Uutiset

Kuljetuskalusto

Ajotaidon Suomen mestaruudet ratkottiin Jyväskylässä

Ajotaitokilpailu

Ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2022 -kilpailussa ratkottiin parhaimmista parhaat lauantaina 30.7. Jyväskylässä. Rahtarit ry:n jäsenilleen järjestämä kilpailu alkoi teoriakokeella ja kilpailurataan tutustumisella, joiden jälkeen käynnistyi itse ajotaitokilpailu. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita.

Kilpailijoita oli lähes kuusikymmentä ja he jakautuivat kaikkiin toteutuneisiin sarjoihin (kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu ja täysperävaunu) suhteellisen tasaisesti. Naisia kilpailijoista oli 7 prosenttia. Tällä kertaa osallistujia ei valitettavasti ollut yhtään kuorma-autolla ajettavassa nuorten sarjassa eikä pakettiautosarjassa. Osastojen välinen joukkuemestaruus ratkottiin edellisvuosien tapaan niiden osastojen kesken, joilta oli kilpailijat kaikissa toteutuneissa ja samalla perinteisissä sarjoissa.

Jyväskylän Scania-keskuksen piha-alueella järjestetty ajotaitokilpailu oli järjestyksessään 45. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon Suomen Mestaruuskilpailu. Kilpailukalustossa olivat tänä vuonna edustettuna Renault-täyssähköauto, VDL, DAF ja Scania. Lisäksi saimme perävaunut käyttöön Scanialta ja Kuljetusliike Taipale Oy:ltä. Linkosuo sponsoroi kilpailuja tarpeellista energiaa tuovalla välipalalla – ruissipseillä, joita jaettiin kilpailijoille ja toimihenkilöille. Kisajärjestelyt hoituivat koronan luomasta kolmen vuoden tauosta huolimatta erinomaisella ammattitaidolla tasan 60 vapaaehtoisen Rahtarin voimin.

Suomen Mestarit 2022

Palkinnot jaettiin kunkin sarjan kolmelle parhaalle:

A) Kuorma-autosarja

 1. Harry Winqvist, Hyvinkään osasto
 2. Petri Haikara, Kala-Pyhäjokilaakson osasto
 3. Janne Kalliomäki, Porin osasto

B) Linja-autosarja

 1. Jaakko Punkero, Pohjanmaan osasto
 2. Kai Purhonen, Hyvinkään osasto
 3. Juha Haavisto, Kala-Pyhäjokilaakson osasto

C) Puoliperävaunusarja

 1. Tero Sikkara, Porvoon osasto
 2. Jukka Harjamäki, Turun tiimi
 3. Jarkko Vihervaara, Imatran seudun osasto

D) Täysperävaunusarja

 1. Niko Mäenpää, Porin osasto
 2. Jukka Haanpää, Kala-Pyhäjokilaakson osasto
 3. Sami Leppänen, Imatran seudun osasto

G) Osastojen välinen joukkuemestaruus

 1. Hyvinkään osasto
 2. Porin osasto
 3. Imatran seudun osasto.

Rahtarit ry onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää kaikkia kisoihin osallistuneita – niin kilpailijoita, toimihenkilöitä, mediaa kuin yleisöäkin! Suuri kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme ja sponsoreillemme.

Ajotaidon MM 2024 Cup-kilpailu startattu

MM-kisoihin kerätään pisteitä SM-kilpailumenestyksestä kahtena peräkkäisenä vuotena. Tämän vuoden SM:ssä aloitettiin pisteiden keräys ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2024 MM-kisoihin ja Suomen edustus vuoden 2024 maailmamestaruuskisoihin ratkeaa vuoden 2023 SM Ajotaitokisoissa.


Lue seuraavaksi