Uutiset

Autot

Volvo Buses toimittaa 49 sähköbussia Jönköpingiin, Etelä-Ruotsiin

Vy Buss AB tilasi aikaisemmin tänä vuonna 49 kappaletta täyssähköisiä Volvo 7900 -nivelbusseja. Autot on tarkoitus saada ajoon kesällä 2021, ja ne ovat osa Jönköpingin kaupungin investointia tulevaisuuden julkiseen liikenteeseen.

Kaupunki kehittää koko ajan julkisen liikenteen palveluja tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Tämän myötä monet kaupungin alueen bussireitit sähköistyvät lähivuosina. Operaattorina tulee toimimaan Vy Buss AB, joka tilasi 49 kappaletta täyssähköistä ja suurkapasiteettista ajoneuvoa Volvolta. Autojen toimitus tapahtuu kesällä 2021.

”Julkinen liikenne pitää saada houkuttelevammaksi, tehokkaammaksi, käytännöllisemmäksi suunnittelun myötä, hiljaisemmaksi sekä päästöttömäksi. Näillä eväillä Jönköpingin kaupunki haluaa saada julkisen liikenteen kestävän kehityksen piiriin. Nämä seikat korostuvat myös nyt koronavirusaikana. Sähkökäyttöisyys avaa myös uusia ovia kaupunkisuunnittelun tulevaisuudelle. Olemme tietenkin ylpeitä, kun saamme olla mukana tässä kehityksessä niin Jönköpingissä kuin muissakin kaupungeissa”, sanoo Håkan Agnevall Volvolta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme työskennellä yhdessä Volvon kanssa tässä kaupunkiliikenteen sähköistysprojektissa. Se on osa uutta sopimustamme Jönköpings Länstrafikin (JLT) kanssa. Nämä uudet ajoneuvot tulevat ylittämään reilusti niin JLT:n kuin meidänkin vaatimukset. On myös hienoa, että voimme jatkaa pitkää yhteistyötämme Volvon kanssa. Mielenkiinnolla odotamme uusien kestävän kehityksen kulkuvälineiden käyttöönottoa Jönköpingissä. Uskomme myös asiakastyytyväisyyden paranevan”, kommentoi Vy Buss AB:n Andreas Ehrenborg.

Uudet täyssähköiset 49 ajoneuvoa ovat Volvo 7900 -nivelbusseja. Ne pystyvät kuljettamaan kerralla 120 matkustajaa. Matkustustapahtumasta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa. Uusien tilajärjestelyjen avulla on pyritty nopeuttamaan ihmisvirtojen kulkua. Asia korostuu juuri tällaisissa suurten matkustajamäärien ajoneuvoissa. Autoissa on valmius hyödyntää automaattista nopeudenrajoitustoimintoa tietyillä alueilla (Zone Management). Tämä on tärkeä ominaisuus busseille, jotka operoivat koulujen ja sairaaloiden läheisyydessä tai paikoissa, joissa on aina paljon jalankulkijoita liikenteen seassa. Volvo Buses ja Vy Buss ovat tehneet reittianalyysejä ja laskelmia autojen akkukapasiteetin optimoimiseksi näille ajoreiteille.

”Tarjoamamme ratkaisu, joka mahdollistaa sähköisen ajoneuvon pitkän toimintamatkan, oli yksi monista seikoista, jotka johtivat Vy Buss AB:n päätökseen valita meidän teknologiamme. Myös hyvät kokemukset aikaisemmista projekteista olivat ratkaisevassa roolissa”, sanoo Volvon sähköbussien myynnistä vastaava Martin Spjern.


Lue myös: Volvo Dynamic Steering ja Volvo 7900 Electric


Lue seuraavaksi