Uutiset

Autot

Uusi Tarraco täydentää SEAT:n suurimman mallistouudistuksen

  • SEATin iso kaupunkimaasturi Tarraco täydentää Aronan ja Atecan muodostaman SUV-malliston
  • Tarracossa yhdistyvät korkeatasoinen suunnittelu, laatu, kattava varustelu, liitettävyyspalvelut, turvallisuus, tyyli ja ajettavuus.
  • Iso SUV tarjoaa käytännöllisyyttä niin viisi- kuin seitsenpaikkaisessakin versiossa
  • SEAT Tarracon hinnat julkaistu – saapuu Suomeen tammikuussa 2019

SEATin historian suurin mallistouudistus huipentuu uuden lippulaivamallin, Tarracon esittelyyn. Ison SUV:n markkinoille tulon jälkeen SEATin mallistotarjonta kattaa jo 80 prosenttia Euroopan markkinoiden ajoneuvosegmenteistä.

SEATin tulevaisuuden näkymät ovat luottavaiset ja optimistiset – osoituksena tästä, se esittelee uusia automalleja ja uudistaa jo olemassa olevaa mallistoa tarjoten asiakkaille erilaisiin elämäntyyleihin sopivia autoja. Tammi-lokakuussa SEATin kokonaismyynti oli maailmanlaajuisesti 449 000 autoa, joka on 13,7 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Tämä on SEATin historian ennätys, edellinen ennätys tehtiin tammi-syyskuussa 2000; 433 600 autolla.

SUV-markkinan kasvaessa edelleen, ensi vuoden alussa lanseerattava Tarraco on avainasemassa vahvistaen SEATia ja edistäen jo nyt yrityksen tasaista kasvua. Kolmen SUV-mallin tarjoamat kasvumahdollisuudet ovat luonnollisesti suuremmat ja Tarraco on tässä tienraivaajana.

SEAT Tarraco

SEATin uusin, Espanjassa suunniteltu ja kehitetty, Saksassa Wolfsburgissa valmistettava Tarraco, on kolmas vaihe SEATin SUV-tuoteuudistuksessa. Tarracossa on nähtävissä SEATin uusi raikas muotokieli. Siinä korostuvat itsevarmuus, eleganssi ja urheilullisuus.  

SEATin SUV-malliston huipulle sijoittuva Tarraco on sekä isoveli Atecalle että Aronalle. Tarracossa huipputeknologia, dynamiikka, ajomukavuus ja käytännöllisyys yhdistyvät tyylikkääseen muotoiluun.

SEAT Tarracossa on vaihtoehtona kaksi edistyksellistä bensiinimoottoria ja kaksi hienostunutta dieselmoottoria, jotka täyttävät tiukimmatkin päästömääräykset tarjoten silti parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Iso SUV on valmiina myös tulevaisuuden vaihtoehtoisille voimansiirtotekniikoille. Tarraco edustaa täydellisesti SEATin ydinarvoja sisustuksen korkeatasoisuudesta edistykselliseen moottorivalikoimaan ja dynaamiseen alustatekniikkaan.  

”SEAT on tehnyt kaikkien aikojen suurimman mallistouudistuksensa. Ensimmäisen ison SUV-mallimme, SEAT Tarracon, lanseeraus on osa 3,3 miljardin euron investoinnista yhtiömme tulevaisuuteen ja mallistoomme vuosina 2015–2019. Se ei ainoastaan täydennä SUV-mallistoamme vaan tuo myös uutta dynamiikkaa tähän segmenttiin ja houkuttelee myös uusia asiakkaita SEAT-perheeseen”, sanoo SEATin toimitusjohtaja Luca de Meo.

Ulkoasu

Suuremmat mitat innoittivat suunnittelutiimin etsimään parempaa tasapainoa estetiikan ja auton tarkoituksenmukaisten mittasuhteiden välillä. Vaikka Tarraco on 4 735 mm pitkä, 1 839 mm leveä ja 1 658 mm korkea, se tarjoaa tilavat sisätilat ja vaikuttavan ulkonäön, mutta kokonaisuus on sekä keveä että käytännöllinen.

Valoteknologia onkin Tarracossa tärkeässä roolissa – sekä Style- että Xcellence-varustelutason kaikissa ulko- ja sisävaloissa on led-tekniikalla toteutetut valot vakiovaruste. Led-valot mahdollistavat myös dynaamiset takavalot. Ledien hyödyntäminen on antanut myös suunnittelijoille lisää luovaa vapautta tarjoten samalla asiakkaalle kirkkaammat valot.

Sisätilat

Kojelaudan halki ulottuva vaakalinja korostaa sekä auton sisätiloja että Tarracon leveyttä. Muotoilu luo puolestaan matkustamoon tunnetta tilasta ja turvallisuudesta. SUV:n sisätilojen suunnittelu ja materiaalivalinnat heijastavat huippulaatua, jollaista on normaalisti nähtävillä vain premium-luokan autoissa.

Ohjaamon muotoilu auttaa täyttämään sekä kuljettajan että matkustajien erilaiset tarpeet. Ohjauspyörän takana on tarjolla kuljettajakeskeinen, ergonomisesti suunniteltu istuma-asento. Matkustajien ympäristö on rento ja mukava, istuinpaikasta riippumatta. Reilun mitoituksen ansiosta sekä jalka- että päätilaa on hyvin myös viimeisen kolmannen rivin istuimilla. Tavaratilaa uudessa Tarracossa on jopa 700–1775 litraa (7-paikkainen versio) ja 760–1920 litraa (5-paikkainen versio.)

