Uutiset

Kuljetuskalusto

Amazonille 1 064 kaasukäyttöistä Iveco S-WAY -kuorma-autoa

Iveco S-Way

CNH Industrial N.V. -konserniin kuuluva Iveco ilmoitti toimittavansa yhteensä 1 064 kaasukäyttöistä Iveco S-Way kuorma-autoa verkkokauppayhtiö Amazonille.

Amazon on jo vastaanottanut eurooppalaisten kumppaniensa käyttöön 216 yksikön erän paineistetulla maakaasulla toimivia Iveco S-Way CNG -kuorma-autoja. Toinen 848 yksikön erä on tilattu, ja sen toimitukset alkavat vuoden 2022 puolivälissä. Kokonaistilaus on siten 1 064 kuorma-autoa.

Näissä 1 064 kuorma-autossa on huippuluokan FPT Industrial Cursor 13 -maakaasumoottorit ja 1 052 litran maakaasusäiliöt. Säiliökoko on suurin mahdollinen ja sen ansiosta toimintamatka on yhdellä tankkauksella 620 kilometriä. Vuonna 2022 toimitettavissa 848 ajoneuvossa on varusteena myös Amazon Alexan ominaisuuksia hyödyntävä Iveco Driver Pal, kuljettajan innovatiivinen äänikumppani.

Iveco-konsernin toimitusjohtaja Gerrit Marx kertoo: ”Olemme olleet kaasun käyttövoimateknologian edelläkävijä jo 25 vuoden ajan ja kehittäneet ratkaisuja, joiden avulla toimijat voivat saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä jo nyt. Yhteistyö Amazonin kaltaisten globaalien toimijoisen kanssa on osoitus innovatiivisten tuotteidemme vahvuudesta ja sitoutumisestamme alan tavoitteeseen irtautua hiilestä vuoteen 2050 mennessä. Iveco Group jatkaa työtä uusiutuvilla polttoaineilla käyvien polttomoottoreiden parissa. Biometaanilla toimiva CNG-kuorma-auto voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 95 prosenttia well-to-wheel-mittausmenetelmän mukaan ja edistää näin tehokkaasti hiilestä irtautumista.”Lue seuraavaksi