Uutiset

Autot

Uusi Porsche 911

Legendaarisen mallin kahdeksas sukupolvi sai ensiesittelyssä Los Angelesissa

Stuttgart, Saksa. Legendaarinen Porsche 911 on ehtinyt jo kahdeksanteen sukupolveen. Maailman ensiesittelynsä Los Angelesin autonäyttelyn aattona saanut uuden sukupolven malli osoittaa, että 911 on edelleen luksustason urheiluautojen suunnannäyttäjä. Ajattoman modernisti muotoiltu, entistä mallia huomattavasti lihaksikkaampi uusi 911 on ulkomuodoltaan puhdasverinen Porsche. Takamoottorinen klassikko on aina tunnettu tinkimättömästä ajodynamiikastaan, joka on uutuusmallissa hiottu entistä täydellisemmäksi älykkäiden hallinta- ja alustaratkaisujen ja innovatiivisten kuljettajaa avustavien järjestelmien avulla.

Mallivalikoiman kuusisylinteriset turbobokserimoottorit on kehitetty tehokkaammiksi kuin koskaan aikaisemmin – S-mallien voimanlähde tuottaa tehoa peräti 450 hv (331 kW). Uusien 911-mallien moottorit ovat entistä suorituskykyisempiä parannetun ruiskutusprosessin sekä turboahdinten ja ahtoilman jäähdytysjärjestelmän uuden järjestelyn ansiosta. Voima välitetään pyörille kahdeksanvaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston välityksellä. Paketin täydentävät uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät – kuten märän kelin ajoturvallisuutta parantava Porsche Wet mode ‑tila ja lämpökameraa hyödyntävä Night Vision Assist ‑pimeänäköavustin – sekä kattavat yhteydet, joissa on hyödynnetty ensimmäistä kertaa parviälyä. Pisteenä i:n päälle uudessa Porsche 911:ssä on ainutlaatuisia digitaalisia lisäominaisuuksia, kuten matkojen suunnittelua helpottava Porsche Road Trip ‑sovellus, henkilökohtainen Porsche 360+ ‑assistentti ja verkkopohjainen Porsche Impact ‑päästölaskuri, joka mahdollistaa oman hiilijalanjäljen neutraloinnin.

Carrera S – tehoa nyt 450 hv

911 Carrera S:n* ja 911 Carrera 4S:n kuusisylinterinen turbobokserimoottori tuottaa tehoa nyt peräti 450 hv (331 kW) – 30 hv (22 kW) enemmän kuin aikaisemmassa mallissa. Kummatkin 911-versiot kiihtyvät nollasta sataan kilometriin tunnissa alle neljässä sekunnissa: takavetoinen Coupé 3,7 sekunnissa ja nelivetoinen 911 Carrera 4S 3,6 sekunnissa. Molemmat lukemat ovat parantuneet 0,4 sekuntia aikaisemman sukupolven vastaavista malleista. Lisävarusteena saatavan Sport Chrono ‑paketin avulla kiihdytys sujuu vielä kaksi sekunnin kymmenystä ripeämmin. Huippunopeudet ovat nyt 308 km/h (911 Carrera S) ja 306 km/h (nelivetoversio). *NEDC-syklin mukaan korreloitu polttoaineenkulutus on 911 Carrera S:llä 8,9 l/100 km ja 911 Carrera 4 S:llä 9,0 l/100 km.

Linjakkaat muodot ja vahva identiteetti

Porsche 911:n täysin uudistunut muotoilu kuvastaa sitä suorituskyvyllistä harppausta, jonka ”tyypin 992” uuteen 911-sukupolveen siirtyminen tuo tullessaan. 20-tuumaiset etupyörät ja 21-tuumaiset takapyörät ovat saaneet ympärilleen huomattavasti leveämmät pyöräkotelot. Perä on nyt kaikissa valikoiman malleissa yhtä leveä, mikä korostaa auton keskiosan hoikkuutta – varsinkin, kun korin etuosaa on levennetty 45 mm. Sähkötoimisesti esiin tulevien ovenkahvojen upottaminen oviin vahvistaa auton sivuprofiilin kapeaa ja virtaviivaista vaikutelmaa. LED-ajovalot on uusittu, ja konepelti näyttävine syvennyksineen tuo mieleen ensimmäiset 911-sukupolvet. Kaikkien malliversioiden takaosaa hallitsee huomattavasti levennetty, ajonopeuden mukaan laajeneva takaspoileri ja saumattomasti integroitu valonauha. Kaikki korin ulkoiset muotoiluelementit auton sivuilla on nyt valmistettu alumiinista.

