Uutiset

Kuljetuskalusto

BSE – raskaan kaluston renkaita Puolasta

Puolan Stargardissa sijaitsee maailman suurimman rengasvalmistajan BSE:n eli Bridgestonen yksi kymmenestä Euroopassa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Japanilaisen rengasvalmistajan tehdas on fyysisesti hyvin lähellä suomalaisen Cargotecin HIABin tehtaita. Suomalaisilla tavaraliikenteen ammattilaisilla oli maaliskuussa 2017 mahdollisuus tutustua kuorma-auton renkaan valmistusprosessiin. Uudenaikaisessa ja pitkälle automatisoidussa Stargardin tehtaassa tuotetaan päivässä neljätuhatta kuorma-auton rengasta. Itse tehtaalla on kuvaamiskielto, mutta vierailu oli kävijöille erittäin informatiivinen. Vieraat saavat nähdä koko valmistusprosessin. Samaan ei moni valmistaja suostu.

Renkaiden valmistus on tarkkaan ohjattu ja monivaiheinen tapahtumien ketju. Käytettyjen materiaalien valinta tai mallin muuttaminen tuotannossa on valmistajan

Bridgestonen tehdasalueen sisällä on kuvaamiskielto. Vieraat saivat tutustua tuotantoon kokonaisuudessaan. Tehdas valmistaa raskaan kaluston renkaita 19,5 – 22,5 tuuman kokoluokkaan.

ammattitaitoa. Jokaisen vaiheen tarkistusmenetelmät varmistavat laadun. Kaikki valmiit renkaat tarkistetaan käsityönä. Bridgestonen kehittämän laatu- ja johtamisjärjestelmän yhtenä kulmakivenä on lattiatasolta johtaminen. Jos prosessia kehitetään, paras tieto on tehtaan suorittavalla tasolla.

Bridgestonen kuten muutkin Euroopassa toimivat rengasvalmistajien asiakkaat ovat mantereellamme tuonnin varassa. Kaikki Euroopassa valmistetut renkaat jäävät tänne käyttöön. Bridgestone pitää huolta tuotekehityksestä ja testaamisesta Euroopan olosuhteissa Ruotsissa ja Italiassa sijaitsevien testiratojen avulla. Puolan Stargardissa sijaitsevassa Bridgestonen tehtaassa tuotetaan 19,5 – 22,5 tuuman vannekoon raskaan kaluston renkaita.

Verkossa

Bridgestonen verkkosivut

Lue seuraavaksi