Blogi

Nuori, sinulle olisi töitä

Kolmen vuoden välein järjestettävä eli järjestyksessään 32., jo eläkeikäinen Bauma on jälleen kerran tallattu läpi. Vuosi 2019 rikkoi taas kaikki ennätykset ja kävijämäärä kohosi järjestäjien ilmoituksen mukaan lukemaan 620 000. Tämä tiesi sitä, että tungos niin messuilla kuin sinne vievissä kulkuneuvoissa ja liikenneväylillä oli melkoisen uuvuttavaa. Ympäri maailmaa saapuvat ihmiset ovat kuitenkin yksi tapahtuman viehätyksistä, joten ruuhkat kuuluvat Baumaan kuin nahkahousut Oktoberfesteille.

Euroopan talous voi tällä hetkellä hyvin ja Bauma osuikin nyt taloudellisen vilkkauden huippukohtaan. Euroopan koneteollisuuden edustajien yhdistys CECE kertoo raportissaan, että Euroopan maa- ja tierakennuskoneiden markkinat kasvoivat 11 prosenttia viime vuonna. Täksi vuodeksi CECE povaa vielä maksimissaan viiden prosentin nousua.

Myös oma keväinen, konealan pyhiinvaelluksemme Manseen on takanapäin. Jopa noin 15 000 ihmisen arvioitiin tutustuneen Tampereen konetoimijoiden tarjontaan. Vielä muutamia tapahtumia on ennen lomia tulossa ja kesä huipentuu sitten Maxpo-näyttelyyn.

Viime vuonna meilläkin varsin hyvällä tasolla liikkunut konekauppa on jatkanut tasaista tahtiaan myös alkuvuonna. Tälle vuodelle konekaupan ammattilaiset odottavat vuoden 2018 tasoa, mitään suuria muutoksia ei ole näköpiirissä.

Rakentamisen suhdanne tosin on kääntymässä laskuun ja se varmasti heijastuu myös konekauppaan. Rakennusteollisuus RT:n selvityksen mukaan asuntorakentamisen huippu koettiin viime vuonna. Suomessa valmistui yli 46 000 uutta asuntoa. Tänä ja ensi vuonna määrä vähenee noin 10 000 asunnolla. Myös liike- ja toimistorakentamisen tason odotetaan laskevan 1990-luvun tasolle. Teollisuuden rakentamisen investointien odotetaan pitkästä aikaa kuitenkin kääntyvän kasvuun.

Uudisrakentamisen aloitusmäärien supistuminen vähentää tietenkin myös infrarakentamisen pohjatöitä. Samalla valtion väylärahoitus on pienenemässä. Väylien kunnossapitoon suunnatun rahoituksen taso laskee viime vuodesta noin viidenneksen, 370 miljoonalla eurolla, mikä näkyy teiden ja ratojen kunnossa. Maa- ja vesirakentaminen kääntyy edellä mainitun ennusteen mukaan kuluvana vuonna 2,5 prosentin laskuun.

Kevät saa ihmiset liikkeelle, etsimään uusia haasteita. Myynnin ammattilaisia on jälleen alkuvuoden aikana liikkunut talosta taloon, nimitysuutisia on tässäkin lehdessä. Merkillepantavaa on, että usein myyntihenkilöstö ei siirry muualle, vaan vaihtaa konekaupan sektorilla ainoastaan yritystä. Kerran konekauppias, aina konekauppias. Myös nuoria alalle onneksi tulee vanhojen konkareiden siirtyessä hiljalleen myös eläkkeelle.

Moni konemaahantuoja ja -myyjä kaipaa juuri nuoria myös korjaamoille huoltotöihin. Asentajista on pulaa, sillä ala ei valitettavasti kiinnosta nuoria tarpeeksi. Koneiden huolto ja korjaus on nykyään kuitenkin varsin monipuolista ja kiinnostavaa työtä.

Väyläohjatut ja runsaasti erilaista anturitekniikkaa sisältävät koneet vaativat nykyään sitä tietoteknistäkin osaamista. Läppäri kytketään yhä enenevässä määrin kiinni, kun vikaa haetaan tai säätöjä tehdään. Huoltohenkilöstö saa nykyään myös jatkuvaa koulutusta niin maahantuojien kuin valmistajienkin toimesta. Työssä kehittyminen on itsestään selvää ja uskoisin, että alalle ryhtyvälle töitä riittää jatkossakin.

Nuorien saamiseksi alalle pitäisi eri toimijoiden kerääntyäkin yhteen miettimään, miten koko rakennusala saataisiin vetovoimaisemmaksi. Lehdistön tehtävänä on viedä oikeaa, kiinnostavaa informaatiota myös niihin somekanaviin, joita nuoret seuraavat.