillä vuonna 1966 perustettu yhtiö on vuosien mittaan kasvanut yli 300 henkilöä työllistäväksi suuryritykseksi. Tuotantomäärät kertovat selvää kieltä tuotteiden suosiosta ja viime vuonna yritys teki omalla hinta-laatusuhteeltaan mainiolla Boss-tuotemerkillä 155 000 rengaspinnoitusta ja lisäksi uusia renkaita myytiin linja- ja kuorma-autoihin sekä maarakennuspuolelle yli 84 000. Laadun takaavat tunnetut Nokian-, Dunlop-, Semperit-, Kumho-, Marangoni- sekä Primewell-rengasmerkit. Jakelusta huolehtii yrityksen oma, noin 30 kuorma-auton kalusto ja lisäksi Ruotsissa asiakkaita palvelee yhdeksän oman rengasaseman verkosto.

Kokonaisvaltainen palvelu helpottaa asiakkaan arkea

Kokonaispalvelua täydentää merkittävästi vuonna 2001 aloitettu Josamin teknologialla tehtävä akseli- ja aurauskulmien säätöpalvelu, joka suoritetaan liikkuvalla mittauskalustolla esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa. Viime vuonna säätöjä suoritettiin yli 11 000 ja näin asiakkaiden rengas- ja polttoainekustannuksia saatiin alennettua huomattavasti. Colmecilla on ratkaisu myös asiakkaiden renkaiden säilytysongelmiin ja yrityksen rengas­hotelliin mahtuu 100 000 kuorma- ja linja-auton rengasta optimaalisiin olosuhteisiin.

Kehittynyt tuotanto­mekanismi takaa laadun

Colmecin Suomen maajohtaja Sami Ojamo kertoo yrityksen menestyksen pohjautuvan yksityiskohtaiseen tuotantoprosessiin, jonka kautta asiakas saa käyttöönsä ainoastaan tarkat laatukriteerit täyttäviä tuotteita. Prosessissa rungot noudetaan asiakkaalta ja tehtaaseen saavuttuaan rungot merkitään tarkoin ja ne saavat yksilöintikoodit, mikä estää vaihtumisen mahdollisuuden. Ulkoisen tarkastuksen jälkeen on vuorossa Colmecin huipputeknologiaan perustuva läpivalaisu, joka paljastaa runkojen sisäiset viat aukottomasti. Korkean laadun varmistamiseksi pinnoitukseen kelpaamattomat rungot hylätään tässä vaiheessa

Itse pinnoituksessa rungot karhennetaan tietokoneohjatuissa ja automatisoiduissa prosesseissa ja mahdolliset vauriokohdat hiotaan ja vahvistetaan kriteerit täyttäviksi. Tämän jälkeen uusi pinta kiinnitettään ja keskitetään polarisoivan valon avulla ja vulkanoinnin jälkeen rengas on valmis lopputarkastukseen. Myös Colmecin lopputarkastus on erittäin tarkka ja siinä suoritetaan esimerkiksi koepaineistus 10,5 baarin paineeseen. Vasta nämä testit läpäistyään on rengas täyttänyt kaikki Colmecin vaatimukset ja on valmiina asiakkaan ajoneuvon alle. Vanteille asennettuina asiakkaalle toimitettavien renkaiden täytössä käytetään typpeä, mikä pitää renkaan toimintakuntoisena vaihtuvissa lämpötiloissa ja samalla se vähentää vanteiden ruostumista ja estää renkaan hapettumista sisäpuolelta.

Sami Ojamo kertoo, että yrityksen kokonaispalveluissa asiakkaan yksityiskohtaisetkin vaatimukset voidaan ottaa huomioon. Colmecin mittatilaustyönä tekemään seurantapakettiin voi lisätä esimerkiksi renkaiden kuntokartoitukset sekä toimenpide-ehdotukset. ”Taustalla toimivan vankan organisaation ansiosta palvelumme ovat räätälöitävissä hyvinkin tarkoin ja asiakkaan rengastöiden sujuvuus sekä tuottavuus saadaan optimaaliselle tasolle kokonaiskustannusten laskiessa”, Ojamo lupaa. Ojamo korostaa, että toimitusten nopeus on alan kärkeä ja yrityksen ruotsalaisuudesta huolimatta palvelu taataan myös suomen kielellä. ”Colmec on tullut Suomeen jäädäkseen ja tulevana vuonna laitamme ison remmin päälle. Kasvatamme toimintojamme tasaisen varmasti ja asiakkaita tarkoin kuuntelemalla muokkaamme verkostosta juuri tänne sopivan, pitkäjänteisesti toimivan ja luotettavan alan huipputekijän”, tiivistää Ojamo.

Kumikonkari Asikainen myynnin vetäjäksi

Colmecin myyntipäälliköksi on lokakuussa nimitetty Markku Asikainen, jolla on vankka ja pitkä kokemus raskaan kaluston renkaista. Markku Asikainen on työskennellyt rengasalalla 17 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta hän on toiminut Vianorin aluemyyntipäällikkönä Jyväs-kylässä vastuualueenaan kuorma- ja linja-autojen rengas- sekä palvelumyynti. Tätä ennen hän oli vastaavissa tehtävissä Euromasterilla. Colmecilla on nyt Asikaisen nimityksen ansiosta Suomessa henkilökunta, josta löytyy sekä kuorma-auto-
että bussialan monipuolista asiantuntemusta ja ymmärrystä. Asikaisen asemapaikkana pysyy edelleen Jyväskylä, josta on erinomaiset yhteydet eri puolille Suomea.

Lue seuraavaksi