Uutiset

Autot

Uusi Peugeot e-Expert – International Van Of the Year 2021!

Lyhenne IVOTY tulee nimestä ”International Van of the Year”, Kansainvälinen Vuoden Pakettiauto, joka on arvostetuin hyötyajoneuvoille julistettava palkinto. Voittajan valitsee joka vuosi 24:stä kansainvälisestä asiantuntijajournalistista koostuva raati. Journalistit edustavat 24 hyötyajoneuvosegmenttiin erikoistunutta mediaa.

Voittaja saa vuoden ajan käyttää ”International Van of the Year” –logoa tunnisteena voittajamallin kyljessä. 
Peugeot on voittanut tämän kuuluisan palkinnon yhteensä kuusi kertaa palkinnon perustamisvuodesta 1992 lähtien.


Peugeotin vahva ja tunnistettava tyyli uuden sukupolven Peugeot-sähköpakettiautossa

Uskollisena merkin käyttövoimamurrokseen konseptille: Vapaus valita, uusi Peugeot e-Expert säilyttää tutun maskuliinisen ja vahvan tyylin, joka on aiemmin nähty mallin polttomoottoriversioissa. Täyssähköversion erottaa vain muutamasta yksityiskohdasta:

Ulkopuolella:

 • Sinivihreitä värejä heijastava leijonalogo niin edessä kuin takana 
 • Latausluukku vasemmassa etulokasuojassa 
 • Uudistunut maski
 • e-Expert-tunniste takana

Sisäpuolella:

 • Sähköillä ajamiseen sopeutettu värillinen mittaristo
 • Kosketusnäyttö uusilla graafeilla sekä TomTom Traffic 3D Connected –navigoinnilla, joka esittää myös lähimmät, jäljellä olevalla toimintamatkalla saavutettavat latauspisteet
 • Uusi e-Toggle-suunnanvalitsin
 • Ajotavan valitsin, jossa on valittavana kolme erilaista ajotapaa:
  • Eco (60 kW, 190 Nm) tukee mahdollisimman pitkää toimintamatkaa
  • Normal (80 kW, 210 Nm) on optimaalinen jokapäiväiseen ajoon
  • Urheilu (100 kW, 260 Nm) hyötykäyttää täyden tehon raskaan taakan kuljettamiseen
 • Sähkötoiminen seisontajarru

Mukava ajo ja arjen käytännöllisyys: uuden sukupolven sähköpakettiauton toiminnallisuus

Uusi Peugeot e-Expert yhdistää kompaktit mittasuhteet maksimaaliseen lastaustilaan. Akku on sijoitettu tavaratilan lattian alapuolelle siten, että se ei pienennä tavaratilan tilavuutta. Sen sijaan akun sijoitus edesauttaa ajoneuvon painon optimaalista jakautumista ja lisää ajomukavuutta.

Uusi e-Expert on miellyttävä työväline kaikissa tilanteissa. Parannettu ohjattavuus sallii kääntymisen jopa 11,3 metrin säteellä ja 1,90 metriin rajoittuva korin korkeus mahdollistaa sisäänajon lähes kaikkiin pysäköintihalleihin.

e-Expert on saatavana samoina versioina kuin Peugeot Expertin polttomoottoriversiot:

 • Kolme pituutta; XS 4,6 m, M 4,95 m ja XL 5,30 m
 • Muunneltava ohjaamo: ylösnouseva ja lastausluukulla varustettu matkustajien Moduwork-istuin on vakiovarusteena ja tekee mallista luokkansa muunneltavimman.  

Vetokyky on pysynyt polttomoottoriversioita vastaavana ja mahdollistaa jopa 1 000 kg massan vetämisen.Tavaratilan tilavuus on jopa 6,6 m³ ja täysin identtinen polttomoottoriversioiden kanssa. Peugeot e-Expert mahdollistaa jopa 1 275 kg:n kantavuuden.

100% sähköteknologia ja uuden sukupolven sähköpakettiauton tehokkuus

Uusi Peugeot e-Expert perustuu EMP2 (Efficient Modular Platform) –pohjarakenteeseen. 100 kW:n sähkömoottori tarjoaa 260 Nm:n maksimi väännön, joka on käytettävissä heti liikkelle lähdössä. Sähkömoottori tekee ajamisesta miellyttävää ja värinätöntä, hiljaista ilman moottorin ääntä, tasaista ilman vaihteen vaihtoja, hajutonta sekä luonnollisesti ilman CO2-päästöjä.

Ensimmäisenä Peugeot-mallina e-Expert tarjoaa ammattilaisen tarpeista riippuen kaksi eri litiumioniakkuvaihtoehtoa: 50 kWh sekä 75 kWh.

50 kWh akkuversio on saatavana kaikkiin kolmeen korimalliin: XS, M ja XL ja mahdollistaa WLTP mittausten mukaisesti jopa 230 kilometrin toimintamatkan.
M ja XL –pituudet ovat saatavana myös 75 kWh akulla, joka mahdollistaa 330 km:n (WLTP) toimintamatkan.

e-Expert toimitetaan Suomessa aina 11 kW 3-vaiheajoneuvolaturilla, joka mahdollistaa nopean latauksen sekä julkisen pikalatuksen jopa 100 kW:n teholla. Pikalatuksella akku saavuttaa 80 prosentin latausasteen joko 30 minuutissa (50 kWh akku) tai 45 minuutissa (75 kWh akku). 

Akun latauksen aloittamista voi viivästyttää, sen voi keskeyttää tai käynnistää ja tarkistaa latauksen aste joko auton kosketusnäytöltä (versiosta riippuen) tai etänä mobiililaitteeseen asennettavan MyPeugeot–sovelluksen kautta.
 

Uusi Peugeot e-Expert on ollut saatavilla niin Suomessa kuin muualla Euroopassa marraskuun puolivälistä alkaen. Tuotanto tapahtuu Ranskassa, Valenciennes’ssa.


Lue seuraavaksi