Uutiset

Kuljetuskalusto

Blue Stream – Scania klassikko

Scania tuo markkinoille rajoitetun erän Blue Stream –erikoisautoja, jotka perustuvat Scania Streamline -klassikkoon ja V8-perinteisiin. Blue Stream -malleissa on R-sarjan ohjaamo, jota on customoitu yhteistyössä Svempa Bergendahlin kanssa.

Blue Stream on kunnianosoitus alkuperäiselle Scania Streamlinelle, joka esiteltiin vuonna 1991 ja joka silloin pystyi ylpeilemään kuorma-automaailman ensimmäisellä aidosti aerodynaamisella ohjaamolla.

“Kun esittelimme Scania Streamlinen uudelleen viime vuonna, saimme runsaasti positiivista palautetta asiakkailta, joilla oli omakohtaisia kokemuksia 3-sarjan ajamisesta nuoruudessaan”, kertoo Scanian kaukoliikennetuotejohtaja Kristoffer Nyberg, jonka mukaan monet muistivat erityisesti vaaleansinisen, vaaleanpunaisilla ja sinipunaisilla koristeraidoilla maalatun Streamlinen.

”Kun päätimme kunnioittaa tuota legendaa rajoitetulla erällä Scania Streamline -erikoismalleja, halusimme luonnollisesti Svempan mukaan projektiin; hän on ehdottomasti paras mies tähän tehtävään”, jatkaa Nyberg. Södertäljessä käsin koottavat ja Blue Stream –mallit tunnistaa upeasta metallihohtomaalauksesta, koristeraidoista ja ainutlaatuisista sisustuselementeistä.

”Innostuimme valtavasti saatuamme tämän toimeksiannon Scanialta”, kertoo Svempan pääsuunnittelija Jan Richter.

”Meillä oli houkutus käyttää alkuperäistä vaaleansinistä väriä, joskin legendaarisuudesta huolimatta valitsimme värin, joka ilmentää paremmin vuotta 2014. Päädyimme vaikuttavaan vaaleansiniseen metallinhohtosävyyn, joka vaihtaa väriä valaistuksesta ja katselukulmasta riippuen”, valottaa Richter, jonka mukaan Blue Stream –autoja valmistetaan rajattu 200 kappaleen erä.

Vanhan Streamlinen perintö näkyy myös koristeraidoituksessa, joka sekin on päivitetty ja muotoiltu ilmentämään Scanian aerodynamiikkaa. V8 -muotoiluelementtejä korostaa kiiltävän musta etusäleikkö ja ohjaamossa on runsas vakiovarustus, jota asiakas voi täydentää laajasta lisävarustevalikoimasta. 

Blue Stream -mallit tulevat myyntiin kaikilla Scania-markkinoilla ja ne voidaan varustaa V8-moottorilla teholuokissa 500 – 730 hevosvoimaa. Ajoneuvon voi tilata sekä vetoautona että alustamallina kaikissa vakiokokoonpanoissa Highline- tai Topline-makuuohjaamolla. Kukin auto on numeroitu ja numero löytyy kojelaudassa olevasta Blue Stream -merkistä.

”Olemme vakuuttuneita siitä, että jokainen Blue Stream tulee olemaan ainutlaatuinen”, päättää Kristoffer Nyberg, jonka mukaan jokainen yksilö vie Scania Streamline -perintöä eteenpäin tarjoten omistajilleen tuloja ja ylpeydenaihetta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi