Uutiset

Kuljetuskalusto

Bridgestone toimittaa renkaat Volta Trucksin lanseeraus- ja pilottiajoneuvoihin

Volta Zero

Pohjoismainen täyssähkökuorma-autoja valmistava startup-yritys Volta Trucks ja maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone ovat sopineet rengasyhteistyöstä. Sopimuksen mukaan Bridgestone toimittaa renkaat ensimmäiseen, 3. syyskuuta julkistettavaan lanseerausajoneuvoon sekä pilottiajoneuvoihin, jotka toimitetaan kuljetusyrityksille arvioitavaksi vuoden 2021 alkupuolella.

Volta Zeron pilottiin on ilmoittautunut mukaan suuria logistiikkayrityksiä, kuten brittiläinen DPD Group sekä pohjoismaiset Bring ja Posten. Ajoneuvotilauksiakin otetaan jo vastaan molemmilla markkinoilla.

Bridgestone on toimittanut Volta Zero -ajoneuvoihin 285/70R19.5 146/144M R-Steer 002 -renkaat sekä etu- että taka-akseleille. Ohjaavalle akselille suunniteltu pintakuvio tarjoaa vahvasti vääntäville täyssähköautoille optimaalisen suorituskyvyn, ja lisäksi R-Steer-renkaan ripamallinen pintakuvio vähentää merkittävästi rengasmelua, mikä on tärkeää ympärivuorokautiseen kaupunkikäyttöön tarkoitetussa ajoneuvossa.

Bridgestone Central Europen toimitusjohtaja Christian Mühlhäuser kommentoi: ”Kuljetusteollisuudessa on käynnissä nopea muutos, ja yhä useammat ajoneuvot ovat verkottuneita, autonomisia, jaettuja ja sähköisiä (CASE – connected, autonomous, shared and electric). Olemme ylpeitä kumppanuudesta Volta Trucksin kanssa ja odotamme innolla, että yrityksen pilottiajoneuvot pääsevät tien päälle. Bridgestone on sitoutunut yhdessä avainkumppaneidensa kanssa edistämään tulevaisuuden liikkuvuutta ja luomaan uutta arvoa yhteiskunnalle. Yhteistyö Volta Trucksin kanssa on erinomainen esimerkki juuri tästä.”

Volta Trucksin toimitusjohtaja Rob Fowler toteaa lopuksi: ”Olen iloinen Volta Trucksin ja Bridgestonen lanseeraus- ja pilottiajoneuvojen rengastoimituksia koskevasta yhteistyöstä. Täysin sähköisen raskaan hyötyajoneuvon valmistajana olemme alan pioneeri, joten olen tyytyväinen, että voimme tehdä yhteistyötä Bridgestonen kanssa, joka on innovatiivinen ja maailmanlaajuisesti tunnettu yritys.”

Volta Zero

Volta Zero on täysin sähköiseksi suunniteltu 16 tonnin kuorma-auto kaupunkikuljetuksiin. Se vähentää kaupunkien keskustoissa tehtävien tavaratoimitusten ympäristövaikutuksia. Puhtaasti sähköllä toimivien Volta Zero -ajoneuvojen toimintamatka on 150–200 kilometriä, ja niiden arvioidaan eliminoivan CO2-päästöjä noin 180 000 tonnia vuoteen 2025 mennessä.

Turvallisuus on myös Volta Trucksin painopistealue, ja yrityksen tavoitteena on valmistaa markkinoiden turvallisimpia raskaita hyötyajoneuvoja. Alusta lähtien täysin sähköiseksi suunniteltu Volta Zerossa kuljettaja istuu keskellä ajoneuvoa ja paljon tavallista kuorma-autoa matalammalla, jolloin näkyvyys on erinomainen.

Ruotsalais-brittiläisen Volta Trucksin ensimmäinen Volta Zeron prototyyppi on rakenteilla, ja se lanseerataan myöhemmin vuonna 2020. Pilottivaiheen ensimmäisten testiajoneuvojen asiakasarvioinnit alkavat vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue seuraavaksi