Uutiset

Kuljetuskalusto

Aebi Schmidt Group vahvistaa asemaansa Pohjois-Euroopassa

Arctic Machinen varustama tienhoitoauto

Sveitsiläinen Aebi Schmidt Group ostaa suomalaisen tienhoitoautoja ja tienhoitolaiteita valmistavan Arctic Machine Oy:n. Yritysostolla Aebi Schmidt Group vahvistaa markkina-asemaansa Pohjois- ja Itä-Euroopassa.

Arctic Machine Oy on johtava ympärivuotiseen käyttöön suunniteltujen tienhoitoautojen ja tienhoitolaitteiden sekä lentokenttien hoitoon tarkoitettujen laitteiden valmistaja. Yhtiö tarjoaa lisäksi älykkään liikennejärjestelmän digitalisaatiopalveluita.

Jyväskylässä pääkonttoriaan pitävän yhtiön historia ulottuu 80 vuoden taakse ja on viimeisen 10 vuoden aikana kehittynyt laitevalmistajasta tienhoidon kokonaisratkaisutoimittajaksi. Merkittävä osa Arctic Machine konsernin liikevaihdosta tulee viennistä ja ulkomaantoiminnoista Pohjoismaista, Baltian maista sekä Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Aebi Schmidt Groupille yritysosto täydentää tuotetarjontaa sekä Pohjois- ja Itä-Euroopan markkinaasemaa.

”Arctic Machine Oy:n vahva ja kannattava kasvu osoittaa, että yhtiön muutos valmistajasta ratkaisutoimittajaksi vastaa asiakastarvetta”, sanoo Barend Fruithof, Aebi Schmidt Groupin toimitusjohtaja. ”Tämä vastaa täydellisesti Aebi Schmidt Groupin pyrkimyksiä ja Arctic Machine Oy täydentää näin erittäin hyvin tavoitteitamme”, hän jatkaa.

Arctic Machine Oy jatkaa itsenäisenä brändinä nykyisen johdon ja henkilöstön voimin. Arctic Machinen toimitusjohtaja Juha Jääskelä on vakuuttunut.

”Osana Aebi Schmidt Groupia mahdollistamme ratkaisujen ja osaamisemme laajentamisen uusille markkinoille ja vastaavasti laajennamme Aebi Schmidt Groupin tuotteiden ja ratkaisujen tarjontaa nykyisille asiakkaillemme nykyisillä markkinoilla. Arctic Machinen omistajat luottavat yhtiön tarinan korkealuokkaisten ratkaisuiden toimittajana jatkuvan uuden omistajan johdolla”, hän sanoo.

Lue seuraavaksi