Muotokieli ja ergonomia näkyvät myös Tarracon 10,25-tuumaisella näytöllä varustetussa digitaalisessa SEAT Digital Cockpit -mittaristossa. Tarracon 8-tuumainen kosketusvärinäyttö puolestaan ikään kuin ”kelluu” sen sijaan, että se olisi integroitu kojelautaan. Näyttö on sijoitettu ergonomisempaan ja näkyvämpään asentoon lähemmäs kuljettajan silmänkorkeutta, jolloin tietojen lukeminen on helpompaa ja turvallisempaa, ja heijastukset pystytään minimoimaan.

Infotainment-järjestelmä ja liitettävyys

Tarracossa on suuri 8-tuumainen ”kelluva” kosketusvärinäyttö, joka tuo SEATin Full Link -teknologian avulla tärkeimpiä tietoja kuljettajan ja matkustajien nähtäville. Liitettävyysratkaisu tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää maksimaalista liitettävyyttä älypuhelinten ja auton välillä Android Auton ja Apple CarPlayn avulla.

Siirtymät 1280 x 480 pikselin TFT-näytöllä ovat sujuvia sen 75 Hz virkistystaajuuden ansiosta. Tämä helpottaa tietojen lukemista entisestään vähentäen myös kuljettajan stressiä. BeatsAudio-järjestelmään yhdistettynä se tuottaa kristallinkirkkaan äänen ohjaamoon ja Connectivity Boxin avulla käyttäjä voi puolestaan muodostaa yhteyden älypuhelimeensa ja myös ladata sen langattomasti. Tarraco on lisäksi ensimmäinen SEAT-malli, jossa on eleohjaustoiminto (osana Navigointijärjestelmää), jonka ansiosta kuljettaja voi ohjata toimintoja näyttöön koskematta vain käden liikkeillä.

Voimansiirto

Suorituskyky, taloudellisuus ja luotettavuus ovat avainasemassa Tarracon voimansiirtovalikoimassa. Kaikki moottorivaihtoehdot hyödyntävät suoraruiskutusta, turboahdinta ja start-stop-teknologiaa, tarjoavat 150–190 hv tehoa ja täyttävät kaikki viimeisimmät päästöstandardit.

Saatavana on kaksi bensiinimoottoria. Ensimmäinen on nelisylinterinen 150 hevosvoiman 1,5 TSI, jonka teho välitetään etupyöriin kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Toinen on 2,0-litran 190 hevosvoimainen moottori seitsenvaihteisella DSG-automaattivaihteistolla ja 4Drive-nelivetojärjestelmällä.  

Dieselmoottorivaihtoehtoja on myös kaksi, tehoiltaan 150 hv ja 190 hv. Kummassakin on 2,0-litran TDI-moottori ja sama sylinterin halkaisija ja iskun pituus (81 ja 95,5 mm), mutta puristussuhteessa on eroa: 150-hevosvoimaisessa se on 16,2 ja 190-hevosvoimaisessa 15,5.

Alusta

Tarracon käytännöllisyys ja hyvä ajettavuus perustuvat Volkswagen Groupin uuteen MQB-A-LWB-perusrakenteeseen, jonka pitkä akseliväli sopii hyvin ison SUV:n alustaksi. Edessä SEAT Tarraco yhdistää MacPherson-erillisjousituksen kierrejousiin ja hydraulisiin iskunvaimentimiin. Takana on käytetty multilink-monivarsituentaa, jossa siinäkin hyödynnetään kierrejousia ja hydraulisia iskunvaimentimia.

SEAT Tarracon mukautuva DCC-alustansäätö tarjoaa täydellisen tasapainon urheilullisen ajamisen ja mukavamman matka-ajon välillä. Kuljettaja voi valita haluamansa asetuksen (Normal, Eco tai Sport), mutta järjestelmä mukautuu myös automaattisesti tienpinnan ja ajotavan vaihteluihin. Älykäs DCC-järjestelmä hyödyntää sähköisesti säädettäviä vaimentimia ja ohjausta. Siinä jokainen iskunvaimennin on yhdistetty hallintalaitteeseen, joka tarkkailee pyöriä jatkuvasti ja laskee parhaan säädön. Järjestelmä reagoi töyssyihin millisekunneissa ja optimoi ajettavuuden.

Turvallisuus

Uusi SEAT Tarraco on turvallisuudessa kilpailijoidensa mittapuu. Erilaisten antureiden yhdistelmä mahdollistaa sen, että auto näkee pidemmälle eteenpäin kuin koskaan aikaisemmin ja pystyy ennakoimaan mahdolliset liikennetapahtumat. 

Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä polkupyörän tunnistimella, Lane assist -kaistanpitoavustin ja automaattinen hätäpuhelu ovat vakiovarusteita, mukautuva vakionopeudensäädin ACC on vakiovaruste Xcellence-varustetasossa.

SEAT tarjoaa lisävarusteena myös lukuisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten Emergency Assist -hätätilanneavustin, Blind Spot Detection -katvealueen varoitusjärjestelmä sekä liikennemerkkien tunnistus, Traffic Jam Assist -ruuhka-avustin ja kaukovaloavustin. Lisäksi autoon on saatavilla kaksi uutta ennakoivaa turvajärjestelmää: Pre-Crash -turvajärjestelmä ja Rollover Assist -kaatumisen havaitsemisavustin.

Uudet ensimmäiset SEAT Tarracot saapuvat Suomen SEAT-jälleenmyyjille tammikuussa 2019.

Lue seuraavaksi