Täysin uudistuneita sisätiloja hallitsee selkeälinjainen kojelauta upotettuine mittareineen, joka on saanut inspiraationsa 70-luvun 911-malleista. Kierroslukumittari on Porschelle tyypilliseen tapaan keskellä, ja sen ympärille on sijoitettu kapeat, kehyksettömät ajotietonäytöt. PCM-järjestelmän keskusnäyttö on nyt 10,9-tuumainen. Uuden arkkitehtuurin ansiosta näyttö on nopeakäyttöinen eikä vie kuljettajan huomiota pois ajamisesta. Näytön alla on kompakti säädinpaneeli, jonka viidellä painikkeella on mahdollista hallita suoraan auton tärkeimpiä toimintoja. Mitä tulee digitalisaatioon, uusi 911 ottaa aimo harppauksen tulevaisuuteen tarjoamalla pysyvät yhteydet sekä runsaasti uusia toimintoja ja palveluja. Vakiovarusteluun kuuluvaan PCM-järjestelmään on integroitu parviälyä hyödyntävä online-navigointi ja Porsche Connect Plus.

Uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät tuovat turvaa ja mukavuutta

Porsche on kehittänyt ensimmäisenä valmistajana maailmassa erityisen märän kelin Wet mode ‑ajotilan, joka on uuden 911:n vakiovaruste. Toiminto tunnistaa märän tienpinnan, tekee auton ohjausjärjestelmiin olosuhteiden edellyttämät säädöt ja varoittaa kuljettajaa, joka voi ottaa turvallisuuspainotteiset ajoasetukset käyttöön painamalla vastaavaa painiketta (tai ohjauspyörän tilakytkintä, jos varusteena on Sport Chrono -paketti). Myös törmäysvaroittimella varustettu hätäjarrutusjärjestelmä kuuluu vakiovarusteluun. Järjestelmä tunnistaa potentiaalisen törmäysvaaran liikkuviin kohteisiin ja käynnistää tarvittaessa hätäjarrutuksen automaattisesti. Uuteen 911:een on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa myös lämpökameraa hyödyntävä Night Vision Assist ‑pimeänäköavustin, joka on lisävaruste. Mukautuvaan vakionopeudensäätimeen on integroitu automaattinen turvavälin valvonta, pysähtyminen ja liikkeellelähtö liikennevirran mukana sekä innovatiivinen automaattinen Emergency Assist ‑hätäaputoiminto.

Suomessa uuden 911 Carrera S:n ennakkotilauskirjat on nyt avattu ja hinnat julkaistaan pian WLTP-päästöarvojen ollessa saatavilla.  

Uudet digitaaliset sovellukset: Road Trip, 360+ ja Impact

Porsche Road Trip ‑sovellus helpottaa matkojen suunnittelua ja organisointia sekä navigointia matkan aikana. Sovelluksen suunnittelemat reitit sisältävät eksklusiivisia hotelli- ja ravintolasuosituksia sekä POI-pisteitä ja näköalapaikkoja matkan varrelta.

Porsche 360+ on henkilökohtainen lifestyle-assistentti, joka on käytettävissä kellon ympäri. Porsche 360+ helpottaa jokapäiväistä elämää ja mahdollistaa ainutlaatuisista elämyksistä nauttimisen myös auton ulkopuolella.

Porsche Impact on päästölaskuri, jonka avulla Porschen asiakkaat voivat laskea oman CO2-jalanjälkensä kompensointiin vaadittavan taloudellisen panostuksen ja valita kansainvälisesti sertifioiduista ilmastoprojekteista ne, joihin haluavat sijoittaa. Valittavissa olevat projektit jakautuvat eri puolille maapalloa ja keskittyvät tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaan sekä metsien suojeluun.

*911 Carrera S: Yhdistetty polttoaineenkulutus 8,9 l/100 km, yhdistetyt CO2-päästöt 205 g/km; 911 Carrera 4S: Yhdistetty polttoaineenkulutus 9,0 l/100 km, yhdistetyt CO2-päästöt 206 g/km.

HUOM: Polttoaineenkulutus ja CO2-päästöarvot on mitattu uuden WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) ‑menetelmän mukaisesti. Ilmoitetut laskennalliset NEDC-arvot on laskettu näiden perusteella. Näitä arvoja ei voida verrata tähän asti käytössä olleen NEDC-mittausmenetelmän mukaisesti mitattuihin arvoihin. Julkaisemme viralliset WLTP-päästöarvot ja kulutustiedot Suomen myyntihinnan julkaisun yhteydessä.

Lue seuraavaksi