Uutiset

Autot

Veho Airportissa toimitaan aurinkoenergialla

Vehon Vantaan toimipisteessä, Veho Airportissa on käynnistynyt aurinkoenergian hyödyntäminen. Tavoitteena on tulevaisuudessa ladata sähköautoja aurinkoenergialla.

Kiinteistön katolle on asennettu 128 aurinkopaneelia käsittävä järjestelmä, jonka nimellisteho on 35 kWp ja vuosituotto noin 28-31 MWh. Aurinkopaneelit on toimittanut ja asentanut NAPS Solar Systems oy. Hanke on saanut myös Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandilta energiatukea.

Nykyisin myynnissä olevien ladattavien Mercedes-Benz-hybridihenkilöautojen akkukapasiteetti on 6,8 – 8,6 kWh eli autoja voidaan ladata vuodessa aurinkosähköllä 3 250 – 4 550 kertaa. Lokakuun alussa 2018 Pariisin autonäyttelyssä esitelty ja ensi vuonna myyntiin tulevan Mercedes-Benz EQC täyssähköauton akkukapasiteetti on noin 70 kWh, jolloin sitä voidaan vastaavasti ladata vuodessa 400 – 440 kertaa. Laskelma on esimerkinomainen, sillä aurinkosähkön tuottoon vaikuttaa usea eri tekijä.

”Ilmastonmuutos on iso ja yhteinen haaste, johon vastaaminen vaatii päättäväisiä toimia kaikilta. Olemassaolon tarkoituksensa mukaan Veho Liikuttaa kestävästi ja on sitoutunut siihen, että kuormaa ympäristölle pyritään jatkuvasti minimoimaan ja uusia kestäviä ratkaisuja kehitetään. Uskomme, että kestävä ja vastuullinen toiminta punnitaan teoissa”, toteaa Veho Henkilöautot -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kari Halonen.

Lue seuraavaksi