Blogi

Taidettiin pelätä pahempaa

Veteraanikuorma-autoja

Kesäkuun alussa Autoalan tiedotuskeskus uutisoi autojen rekisteröinnin viime vuoteen verrattuna suorastaan romahtaneen alkuvuonna. Tieto pitää paikkaansa, kun otetaan huomioon kaikki autot. Syynä on tietenkin ollut koronaviruksen aikaansaama epävarmuus taloudessa.

Kuorma-autojen kohdalla tilanne näyttää selvästi lohdullisemmalta, vaikka laskua rekisteröintimäärissä on ollut silläkin saralla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että pandemiaa voimakkaammin rekisteröinteihin on vaikuttanut jo aiemmin havaittavissa ollut taloustilanteen heikentyminen. Itse asiassa toukokuun loppuun mennessä rekisteröidyt kuorma-autot ovat tulleet tuotannosta jo ennen tautitilanteen puhkeamista.

Kevään aikana kaikki Suomessa kuorma-autoja myyvät valmistajat ovat joutuneet sulkemaan tuotantolaitoksiaan ainakin joiksikin viikoiksi. Nyt kun toimitusketjut on taas saatu jonkinlaiseen kuntoon, ja työntekijöiden turvallisuuden takaavat toimenpiteet tehtyä, tuotantoa on taas voitu jatkaa. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla saadun tiedon mukaan kuorma-autoja valmistettiin lähes tai täysin normaalilla tuotantotahdilla, hieman valmistajasta riippuen.

Joissakin tapauksissa muualla Euroopassa laskenut kysyntä on auttanut suomalaisia maahantuojia saamaan paremmin tuotantopaikkoja, joten seisokeista aiheutuneita toimitusaikojen viiveitä on kyetty kuromaan umpeen. ”Enpä haluaisi olla tehtaalla tuotannonsuunnittelijana tällä hetkellä”, totesi erään merkin edustaja viitaten tuotannon aikataulutuksen tämän hetken haasteisiin.

Tuotantokatkokset ovat tietenkin aiheuttaneet huomattavasti harmia uutta autoaan odottaville liikennöitsijöille ja päällirakennevalmistajille. Monella päällirakentajalla olisi ollut mahdollisuus rakentaa ja varustaa autoja, mutta kun auto ei tulekaan ajallaan, on asiat mietittävä uusiksi. Yrityksissä onkin aikaistettu tämän vuoden kesälomia, jotta sitten, kun autoja jälleen rakennettavaksi saadaan, voidaan työtä jatkaa. Järjestely on vaatinut tietysti joustavuutta työntekijöiltä, mutta se on nähty paremmaksi vaihtoehdoksi kuin lomautukset, joilta ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa ole kokonaan vältytty.

Kaikesta huolimatta kuorma-autokaupan piiristä ei kuulu, että kauppoja olisi peruttu koronan takia. Vireillä oleviin kauppoihin on joissain tapauksissa otettu aikalisä, jotta nähdään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL ry:n tuoreimman kuljetusbarometrin mukaan kuljetusalan maalis-huhtikuussa ennakoimat pahimmat uhkakuvat eivät onneksi ole toteutuneet. Sen suhteen on toiveissa, että kuorma-autokauppa ei hidastu aivan niin pahasti kuin koronakriisin pahimpina hetkinä pelättiin.

Suomessa koronapandemia on ollut verrattain hyvin hallinnassa, ainakin moneen muuhun maahan verrattuna. Vaikka yksityinen kulutus onkin jonkin verran laskenut, ihmiset tarvitsevat edelleen erilaisia hyödykkeitä jokapäiväisessä elämässään. Tarvittavat tavarat on toimitettava valmistuspaikasta kauppoihin tai kotiovelle, ja siihen tarvitaan kuljetuskalustoa. Autoja on edelleenkin uusittava, ja se antaa olettaa, että autokauppaa tehdään myös loppuvuotena ja sen jälkeenkin. Tahti ehkä hidastuu hetkellisesti, mutta kuitenkin.