Uutiset

Autot

Uusi täyssähköinen Peugeot e-Expert Crew-Cab 

Täyssähköinen pakettiauto Peugeot e-Expert Crew-Cab tarjoaa tilat viidelle ja silti erillisen tilan tavaroille. Crew-Cab laajentaa myös Peugeotin menestystä hyötyajoneuvoissa 2023.

Täyssähköinen ja muunneltava moniosaaja

Peugeot e-Expertin Crew Cab -versio taipuu moneen käyttöön. Suurin hyöty tällaisesta useampipaikkaisesta pakettiautosta syntyy, kun työmaalle on kerralla tarve kulkea useampi ihminen sekä työkalut. Nyt sinne ei tarvitse lähteä sekä pakettiautolla että henkilöautolla, vaan kaikki pääsevät perille samalla kyydillä. Esimerkiksi siivousalan tai talotekniikka-alan firmat ovat e-Expert Crew Cabin potentiaalisia asiakkaita.

”Uusi e-Expert Crew-Cab-tuo Peugeotin hyötyajoneuvojen tarjontaan monipuolisuutta, ja mallisto puhutteleekin laajasti eri toimialoja aina pienyrittäjistä suurempien konsernien tarpeisiin”, toteaa Peugeotin hyötyajoneuvojen markkinointijohtaja Panu Lahtinen.

Yli 4 kuutiota tavaratilaa

Crew Cab -mallin salaisuus piilee siinä, että toisesta istuinrivistä huolimatta tavaroille riittää vielä runsaasti tilaa. Tila on kokonaisuudessaan neljän kuution kokoinen, ja sinne mahtuu mm. kaksi eurolavaa. Pitkille tavaroille on lattiatasolla lisätilaa takaistuimien alla, ja kasvattaa lattiapituuden jopa 2,2 metriin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi tikkaiden tai noin 2-metrisen lautatavaran kuljettamisen Crew Cab -versiossakin.

Kahden istuinrivin pakettiauto nyt ilman autoveroa

Suomen autoverotus rankaisee useampipaikkaisia dieselkäyttöisiä pakettiautoja tulkitsemalla ne henkilöautoiksi. Näin ollen toisella istuinrivillä varustetut pakettiautot ovat autoveron takia jopa 10 000 euroa kalliimpia kuin tavalliset pakettiautot. Tämä on tarkoittanut käytännössä myös sitä, ettei tällaisia pakettiautoja ole Suomessa juuri ole ollut tarjolla. Täyssähköauton autoverottomuus on kuitenkin tuonut tällaiset N1-luokan Crew Cab -mallit taas hinnaltaan kilpailukykyisiksi.

Tuttu sähkövoimalinja

e-Expert Crew Cabin sähkövoimalinja on ennestään tuttu ja tekniikka koeteltua. Akun koko on 75 kWh ja WLTP-mittaustavan mukaista toimintamatkaa on 330 km. Pikalaturilla e-Expertiä voidaan ladata peräti 100 kW:n teholla, ja akku latautuu 80 prosenttiin 45 minuutissa. Kaikki ajot hoituvat sähköautoille tyypillisesti tietenkin hiljaisesti ja lähipäästöttömästi. 

Peugeotin hyötyajoneuvot ennätysvauhdissa

Peugeotin hyötyajoneuvojen markkinaosuus on ollut tasaisessa kasvussa viimeisen reilun viiden vuoden aikana, jolloin Peugeotin maahantuonti on ollut osana Auto-Bon Oy:tä. Markkinaosuus on tuplaantunut vuodesta 2017 vuoteen 2022 ollen vuoden lopussa 4,3 prosenttia. Vuosi 2023 starttasi vauhdikkaasti myös Peugeotin kaikkien aikojen korkeimmalla kuukausittaisella markkinaosuudella, ollen tammikuussa 7,5 %.  

Lue seuraavaksi