Uutiset

Autot

Verhoomo Sorsa jatkaa autoalan huipulla

Verhoomo Sorsa on jo vuodesta 1983 lähtien tunnettu hyötyajoneuvojen asiantuntijana ja erityisen tunnettu yritys on ollut jatko-ohjaamollisten ajoneuvojen ja matkailuautojen rakentamisesta sekä Sortimo-huoltoautokalusteiden erikoisosaamisesta. Innovatiivinen ja dynaaminen yritys on kuitenkin aina panostanut monipuolisuuteen ja lisävarusteiden lisäksi pikkubussi- sekä taksipuolen osaaminen on noussut vuosien mittaan merkittävään asemaan.

Verhoomo Sorsan vahvuutena bussirakentamisessa on koko yrityksen kaikkiaan noin 40 työntekijän sekä Helsingin uusien lähes 3000 neliön tuotantotilojen saaminen täyteen käyttöön. Monipuolisten työtehtävien pitkäaikaisen osaamisen kautta Sorsalle on ollut luonnollista, että tuotantoon on otettu kaikkien automerkkien mallit. Tehokkuuden ansiosta kaikki vaativat tekniset ja turvallisuutta koskevat säädökset ja vaatimukset saadaan täytettyä nopeasti, mikä on erittäin tärkeää uusien mallien saapuessa markkinoille tiuhaan tahtiin.

Merkkivalikoiman lisäksi Verhoomo Sorsan tuotteet kattavat koko kirjon takseista pienoislinja-autoihin. Tarjolla on pienten pakettiautojen kokoluokkaan ajoneuvoja niin taksiajoon, pyörätuoliasiakkaiden, paaripotilaiden kuin koululaistenkin kuljetuksiin. ”Tämä luokka on kasvattanut merkitystään kompaktin kokonsa, ketteryytensä sekä monipuolisuutensa ansiosta ja erityisesti esteettömien ajoneuvojen määrä on kasvanut huomattavasti viime aikoina”, kertoo Sorsan markkinointipäällikkö Nikke Salminen. Sorsan pitkäaikainen osaaminen invahissien sekä ramppien kanssa takaa myös käytännön kovatahtisten töissä toimivien sekä turvallisten ratkaisujen tarjoamisen.

Perinteisesti suositussa Transporter-, Vito-, Proace ja Transit Custom -kokoluokissa on myös nähtävissä samat suuntaukset. ”Esteettömät ajoneuvot ja invakuljetukset ovat entistäkin tärkeimpiä, sillä autoilijoilta vaaditaan entistä enemmän monipuolisuutta varsinkin ikääntyneiden ihmisten määrän kasvaessa. Pystymme myös reagoimaan todella nopeasti, mistä osoituksena toimii vastikään esittelemämme Ford Transit Custom kotimaisella kattokorotuksella sekä invavarustuksella”, jatkaa Salminen. ”Custom on mainio esimerkki toimivasta ideoinnistamme sekä räätälöintimahdollisuuksista. Auto on täynnä pieniä, toimivia yksityiskohtia ja nyt Ford-liikkeisiin kiertueelle lähtevä maltillisesti hinnoiteltu ajoneuvo herättää varmasti runsaasti kiinnostusta”, lisää Salminen.

Sorsa pienoislinja-autot

Myös pienoislinja-autojen kysyntä on piristynyt mainiosti ja esimerkiksi tämän vuoden aikana Sorsa on valmistanut jo useita Mercedes-Benz pienoislinja-autoja, joissa on kaksi pyörätuolipaikkaa. Kaiken kaikkiaan Salminen on havainnut, että tällä hetkellä ajoneuvoihin riittää useimmiten perustason varustelu ja entisaikojen kilpavarustelu kuljettajien välillä on jäänyt vähemmälle. ”Samaan aikaan täytyy kuitenkin seurata asiakkaiden tilanteita ja on osattava tarjota heille parhaiten nykytilanteisiin soveltuvia vaihtoehtoja”, tiivistää Salminen.

Sorsa lavarakennus

Verhoomo Sorsa on opittu tuntemaan monipuolisista palveluistaan ja asiakas saa edelleen kaiken tarvitsemansa samasta osoitteesta yhdellä käynnillä. Bussipuolen muutosten lisäksi Sortimo-huoltokalusteiden osaaminen on huipputasoa ja asiakaskuntaan kuuluu runsaasti esimerkiksi energia-alan suuryrityksiä. ”Meillä on todella vahva alan asiantuntemus ja osaamme arvioida tarkoin suurtenkin luovutusmäärien aikataulutukset”, korostaa Salminen. Sorsa valmistaa myös huippumerkkien kylmäkuljetusajoneuvot, pelastuslaitosten miehistönkuljetus- sekä johtoautot ja pick-up-autoihin on tarjolla monipuolinen valikoima Flobyn huoltokoreja ja lavakatteita sekä näyttäviä putkisarjoja.

Loistavan vastaanoton on saanut myös Sorsan maahantuoma Dynnox-lastausjärjestelmä, jonka avulla voi käsitellä jopa 250 kilon kuormamäärää helposti ja turvallisesti. Sorsan monipuolisen asiakaskunnan kautta Dynnoxille on löytynyt runsaasti uusia käyttötarkoituksia sekä uutta asiakaskuntaa. Samantyyppisiä menestystuotteita ovat olleet tavaratilan sisäpuolelle taittuva Easyloader-takalaitanostin sekä Rhinon kattokaiteet, taakkatelineet sekä tikkaat.

Lue seuraavaksi