Uutiset

Autot

Voimaa ja mukavuutta viidelle henkilölle – TruckMasters OX -kevytkuorma-auto

Nykyaikaiset pick up -autot ovat erittäin monipuolisia ajoneuvoja, joiden ajomukavuus, etenemiskyky ja kuljetuskapasiteetti täyttävät monen autoilijan kriteerit. Avolava toimisi mainiosti sekä kovassa työkäytössä että viisipaikkaisena perheen vapaa-ajan kulkuvälineenä. Suomessa ikuisuusongelmana on autoverotuksen tuoma viisipaikkaisen avolavan korkea hankintahinta, mikä valitettavan usein jättää muuten loogisen vaihtoehdon autoilijan ulottumattomiin. Toimivan ratkaisun ongelmaan tuo TruckMasters OX – kevytkuorma-auto, jossa huippuluokan ajo-ominaisuudet sekä hulppea kantavuus yhdistyvät maltilliseen hankintahintaan, täyteen alv-oikeuteen ja alhaiseen dieselveroon.

Truck Masters Finland Oy on vuodesta 2015 toiminut yritys, jonka päätuote on Toyota Hiluxiin perustuva Toyotan myyntiverkostosta hankittavissa oleva TruckMasters OX -ajoneuvo. Toyotan kanssa tehdyn yhteistyön tasosta kertoo omaa kieltää Truck Masters Finlandille myönnetty virallinen toisen asteen valmistajan tunnus. Myös kotimainen työn jälki on TruckMastersissa nähtävillä selkeästi, sillä auto on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Valmet Automotiven kanssa ja kaikki tarvittavat varustelut suoritetaan Vantaalla. Lisätarjontaa Truck Masters Finlandin valikoimaan tuovat myös Volkswagen Amarokin kevytkuorma-autoversio sekä muut erikoisajoneuvoversiot.

Parhaat puolet käyttöön

Takapenkki tekee TruckMasters OX:sta erittäin monikäyttöisen ja siirtyminen työkäytöstä vapaa-ajan ajoon sujuu ongelmitta.

Toyota Hilux on kestävyydeltään legendaarinen ja äskettäin esitelty uusi sukupolvi vie auton jälleen uudelle tasolle. TruckMasters OX kulkee luonnollisesti samalla tahdilla rinnalla ja uutuusmalli on herättänyt runsaasti kysyntää. ”Tavoitteemme on tänä vuonna myydä noin 200 TruckMasters OX -mallia ja pohjaksi on valittavissa koko Hiluxin laaja mallisto. Merkittävä osa asiakkaista käyttää ajoneuvoa yritystoiminnassa ja auton käyttöaste on korkea. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että lähes 80 prosenttia asiakkaista valitsee isomman 2,8 litran dieselversion ja nykysuuntauksen mukaisesti lähes kaikkiin valitaan myös automaattivaihteisto”, kertoo Truck Masters Finlandin toimitusjohtaja Sebastian Sundman.

Muutoksilla kestävyyttä, kantavuutta, ajomukavuutta ja hintaetuja

TruckMastersin lava on tehty kestämään kovaa työkäyttöä ja kolmas pari kuormansidontalenkkejä vastaa kuorma-autoluokan vaatimuksiin.

TruckMasters OX -ajoneuvossa Hiluxin tunnetusti toimivia ominaisuuksia on viety eteenpäin toiminnallisuuden ehdoilla. ”TruckMastersin 1335 kilon kantavuus on saavutettu taka-akselin säädettävällä ilmajousituksella. Jousituksen säätömekanismi sijaitsee näppärästi kyynärnojan alla ja sen avulla auton saa sopeutumaan tarkoin kuorman mukaan ja huippuluokan ajo-ominaisuudet säilyvät kaikissa tilanteissa. Myös veto-ominaisuudet paranevat ja oman kuorman lisäksi perävaunun kanssa saadaan kasaan mahtava seitsemän tonnin yhdistelmämassa turvallisuuden ja ajomukavuuden säilyessä”, korostaa tekninen päällikkö Sami Peuranen.

Erittäin houkuttelevaksi TruckMastersin hankinnan tekevät taloudelliset hyödyt. ”Autoverottomaksi kevytkuorma-autoksi rekisteröitynä saa käytännössä takapenkin kaupan päälle ja myös alv-vähennys on käytettävissä täysimääräisenä. Ostotilanteessa esimerkiksi Hilux suositulla Active-varustelutasolla ja automaattivaihteisena tulee TruckMasters-versiona noin 26 000 euroa edullisemmaksi henkilöautoon verrattuna.

Hankintahinnan lisäksi vuotuinen dieselvero on vain reilut 70 euroa, ja on helppo laskea ajoneuvon koko elinkaaren tuomat merkittävät säästöt. Merkittävää on myös se, että TruckMastersin ajamiseen riittää C1-ajokortti, jonka suorittaminen on helppoa ja huokeaa. Ainoa varjopuoli kevytkuorma-autossa on 90 kilometrin tuntinopeuden rajoitin, mutta hyödyt huomioiden sen vaikutus on kokonaisuuteen nähden pieni”, lisää Peuranen.

Yksilöllinen varustelu

Taka-akselin lisäilmajousien kompressori on sijoitettu moottoritilaan ja jousituksen säätö hoituu näppärästi kyynärnojan alla sijaitsevasta yksiköstä.

TruckMasters-ajoneuvot hankitaan käytännössä aina vaativaan työkäyttöön, joten on luonnollista, että niiden varusteluun panostetaan työtehtävät huomioiden. ”TruckMasters on varusteltavissa Hiluxin tapaan erittäin yksityiskohtaisesti niin turvallisuus-, mukavuus- kuin ulkonäkötekijöiden kannalta. Varustelut suoritetaan pääosin Toyotan toimesta ja TruckMasters-varustelu Vantaalla vie puolestaan aikaa vain noin viikon verran. Valmiina TruckMasters OX soveltuu erinomaisesti esimerkiksi urakoitsijoiden, rakennusliikkeiden ja maatalousyrittäjien käyttöön, eikä kannata unohtaa auton kantavuuden mahdollistamaa tehokasta tienhoitopotentiaalia. Työn laadukkuus on meille kunnia-asia ja varmistamme kaiken tarkistuttamalla jokaisen automme sertifioidulla tutkimuslaitoksella ennen rekisteröintiä.”

”TruckMastersiin on mahdollista tutustua kaikkien Toyota-edustajien kautta. Tarvittaessa voi ottaa myös suoraan yhteyttä meille Truck Masters Finlandin ja järjestämme koeajon mahdollisimman nopealla aikataululla”, päättää Sundman.

Lue myös: Metko 2020: O.K. Auto palvelee monipuolisesti

Lue seuraavaksi