Uutiset

Kuljetuskalusto

CNH Industrial ja Nikola yhteistyöhön

Muun muassa Iveco-kuorma-autoja valmistava CNH Industrial N.V. ja polttokennokäyttöisiä kuorma-autoja kehittävä Nikola Corporation ovat sopineet yhteistyöstä. Sopimuksen mukaan CNH Indurtial hankkii 250 miljoonan dollarin osuuden Nikolasta. CNH maksaa sata miljoonaa dollaria rahana ja loppuosa katetaan panostuksena tuotekehitykseen, tuotantoon ja muuhun teknologiaan sekä toimittamalla tiettyjä avainkomponentteja.

CNH Industrialin yhtiöt Iveco ja FPT Industrial jakavat suunnittelu- ja tuotanto-osaamista Nikola-polttokennokuorma-autojen tuotantoon. Päämääränä on nopeuttaa Nikola TWO ja Nikola TRE -mallien tuotannon aloittamista.

CNH saa vastavuoroisesti käyttöönsä Nikolan osaamisen polttokennoista, vetysäiliöistä, erillisjousituksesta ja muusta tekniikasta sekä vedyn jakeluverkostoon liittyvästä teknologiasta.

Polttokenno nähdään seuraavana askeleena nesteytetyn maakaasun (LNG) jälkeen, sillä vedyn jakeluverkosto perustuu olemassa olevaan LNG:n jakeluverkostoon mahdollistaen vedyn tuottamisen paikallisesti. Ivecolla ja FPT Industrialilla on ollut tärkeä rooli Euroopassa maakaasun jakeluverkon kehittämisessä. Nikola kumppaneineen on puolestaan kehittänyt aktiivisesti vedyn jakeluverkostoa sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa.

Lähiajan strategiset tavoitteet ovat Pohjois-Amerikan markkinoille tarkoitetun Nikola TWO -mallin teolisen tuotannon aloittaminen ja Ivecon uuden S-Way-mallin teknologian integroiminen Nikolan TRE-malliin. Nikola TRE on Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille suunniteltu nokaton malli. Siitä on tarkoitus tuottaa sekä polttokennolla että ladattavilla akuilla toimiva versio, joiden esittely on suunniteltu vuoden 2022 syksyyn. Nikolan myynti ja jälkimarkkinointi Euroopassa on tarkoitus hoitaa Iveco-verkoston kautta.

Lue myös: Iveco uudisti raskaat mallit

Lue seuraavaksi