Uutiset

Autot

Yhteistyöllä laajempaan huoltoverkostoon

Veho Group Oy Ab ja Lahden Autokori Oy solmivat helmikuun alussa sopimuksen, jonka myötä Lahden Autokorin Villähteen ja Helsingin BusStop -korjaamoista tulee maahantuojan hyväksymiä Mercedes-Benz ja Setra -korjauspisteitä. Yhteistyösopimuksella parannetaan Vehon linja-autoasiakkaiden palvelua vahvistamalla olemassa olevaa huoltoverkostoa ja osaamista erityisesti korihuollon osalta.

”Lahden Autokorin kanssa alkanut yhteistyö on kädenojennus, joka tuo asiakkaidemme ulottuville kaksi osaavaa ja asiantuntevaa huoltopistettä”, kertoo myyntijohtaja Janne Perheenmies Vehon Lommilan toimipisteessä.

Perheenmiehen mukaan myös oman verkoston laajuuteen ja osaamiseen tullaan lähivuosina panostamaan huomattavissa määrin muun muassa koulutuksen kautta.

”Koulutuksen ja oppimisen kautta tehtävä verkoston palvelukyvyn kasvattaminen vaatii kuitenkin aikaa ja autokannan kasvattamista. Yhteistyösopimuksen myötä asiakkaamme saavat heti käyttöönsä Lahden Autokorin erittäin pitkän osaamisen ja kokemuksen”, jatkaa Perheenmies, jonka mukaan Mercedes-Benz on vahvistanut asemaansa erityisesti vaativilla tilausajomarkkinoilla.

”Markkinaosuuden kasvattaminen vaatii tuekseen osaavan ja palvelukykyisen jälkimarkkinaverkoston, jossa hyödynnämme niin BusStop-pisteitä kuin omaakin verkostoamme”, vakuuttaa Perheenmies.

Lahden Autokorin BusStop –korjaamot työllistävät Helsingissä ja Villähteellä vajaat parikymmentä linja-autoalan moniosaajaa. Vuodesta 2004 toimineilla korjaamoilla on keskitytty lähinnä linja-autojen korirakenteiden huoltoihin ja korjauksiin, joihin kuuluvat ennaltaehkäisevän huoltotoiminnan ohella niin lasinvaihdot, kolarikorjaukset kuin mittavat ruostevaurioiden korjaustyötkin.

”Linja-autoliikennöitsijöillä on edelleen omia korjaamoita, joskin erikoisosaamista vaativat työt teetetään aikaisempaa useammin ulkopuolisella palvelutarjoajalla, jonka on kehityttävä asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten mukaan”, valottaa ajatuksiaan Lahden Autokori Oy:n myyntijohtaja Peter Sandin.

BusStop on Lahden Autokori Oy:n oma itsenäinen yksikkö, joka tarjoaa osaamistaan ja palveluitaan monimerkkiperiaatteella. Sandinin mukaan suomalainen linja-autokanta on kooltaan varsin rajallinen ja kannaltaan monipuolinen, mikä ohjaa kohti monimerkkitoimintaa.

”Liikennöitsijöillä on laivastossaan monenmerkkisiä autoja, joiden kunnossapitoon halutaan löytää yksi osaava kumppani”, summaa Sandin taustaa monimerkkitoiminnalle.

Myyntijohtajan mukaan Veho Hyötyajoneuvojen kanssa on tehty yhteistyötä jo aiemmin, mutta helmikuun alussa solmitun sopimuksen myötä yhteistyö muuttuu aiempaa tiiviimmäksi ja syvällisemmäksi.

”Sopimuksen myötä asentajamme saavat käyttöönsä muun muassa tehtaan kaiken tuen, mikä helpottaa työtä niin huolloissa kuin mittavissa kolarikorjauksissakin”, linjaa Sandin, jonka mukaan entistä tiiviimpi yhteistyö Vehon ja tämän päämiesten kanssa kuvastaa BusStop-korjaamoiden korkeaa laatua ja osaamistasoa.

Sandinin mukaan tiivis yhteistyö usean valmistajan kanssa koituu pitkällä aikajänteellä kaikkien toimijoiden eduksi.

”Laajasta merkkijakaumasta johtuen volyymit jäävät yhden merkin kohdalla alhaisiksi. Useiden toimijoiden kanssa tehtävällä tiiviillä yhteistyöllä saamme korjaamoillemme aikaisempaa suuremman volyymin, mikä antaa mahdollisuuksia toiminnan kasvattamiseen ja aukioloaikojen pidentämiseen”, pohtii vahvan jälkimarkkinointitaustan omaava Sandin.

Kiinteän korjaamon lisäksi töitä tehdään entistä useammin myös asiakkaan luona. Sandinin mukaan esimerkiksi lasienvaihtoja tehdään säännöllisesti asiakkaiden omissa tiloissa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi