Uutiset

Autot

Yhdeksänpaikkainen tila-auto täyssähköisenä: Citroën ë-SpaceTourer.

Tila-autoluokan pioneeri Citroën on asiantuntija tilavissa ja muunneltavissa autoissa, joissa matkustajien viihtyvyyteen on huolellisesti panostettu. Citroën osoittaa jälleen osaamisensa paljastaessaan täyssähköversion tutusta SpaceTourerista: ë-SpaceTourerin. Nyt asiakkaat voivat valita käyttövoiman, sillä tarjolla ovat niin diesel kuin uutuutena 100% sähkö. Käyttövoimasta riippumatta auto tarjoaa samat ominaisuudet ja mukautuu vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin niin perheiden kuin ammattilaisten käytössä.

Täyssähkö ë-SpaceTourer korostaa tuttuja SpaceTourerin ominaisuuksia. Moderni ja luonteikas tyyli allekirjoitetaan takaluukun ë-logolla. Asiakaalle ë-SpaceTourer tuo lisää valinnanvaraa, sillä kaksi erikokoista akkua tarjoavat vaihtoehtoiset toimintamatkat: 50 kWh/230 km tai 75 kWh/330 km (WLTP). Akun lataaminen on tehty helpoksi ja onnistuu myös pikalatauksella. Pikalatauksella akku saavuttaa 80% lataustason jopa 30 minuutissa (50 kWh akku tai 45 minuutissa 75 kWh akulla). Lisäksi akku latautuu myös ajon aikana jarrutusenergiaa talteenottamalla. Akun ja matkustamon esilämmitys ja -jäähdytys säästävät akun toimintamatkaa matkantekoon ja matkaan lähteminen esilämmitetyssä matkustamossa on entistä miellyttävämpää. Asiakkaan mielenrauhaksi akulla on kahdeksan vuoden/160 000 km takuu.

Sähköllä ajaminen tuo lisää mukavuutta matkustamiseen melun ja värinän puuttuessa taustalta. Liike on sulavaa ja ajettaessa ei ilmaan tuoteta CO2 -päästöjä.

Kokovaihtoehtoja ë-SpaceTourerista tulee tarjolle kolme: XS 4,60 m, M 4,95 m sekä XL 5,30 m. Auton 1,90m korkeus tekee pysäköintipaikan löytämisestä helppoa niin halleissa kuin maanalaisissa pysäköintitiloissa.

Sisätilojen erilaiset sommittelumahdollisuudet tekevät tilat soveltuviksi jopa yhdeksälle matkustajalle. Tehokas tilasuunnittelu luo matkustamosta viihtyisän ja avaran. Matkustamo tarjoaa myös runsaasti säilytystiloja (jopa 74 litraa), runsaan tavaratilan sekä käytännöllisyyttä.
2. ja 3. rivien istuimet on jaettu 2/3-1/3 -suhteessa ja ne ovat taittuvat, liukuvat sekä irrotettavat. Myös 1. rivin istuimet ovat täysin taittuvat ja kuljettajan mukavuuden lisäämiseksi ne voidaan varustaa myös hieroviksi.

ë-SpaceTourerin neljä varustelutasoa (Feel, Shine, Business ja Business Lounge) ovat suunniteltu erilaisille käyttäjille heidän erilaisiin tarpeisiinsa soveltuviksi. Business Lounge -versiossa matkustamo on suunniteltu liikkuvaksi loungetilaksi, jonka muunneltavat ja kiskoilla liikkuvat pöydät sekä 4 – 5 nahkapäällysteistä, toisiaan vasten asetettua istuinta luovat matkustajille mukavan tilan seurusteluun tai työntekoon.

ë-Spacetoureriin saatavilla olevat ajoavustimet ja varusteet lisäävät turvallisuutta, mukavuutta sekä kuljettajan mielenrauhaa. Tarjolla on muun muassa segmentissä ainutlaatuiset jalan heilautuksella toimivat hands-free-sivuliukuovet ja tuulilasinäyttö sekä muun muassa reaaliajassa liikenteeseen reagoiva 3D navigointi, Top Rear vision -peruutuskamera lintuperspektiivillä, aktiivinen hätäjarrutus, automaattisesti säätyvät ajovalot, kaistavahti, törmäysvaroitin, aktiivinen hätäjarrutus, liikennemerkkitunnistus, katveavustin ja Grip Control.

ë-SpaceTourer on kompakti tila-auto, joka mahdollistaa mittatilauksen mukaan sovelletut versiot myös ammattilaisten käyttöön. Mutta yhtä lailla se on soveltuva perheille tai aktiivisille kaveriporukoille, jotka arvostavat mukavaa, vastuullista ja taloudellista matkantekoa. Täyssähkö ë-SpaceTourer jatkaa Citroënin sähköistymistä heti C5 Aircross Hybrid SUV:n, Amin ja ë-Jumpyn perään. Yhteensä vuoden 2020 aikana tullaan näkemään kuusi Citroënin uutta malliversiota tai uutuutta, jotka kaikki ovat sähköisellä voimalinjalla ja suunniteltu kaikkien saavutettavaksi. ë-SpaceTourer saapuu Suomen jälleenmyyjäliikkeisiin vuoden 2020 lopussa.

Lue myös: Täysin uusi Citroën ë-Jumpy


Lue seuraavaksi