Uutiset

Autot

Voimaa ja tyyliä pick-up-tarjontaan – Nissan Titan XD Crew Cab

Lohjalainen Carvista on toiminut autokaupan parissa vuodesta 2010 ja yrityksen erikoisalaa ovat huippuluokan järeät amerikkalaiset avolava-autot.  Valikoimasta löytyy esimerkiksi niin Dodgen kuin Chevroletin avolavoja ja erittäin suosittuja, USA:n Mississipissä valmistettavia kuorma-autoksi rekisteröitäviä Nissan Titan XD -pick up -autoja. Nissan Titan XD on osoittautunut soveltuvansa mainiosti maamme olosuhteisiin niin työ- kuin vapaa-ajan käyttöön ja tämän vuoden aikana niitä on toimitettu Carvistan kautta lähes 30 kappaletta ympäri Suomen.

Isojen pick-up-autojen maahantuonti ja varustelu vaatii lakipykälien ja verosääntöjen pilkuntarkkaa osaamista. Carvistalla on toiminnasta pitkä kokemus ja sen kautta voi olla varma, ettei ikäviä yllätyksiä pääse jälkikäteen syntymään. Carvistan Janne Noukkala osaa ammattitaidollaan huomioida asiakkaan tarkatkin vaatimukset ja unelmien ajoneuvo pystytään varustelemaan hyvin yksilöllisesti jo Amerikan puolella ja tarvittaessa Suomessa vielä räätälöidään lisävarusteita tarpeen mukaan. Varusteet ovat myös tasoonsa nähden kilpailukykyisesti hinnoiteltuja, joten niillä ajoneuvosta saa muokattua talou-dellisesti järkevän kokonaispaketin juuri omia työ- tai harrastustehtäviä varten.

Ulkonäköä ja sisäistä kauneutta

Nissan Titan XD herättää takuuvarmasti huomiota ulkonäöllään missä tahansa liikuttaessa.  Jo ajoneuvon korkeus kertoo etenemiskyvystä ja 20 tuuman renkaat tyylikkäillä vanteilla keräävät katseet. Astinlaudat, kromatut peilikotelot sekä säleikkö viimeistelevät ulkonäön ja jämerä lavakansi tuo sekä turvallisuutta että siisteyttä kuljetuksiin. ”Ulkoisesti Titan XD soveltuukin erinomaisesti vaikkapa urakoitsijalle tai pk-yrittäjälle ja mainosteippauksilla ajoneuvosta tekee todella huomiota keräävän liikkuvan mainoksen”, kertoo Noukkala.

Titanin ohjaamo ja matkustamo vastaavat ulkonäön asettamiin odotuksiin, sillä jokainen yksityiskohta on kuin ajo- tai matkustusmukavuuden oppikirjasta. Nahkaverhoilu on tyylikästä käsityötä ja istuimen ergonomisuus sekä säätömahdollisuudet auttavat jaksamisessa pidemmilläkin ajomatkoilla. Monitoimiohjauspyörä on selkeä ja mittaristo on selkeydessään toimiva. Titanit ovat varustettuja Kanadan malliin, minkä ansiosta myös nopeuden näkee kilometrimittarista. Kookas monitoiminäyttö on yksinkertainen käyttää ja erinomainen yksityiskohta on turvallisuutta lisäävä 360 asteen kamerajärjestelmä.

Matkustamon puoli on suunniteltu lähinnä kahdelle matkustajalle, joille onkin tarjolla erittäin hulppeat tilat mukitelineistä sekä omista ilmastoinnin säädöistä lähtien. Titanin Crew Cab ei todellakaan ole mikään tilapäisratkaisu lyhyitä kuljetuksia varten, sillä mukavuuden kautta Titan XD soveltuu erinomaisesti myös perheautoksi. 

Myös noin 1,7 metrin lava on tehty kovaan käyttöön, sillä jämerien kiinnityspisteiden lisäksi lava on päällystetty erittäin kestävällä pinnoitteella. ”Lava on miltei ikuinen ja lavakansien avulla tavarat pysyvät myös suojassa säältä ja pitkäkyntisten katseilta”, Noukkala lisää.

Diesel tai bensiini – tehoa riittää

Nissan Titan XD:n voi hankkia mieltymystensä mukaan joko 390 hevosvoiman 5,6 litran V8-bensiinimoottorilla tai viiden litran 310 hevosvoiman Cummins V8 -turbomoottorilla, jossa vääntöä on huikeat 752 Nm. Luokan tyyliin mallit ovat luonnollisesti nelivetoja sekä Aisinin automaattilaatikolla varustettuja. Moottorien koko huomioiden Nissan on kuitenkin yllättävän taloudellinen ja maltillisella ajotavalla päästään 7-11 litran kulutuksiin sataa kilometriä kohden.

Koeajossa Titan XD yllättää ketteryydellään. Vaikka pituutta on yli kuusi metriä, ei Nissanilla tarvitse epäröidä kaupunkiolosuhteissakaan. Mittasuhteet muistamalla ja hyvien peilien sekä kameroiden ansiosta ajaminen säilyy turvallisen ahtaissakin paikoissa. Ajomukavuudeltaan Titan XD on ulkonäkönsä arvoinen ja miellyttävän jämäkkä ohjaus yhdistettynä hiljaisuuteen tekee matkanteosta rentouttavaa. Myös renkaiden äänitaso on matala ja se ei korostu edes kovemmissa nopeuksissa. Moottoritiellä tietenkin rajoittimen olemassaolo tuskastuttaa, kun tietää mihin Titan halutessaan pystyisi.

Kokonaismassaa Titanissa on 4100 kiloa ja se soveltuukin erinomaisesti perävaunun vetämiseen. Carvistalla onkin tarjota erittäin houkutteleva kokonaispaketti, jossa Titaniin yhdistetään brittiläisen Ifor Williamsin miltei kokonaan käsityönä valmistetut kovaan käyttöön tarkoitetut perävaunut tai hevoskuljetusvaunut. ”Yhteistarjousta kannatta aina kysyä, sillä tällä paketilla arvokkaat tavarat tai eläimet kulkevat mukana miellyttävästi sekä ennen kaikkea turvallisesti”, korostaa Noukkala.

Jälkimarkkinointi kunnossa

Carvistan kautta hankkiessa ei tarvitse pelätä ns. tuontiautojen ongelmia huolto- tai varaosatilanteissa. ”Meidän kauttamme voi sopia hyvinkin räätälöidyn huoltopaketin ja huollot onnistuvat Nissan-verkoston kautta. Meiltä löytyvät myös uusimmat ohjelmistopäivitykset ja myös harvinaisemmat varaosat tai varusteet saadaan nopeasti asiakkaalle”, lupaa Noukkala. Myös takuu on kunnossa, sillä Titan XD:lle myönnetään kahden vuoden tai 80 000 kilometrin takuu. 

Carvistan kaikesta toiminnasta huomaa selkeästi, että Janne Noukkala on aidosti ylpeä Titan XD -valikoimastaan. Jokainen yksityiskohta on miehellä hallussa ja samalla henkilökohtaisen asiakaspalvelun taso korostuu perinteiseen autoliikkeeseen verrattuna. Tästä oivana esimerkkinä toimii autokoulun kanssa räätälöity kokonaispalvelu, jonka kautta henkilöautokortin aikaisemmin omistanut voi nopeasti ja taloudellisesti hankkia itselleen esimerkiksi Titan XD:ssä vaadittavan C-luokan ajokortin.

Lue seuraavaksi