Uutiset

Kuljetuskalusto

Asiakkaan luottamuksen saavuttamiseksi

Vehon hyötyajoneuvotoimintoja luotsaavan Juha Ruotsalaisen ei tarvitse peitellä tyytyväisyyttään summatessaan vuoden 2011 tapahtumia suomalaisessa Mercedes-Benz –maailmassa. Suomalaisilla pakettiautomarkkinoilla Mercedes-Benz saavutti reilun 10 prosentin markkinaosuuden, mikä on kaikkien aikojen paras tulos. Keveissä, 3,55-6,0 tonnin kuorma-autoissa asema oli  ylivoimainen, sillä myydystä 670 ajoneuvosta reilut 65 prosenttia kantoi nokallaan Mercedes-Benzin tähteä. Keveiden kuorma-autojen kokonaismarkkinat ovat Suomessa laskeneet jo useiden vuosien ajan, sillä vuosituhannen vaihteen jälkeen kevytkuorma-autoja rekisteröitiin vielä 2500 ajokin vuosivauhdilla. Muun muassa ajokorttivaatimuksista johtuvan laskusuunnan uskotaan vähitellen kääntyvän vakaalle, joskin alhaiselle tasolle.

”Uskon markkinoiden stabiloituvan noin 700 kappaleen tasolle ja haluamme jatkossakin olla tämän segmentin pääpelaaja”, vakuuttaa Ruotsalainen muistuttaen uudistuneen Fuso Canterin herättämästä mielenkiinnosta asiakaskunnan parissa. Ensimmäinen uuden sukupolven Fuso Canter on suomalaisasiakkaiden nähtävillä helmikuussa Talvitiepäivillä.

Markkinajohtajuuskakkua nautittiin myös keskiraskaiden kuorma-autojen sarjassa vajaan 38 prosentin siivulla. Vajaan 400 ajokin kokonaismäärä on kuitenkin erittäin alhainen, sillä lähihistoriassa on useita 600 ajokin vuosia. Ruotsalaisen mukaan uusi Fuso Canter tuo väriä myös tähän keskiraskaaseen sarjaan 7,5 tonnin ajokilla.

Kuninkuusluokan, eli yli 16 tonnin markkinoilla Mercedes-Benzin myyntimäärä oikeutti kolmanteen sijaan markkinaosuuden kivutessa 17,5 prosenttiin. Kokonaismarkkinat asettuivat 10 vuoden aikajanalla kuitenkin keskimääräistä alhaisemmalle tasolle 2349 auton rekisteröinnillä.

”Vuosi 2011 jää Mercedes-Benzin ja Vehon historiaan kaikkien aikojen parhaimpana vuotena, sillä koskaan aikaisemmin ei asemamme ole ollut yhtä vahva”, summaa Ruotsalainen mennyttä vuotta. Menneiden muistelu on puuhana mukavaa, joskaan sillä ei tulevaisuutta rakenneta. Niinpä Veho Hyötyajoneuvojen leirissä on selvä suunta myös tulevaisuuteen, johon kuuluu niin uusia tuotteita kuin valmistuvia toimipisteitäkin.

”Jyväskylän myynti- ja huoltopiste avautuu maaliskuussa, Seinäjoelle rakennettavan vastaavan pisteen ovet avataan kesäkuussa. Raaseporiin puolestaan avataan syksyllä täysin uusi raskaan liikenteen tarpeisiin vastaava huoltokeskus”, avaa Ruotsalainen Vehon menossa olevia investointihankkeita, joille on luvassa jatkoa ainakin Kouvolan talousalueella.

”Haluamme olla ammattiautoilijoille se paras ja halutuin kumppani”, muistuttaa Ruotsalainen, jonka mukaan tavoitteen saavuttaminen vaatii myös kattavan myynti- ja huoltoverkoston, joka mahdollistaa yhden luukun periaatteen niin ajoneuvon hankinnan kuin jälkimarkkinoinninkin osalta. Siihen liittyen Veho on panostanut ja tulee jatkossakin panostamaan lukuisiin palvelutuotteisiin, kuten CharterWay –vuokrapalveluihin ja huoltosopimuksiin sekä FleetBoard -telematiikkajärjestelmään.

”Aikaisempaa useammin asiakas haluaa auton sijasta ostaa käyttöönsä palvelua senttiä per kilometri –hintaan”, kertoo Ruotsalainen asiakaskunnassa tapahtuneesta muutoksesta.

Kotimaisen Sisun suhteen odotukset ja tavoitteet ovat olleet liiankin optimistisia niin tehtaan kuin myyntiorganisaationkin taholla. Vuonna 2011 Sisun markkinaosuus jäi alle viiden prosentin, eikä osuuden nopea nostaminen ole Ruotsalaisen mukaan järkevää toimintaa. Kuluvan vuoden aikana markkinoille tuodaan myös tehdasvalmiit Works-, Carrier- ja Roll- mallit.

”Pitkällä juoksulla Sisun asema tulee vahvistumaan, mutta tässäkin asiassa olemme valinneet maltillisemman tavan”, linjaa Ruotsalainen yhdessä Sisu-myynnistä vastaavan Heikki Alamettälän kanssa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi