Uutiset

Autot

Volkswagen Transporter 6.1 Offroad Edition by Seikel – etenemiskykyä ei ole koskaan liikaa

Volkswagen 4Motion-nelivetomallisto tarjoaa jo lähtökohtaisesti turvallisuutta vaikeisiin olosuhteisiin ja takaa perille pääsyn vaikeissakin olosuhteissa. Kun 4Motion-tekniikkaan yhdistetään vielä legendaarisen Seikel-yhtiön osaaminen, saadaan aikaan kaikkein rankimmistakin tilanteista kunnialla selviytyvä Volkswagen Seikel-mallisto. Seikel-versiot ovat saatavilla kaikkiin Volkswagenin hyötyajoneuvoihin, ja Käyttöauton Porin toimipisteessä esittäytymisvuorossa oli jämerä Transporter 6.1 Seikel.

Seikel-yhtiön historia juontaa yli 70 vuoden taakse ja viimeiset vuosikymmenet yritys on kulkenut autoalan tunnetun pioneerin Peter Seikelin johdossa. Vuodesta 2003 lähtien yritys on toiminut Volkswagenin virallisena Premier Partner -yhteistyökumppanina, ja Seikelin erikoismallit ovat tulleet tutuksi erityisesti Volkswagen Transporter -malliston ystäville. Seikel kulkee edelleen alan kehityksessä kärjessä ja Käyttöauto Porissa esitelty Seikel-Transporter onkin varustettu uusimmilla teknisillä ratkaisuilla. Auto soveltuukin erinomaisesti juuri Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Seikel tuttu Suomessa

Käyttöauto Porin myyntipäällikkö Sami Ollikkala luottaa, että maahamme saapuva 30 kappaleen erä Volkswagen Transporter Seikel -erikoismallia tulee herättämään kiinnostusta nelivetoautojen ystävien keskuudessa.

Seikel ja Volkswagen on tuttu yhdistelmä maamme autoilijalle jo 15 vuoden ajalta ja parhaimmillaan niitä on myyty jopa yli sata kappaletta vuodessa. Nyt on pienen suvantovaiheen jälkeen vuorossa uusi panostus Suomeen ja Seikel-Transporter kiertue rantautuu paikallisiin Volkswagen-liikkeisiin kautta maan alkuvuoden aikana. Helmikuun alussa kiertue saapui Poriin, jossa myyntipäällikkö Sami Ollikkala esitteli etenemiskyvyn edelläkävijää alueen asiakaskunnalle.

”Seikel-varustelu liitetään usein Transporteriin, mutta kannattaa muistaa, että Seikel-versiot voidaan rakentaa myös Caddy- sekä Crafter-malleista ja aikanaan myös uudesta Amarokista. Mikäli Seikel-varustelu kiinnostaa, mutta uuden ajoneuvon hankinta ei ole ajankohtainen, niin kannattaa muistaa, että Seikel-asennus onnistuu aivan mainiosti myös käytettyihin ajoneuvoihin. Suomen Seikel-ajoneuvot varustetaan joko Turussa LMS Service Oy:n tai Vantaalla SE Mäkinen Logistics Oy:n toimesta”, kertoo Ollikkala.

Alustamuutoksilla uudelle tasolle

Seikel-paketit perustuvat alustamuutoksiin, joissa auton jousitusta korotetaan ja jäykistetään. ”Alustaa voidaan korottaa noin 50 millimetriä ja se toteutetaan iskunvaimentimien, jousien sekä takatasauspyörästön muuntamisten ja rengasmuutoksen yhteisvaikutuksella.”

”Manuaalivaihteisissa versioissa on myös mahdollista muuttaa välityssuhteita, mikä parantaa ajettavuutta esimerkiksi perävaunua vedettäessä. Etenemiskyvyn turvallisuuden varmistavat puolestaan mallikohtaiset pohjapanssarit, jotka suojaavat alustaa sekä moottoria ja vaihteiston komponentteja. Seikel-tuotteiden laadukkuudesta kertoo puolestaan kaikille Seikel-ajoneuvoille myönnettävä kahden vuoden takuu”, korostaa Ollikkala.

Lisävarusteilla yksilöllisyyttä

Transporter 6.1 Seikel tarjoaa etenemiskykyä vaativiin olosuhteisiin. Korkea maavara sekä optimoidut välityssuhteet pitävät liikkeellä ja jämerä suojaus estää pahempien kolhujen syntymisen.

Nykyaikana hyötyajoneuvot varustetaan yhä tarkemmin yksilöllisesti omien työtehtävien mukaisesti ja tämä on otettu myös Seikelillä huomioon. Alustasarjojen ja vaihteistomuutosten lisäksi on saatavilla malleista riippuen esimerkiksi helmojen, polttoainesäiliön ja perän suojauksia, kauko-ohjattavia vinssejä sekä rockslider -helmapanssareja.

Seikel-ajoneuvot soveltuvat erinomaisesti henkilöille tai yrityksille, jotka vaativat työtehtävissään tai harrastustoiminnassaan varmaa etenemiskykyä kaikissa tilanteissa. ”Yrityspuolella Seikel on kuin tehty esimerkiksi energia- ja teleyhtiöille tai vaikkapa maarakennus- tai metsäkonealan yrittäjille. Riittävä vetopaino takaa myös perävaunun vetämisen onnistumisen ja näin auton monikäyttöisyys vain lisääntyy. Seikel-mallit täydentävätkin onnistuneesti Volkswagenin hyötyajoneuvovalikoimaa, jossa Caddyn, Transporterin ja Crafterin muodostamaa ydintä täydentävät California-retkeilyauto ja uudet Multivan-, ID Buzz-, ID Cargo sekä odotettu, ensi kesänä esiteltävä Amarokin uutuusversio”, päättää Ollikkala.


Lue seuraavaksi