Uutiset

Autot

Vuoden auto 2023 Jeep Avengerin ennakkomyynti on alkanut

Uusi täyssähköinen Jeep Avenger on odotetuin Jeep vuosikymmeniin. Pelkästään Suomessa ennakkoon kiinnostuneita on yli 500 kpl. Avenger on hurmannut heti julkaisustaan alkaen niin asiakkaat kuin lehdistön – Jeep Avenger valittiin arvostetussa Vuoden Auto 2023 -äänestyksessä voittajaksi alkuvuodesta 2023. Täyssähköinen Jeep Avenger sopii eurooppalaisiin olosuhteisiin kuin valettu: 400 km toimintamatka (WLTP) sekä erittäin energiatehokas 115 kW tuottava sähkömoottori tekevät Avengerista auton, joka taipuu moneen käyttöön.

Täyssähköinen Jeep alle 40 000 euron

Houkuttelevasti hinnoiteltu Avenger starttaa Suomessa Longitude-varustetasolla 39 990 eurosta. Jo perustasolla Avenger pitää sisällään kaikki tärkeimmät varusteet Suomen olosuhteisiin: mm. automaattinen ilmastointi, lämmitetyt etuistuimet, vakionopeudensäädin, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin ja 7-tuumainen digimittaristo ovat vakiona jo Longitudessa.

Kaikissa Avengereissa on vakiona 11 kW:n 3-vaiheinen sisäinen ajoneuvolaturi sekä tuki 100 kW:n pikalataukselle.

Kaikkien mahdollisuuksien Altitude

43 590 eurosta starttaava Altitude on Avengerin monipuolisin varustetaso. Sen mukana tulevat mm. 10,1-tuumainen tietoviihdejärjestelmä, harmaa kangas- ja vinyyliverhoilu tummalla kojelaudalla, 17-tuumaiset vanteet M+S renkailla sekä pysäköintitutkat taakse.

Altitudea voi myös personoida mieleisekseen lisäämällä esimerkiksi ulkonäköpaketin, jossa mukana tulevat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, tummennetut takalasit, sisätilojen RGB-tunnelmavalaistus ja LED-sumuvalot. Ajamista voi helpottaa luokassaan kattavalla ADAS-ajoavustinpaketilla: siihen kuuluvat mm. kaistakeskitin ruuhka-avustimella, kuolleen kulman varoitin, pysäköintitutkat eteen/sivuille/taakse, pysäköintiavustin sekä automaattiset kaukovalot.

Huippuvarustelutaso Summit

Korkein Summit-varustetaso maksaa 45 990 euroa, ja pitää sisällään kaikki Altitudeen ruksittavissa olevat paketit. Siihen sisältyy mm. aiemmin mainittu ADAS-paketti, sähköinen takaluukku jalkapyyhkäisytoiminolla ja automaattiset kaukovalot.

Avenger on näppärä kaupungissa ja suvereeni mökkitiellä

Jeepin jämäkästä olemuksesta huolimatta Avenger on todella kompaktin kokoinen auto, pituutta sillä on vain 4 080 mm. Näin ollen se on kotonaan kaupunkiolosuhteissa – kääntösäde on vaivaiset 5,2 metriä. Avengerin sisätilat ovat ulkomitoista huolimatta tilavat, tavaratilaan mahtuu peräti 2 443 kumiankkaa eli 355 litraa perusasennossa. Lisäksi autossa on erilaisia säilytyslaatikoita huimat 34 litraa. Sisätiloissa hyödynnetään fiksusti auton korkeutta.

Avengerilla pärjää etuvetoisuudestaan huolimatta myös huonommalla tiestöllä. Maavaraa Jeepissä on 200 mm matalimmasta kohdasta mitattuna. Luokassaan myös lähestymis- ja jättökulmat ovat poikkeukselliset: 20° ja 32° astetta vastaavasti. Onnistunut muotoilu on funktionaalista, sillä autoa ympäröivät muovit kauttaaltaan. Tämä suojaa koria niin kauppakeskuksen parkkipaikalla kuin mökkitien kapeikoissa.

Jopa 400 km toimintamatkaa kiitos energiatehokkaan voimalinjan

Jeepin ensimmäinen täyssähköauto on varustettu erittäin järkevällä ja energiatehokkaalla voimalinjalla. Luokassaan erinomainen 400 kilometrin toimintamatka (WLTP) on saavutettu vain 54 kWh -kokoisella akulla, josta käytettävissä on 51 kWh. Hyvän kantaman salaisuutena on uusinta tekniikkaa sisältävä nykyaikainen sähkömoottori, joka tuottaa 115 kW (156 hv) tehoa ja 260 Nm vääntöä. Kaupunki- ja taajama-alueilla voimalinja energiatehokkuus korostuu erityisesti, sillä WLTP-syklin mukainen toimintamatka kaupungissa on Avengerille ällistyttävät 550 km.

Avenger sopii myös pidemmille ajomatkoille. Pikalaturilla Avenger tukee 100 kW:n pikalatausta, ja lataus 20-80 % onnistuu vaivaisessa 24 minuutissa. Taloudellisen voimalinjan ansiosta matkanteko jatkuu ripeästi ja toimintamatkaa kertyy mukavasti seuraavaa ajoetappia varten.

Lue seuraavaksi