Uutiset

Kuljetuskalusto

Bio-DME:llä lupaava tulevaisuus

Dieselmoottorissa käytettävä Bio-DME antaa yhtä suuren tehokkuuden synnyttäen vähemmän melua perinteiseen moottoriin verrattuna. Dieseliin verrattuna Bio-DME tuottaa 95 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja hyvin vähän hiukkaspäästöjä tai typenoksideja. Tämä kaikki tekee kaasumaisesta Bio-DME:stä ideaalisen polttoaineen dieselmoottoreille.

Kymmenen Volvo Bio-DME -kuorma-autoa on ollut säännöllisessä käytössä viime syksystä lähtien. Kaikkiaan testikalustolla on ajettu jo 400 000 kilometriä, tiiviimmin tien päällä olleen ajokin mittariin on pyörähtänyt jo 100 000 kilometriä.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun Bio-DME:ä käytetään ajoneuvon polttoaineena näin suuressa laajuudessa. Kenttätestit osoittavat, että autoissa käytetty tekniikka on luotettavaa ja koko prosessia aina tuotannosta jakeluun voidaan luonnehtia energiatehokkaaksi”, sanoo vaihtoehtoisten polttoaineiden projektijohtaja Per Salomonsson Volvo Trucksilta.

PostNord ja DHL ovat projektiin osallistuvia kuljetusyrityksiä, jotka tähtäävät hiilidioksidipäästöjensä radikaaliin vähentämiseen vuoteen 2020 mennessä. Kenttätesteihin osallistuminen oli yhtiöille luonnollinen askel.

”Kuljettajamme ovat hyvin tyytyväisiä autoihin, sillä Bio-DME -kuorma-auton ajaminen ei eroa perinteisistä ajoneuvoista. Olemme kohdanneet hyvin vähän teknisiä ongelmia, vaikka kyseessä on täysin uusi teknologia. Bio-DME:ä polttoaineenaan käyttävät kuorma-autot kulkevat äänettömämmin kuin vastaavat dieselillä käyvät”, sanoo Henrik Boding, PostNordilla logistiikan liiketoiminnan ympäristöasioista vastaava johtaja.

”Näemme Bio-DME:n käytössä suuren mahdollisuuden, sillä 98 prosenttia hiilidioksidipäästöistämme syntyy kuorma-autoliikenteestä”, sanoo DHL:n ympäristöasioiden johtaja Ulf Hammarberg, jonka mukaan alhaiset hiilidioksidipäästöt ovat Bio-DME:n merkittävin etu.

Projektissa käytetty biopolttoaine valmistetaan mustalipeästä Chemrecin kaasutuslaitoksessa Piteåssa paperiteollisuuden sivutuotteena. Tuotanto toimii sulavasti ja mahdollisuudet toimittaa polttoainetta suuressa mittakaavassa riippuvat huomattavissa määrin uusiutuviin polttoaineisiin saatavissa olevista kannustimista.

”Bio-DME:ä voidaan myös valmistaa muista uusiutuvista raaka-aineista ja uskomme, että tällä polttoaineella on loistava tulevaisuus, jonka haasteena on markkinoiden tavoittaminen ja jakeluinfrastruktuurin luominen”, sanoo Per Salomonsson, jonka mukaan päättäjillä on suuri rooli luodessaan mahdollisuuksia uudelle polttoaineelle.

Lue seuraavaksi