Uutiset

Autot

Volvo Dynamic Steering ja Volvo 7900 Electric

Volvon osastolla Busworld-näyttelyssä Kortrijkissa lokakuussa huomio tulee kiinnittymään kahteen uuteen tuotteeseen: ohjaamista helpottavaan Volvo Dynamic Steering -järjestelmään sekä Volvon ensimmäiseen sarjatuotantosähköbussiin Volvo 7900 Electric -malliin.

Volvo Dynamic Steering -järjestelmää ollaan tällä hetkellä integroimassa useisiin Volvon bussimalleihin. Järjestelmä lisää ajovakautta, mukavuutta sekä turvallisuutta ja vähentää kuljettajien ammatillisten vaivojen määrää. Järjestelmä on ollut Volvon raskaissa ajoneuvoissa käytössä vuodesta 2013 ja se on eräs Volvon viime vuosien merkittävimmistä innovaatioista. VDS vähentää automaattisesti epätasaisen tien aiheuttamia vääntöjä sekä värinöitä ja se toimii erityisen hyvin matalissa ajonopeuksissa, kuten peruutettaessa.

Kortrijkissa esiteltävä Volvon ensimmäinen sarjatuotantoinen sähköbussi Volvo 7900 Electric on päästövapaa ja erittäin hiljainen. Bussin akut ladataan sähköverkon kautta bussipysäkeillä ja lataus kestää alle kuusi minuuttia. Volvo 7900 on 12 metrin pituinen ja se täydentää loistavasti Volvon hybridi- ja sähköautomallistoa. Volvo onkin jo myynyt kaikkiaan 2200 sähköbussia vuodesta 2010 lähtien.

Lue seuraavaksi