Uutiset

Autot

Uusi Toyota Hilux GR Sport 

Legendaarinen Toyota Hilux saavuttaa taas jälleen kerran uusia ulottuvuuksia GR Sport -varustetasoon tuotavien uudistusten myötä. Uutuusmallit saapuvat markkinoille vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla.

GR Sport on rakennettu kahden vankan pilarin varaan. Legendaarisen maineen lisäksi Dakar-rallin kuumilla poluilla on rakentunut toisenlainen, vakaa perintö. Nämä mahdollistavat sen, että vuodesta 1968 lähtien kestävyyden ja luotettavuuden perikuvana tunnettu Toyota Hilux on jälleen kärjessä.

Komea ulkomuoto ei tarkoita ominaisuuksista tinkimistä. Yli tuhannen kilon kantavuus ja 3 500 kg vetomassa kuuluvat Hiluxiin kuin laatu sen maineeseen. Itsevarma olemus syntyy normaalia leveämmästä raidevälistä, joka on kasvanut 140 mm edessä ja 155 mm takana normaalimalleihin verrattuna.

Ajetaan sitten maantiellä tai maastossa, on ohjelmassa leirinuotio tai teatteri-ilta, tuottaa Hilux vaivattoman ja varman ajokokemuksen. Kovaan ajoon tehty alusta ei ole mikään kompromissi, vaan ajomukavuus on vakiovarusteena myös GR Sport -varustetasossa. Lujasti vääntävä 2.8-litrainen moottori on kotonaan kaikkialla ja tuottaa joko iloon tai tarpeeseen 204 hv huipputehon ja 500 Nm maksimiväännön. Voima välittyy GR Sportissa kohti ajoalustaa kuusivaihteisen automaattivaihteiston välityksellä.

Ulkodesign

GR Sport on tehty erottumaan. Tarkoituksenmukaisuus ja tyyli ovat sopusoinnussa, kun punasävyiset jouset edessä sekä mustat iskunvaimentimet näkyvät etupyöriä ihailtaessa. Takapään väribalanssi on saavutettu kääntämällä värit toisin pain – mustat jouset ja punaiset iskunvaimentimet. Isossa autossa on tilaa pienillekin yksityiskohdille.

Komeaa ulkonäköä korostetaan uusilla, mustilla 17” kevytmetallivanteilla ja punaisilla jarrusatuloilla. Mustien astinlautojen, ulkopeilien ja ovenkahvojen sekä hopeanväristen keulan yksityiskohtien, mustan takapuskurin ja GR Sport -mallimerkintöjen lisäksi Toyota Hilux on aina ja ennen kaikkea ylpeä syntyperästään. Siksipä sen etusäleikössä komeilee valmistajan nimi klassiseen tyyliin vaatimattoman logon sijaan.

Sisädesign

Uudistunut Toyota Hilux GR Sport ei unohda tarkoituksenmukaisuuttaan myöskään sisätiloissaan. Alkuperäinen, vahva DNA on voimakkaasti läsnä, ja sitä korostetaan sopivin GR Sport -yksityiskohdin. Mustan ja punaisen värimaailma luo erittäin miellyttävän ja mallin perinnön voimaa kuvaavan tunnelman.

Mustat, osittain mokkanahalla ja osittain nahalla verhoillut istuimet saavat hienon kontrastin punaisista turvavöistä. Ohjauspyörän kehän takaa löytyvät vaihtosiivekkeet, mikäli kuljettaja haluaa komentaa kuusiportaista vaihteistoa itse. GR Sport -somisteet sekä mallimerkinnät täydentävät tunnelman Tpyota Gazoo Racing -hengen mukaiseksi.

Uudistuvat Toyota Hilux GR Sport -mallit sisältävät vakiovarusteena uusimman Toyota Smart Connect -multimediajärjestelmän 8” kosketusnäytöllä varustettuna.

Medialaitteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat mm. pilvipohjainen, aina ajantasaisia liikennetietoja tarjoava navigointijärjestelmä nk. normaalin navigointijärjestelmän lisäksi. Älypuhelimen liitettävyys onnistuu sekä Apple CarPlay®:n että Android Auto®:n avulla, kuljettajan valinnan mukaan joko langattomasti tai johtoon kytkettynä.

Järjestelmä mahdollistaa myös ohjelmistopäivitysten suorittamisen koska tahansa ilman korjaamokäyntejä, sillä auton tietoliikennemoduuli (DCM) on aina tarvittaessa yhteydessä valmistajan pilvipalveluihin. Päivitykset eivät rajoitu ainoastaan multimediaan, vaan myös esimerkiksi aktiivisen turvallisuuden Toyota T-Mate -avustin- ja turvallisuusjärjestelmien päivitys sekä uudet ominaisuudet ovat tätä kautta mahdollisia.

Tekniset erot edeltävään GR Sport -varustetasoon

Toyota Hilux tunnetaan ympäri maailmaa kyvystään viedä ihmisiä ja tavaroita melkeinpä mihin tahansa – ja tulla sieltä lisäksi vielä takaisin. Uutuusmalli ei tee tähän sääntöön mitään poikkeusta.

Kasvanut maavara ja raideväli parantavat Hiluxin maastoajo-ominaisuuksia entisestään, ja vaikka aerodynamiikka ei välttämättä ole ensimmäisenä kaikkien mielessä pick-upeista puhuttaessa, ei Hilux GR Sportin suunnittelussa ole sitäkään puolta unohdettu. Lukuisat isommat komponentit, kuten lavakaari ja pienemmät yksityiskohdat, kuten esimerkiksi sumuvalojen ympäristön muoto kertovat huolellisesta suunnittelutyöstä mahdollisimman alhaisen ilmanvastuksen saavuttamiseksi.

Ajomukavuuteen sekä maastoajo-ominaisuuksiin vaikuttavat myös iskunvaimentimien rakenne. Kaksimäntäisistä vaimentimista on siirrytty yksimäntäisiin, joissa suuremman männän pinta-alan ansiosta vaimennuskyky ja ennen kaikkea nopeus ovat aina tilanteen tasalla.

Uudet 17” kevytmetallivanteet ovat aiempaa kevyemmät ja vakiovarusteiset AT-tyyppiset renkaat tarjoavat erinomaisen pidon vaihtelevissa ajo-olosuhteissa. Tarkka jarruvoiman annostelu on entistäkin helpompaa. Kokoaan kasvattaneiden etujarrulevyjen lisäksi jotain Hilux-maailmassa mullistavaa on tapahtunut auton takapäässä, sillä taka-akseliltakin löytyvät nyt levyjarrut.

Uudistuvan Toyota Hilux GR Sport -mallin ennakkomyynti alkaa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla ja autojen toimitukset saman vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Lue seuraavaksi