Blogi

Talvipintaa alle

Talvirengasmerkinnät


Tätä kirjoitettaessa syksyn väriloisteesta on eteläisessä Suomessa vain rippeitä jäljellä, ja syyspäivän tasauskin on jo takana päin. Pohjoisessa ensimmäiset talvikelit on jo koettu, ja pian ne ovat käsillä etelässäkin. Itse kunkin on taas hyvä palauttaa mieleen joitakin talviliikennöintiin liittyviä seikkoja.

Syksyn pimeillä näkeminen ja näkyminen tuovat haasteita. Märkä musta asfaltti tuntuu imevän kaiken mahdollisen valon, ja vasta lumipeite tuo hieman helpotusta. Siksi onkin tärkeää, että valaisimet ovat kunnossa. Valot, ohjaamon lasit ja jopa kuljettajan silmälasit on syytä puhdistaa huolellisesti ja riittävän usein.

Myös tuulilasin kuntoon on syytä kiinnittää huomiota. Miljoonan kilometrin jälkeen lasi on takuulla vaihtokunnossa, vaikka se näennäisesti ehjä olisikin. Heikon kunnon huomaa yleensä vasta, kun tietä katsoo uuden tuulilasin takaa. Sanomattakin lienee selvää, että lasinpesunestettä on syyskeleillä varattava riittävästi mukaan.

Omasta näkyvyydestäkin on muistettava huolehtia. Suurella osalla kuljettajista on käytössään huomiovärinen ja heijastimin varustettu takki. Se näkyy hyvin, jos on riittävän puhdas. Heijastavaa pintaa pitäisi olla muuallakin. Minä ainakin olen kuljettaja-aikoinani monta kertaa pysäyttänyt pimeällä valtatiellä linja-autopysäkille ja kipaissut paitahihasillani milloin mistäkin syystä ulkona. Silloin ei heijastimin varustettu takki ole yllä. Kuulostaako tutulta tilanteelta? Housujen lahkeissa olevat heijastimet toimivat hyvin.

Kunnolliset talvirenkaat alle

Yksi turvallisen talviliikenteen kulmakivistä ovat kunnolliset renkaan. Suomessa vaaditaan talvirengasmerkintää (M+S tai 3PMSF) ja viiden millimetrin urasyvyyttä ainoastaan niillä vetävillä akseleilla, jotka eivät ole ohjaavia. Muilla yhdistelmän akseleilla riittää kolmen millin urasyvyys.

Jotenkin tuntuu, että talvirengasvaatimus ei oikein ole linjassa massa- ja mittasäännösten kanssa. Kun täysperävaunu voi painaa aivan laillisesti 48 tonnia, tulee mieleen, että eikö sentään voisi renkailta edellyttää, että ne ovat suunniteltuja talvikäyttöön eli niissä olisi edes M+S-, mieluummin 3PMSF-merkintä. Silloin kolmen millin urasyvyyskin voisi olla hyväksyttävä. Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä vaaditaan kaikilta renkailta nimenomaan talvirengasmerkintää, pääsääntöisesti myös suurempaa urasyvyyttä.

Vaikka talven tuloon itse miten varautuisi, aina se yllättää joukon tielläliikkujia. Jos saavut onnettomuuspaikalle, velvollisuus on auttaa. Mikäli paikalla on jo pelastushenkilöstöä, voi matkaa jatkaa varovaisuutta noudattaen, eikä jäädä kuvaamaan. Onnettomuuden kuvaaminen on paitsi typerää, myös yksi syy siihen, miksi liikenteen kulku katkaistaan pelastustöiden ajaksi. Tähän on tultu.

Turvallista matkaa!