Uutiset

Autot

Uusi Palfinger-takalaitanostin

Palfinger-takalaitanostin

VTA Tekniikka Oy:n tuotevalikoimaan kuuluva, keveään jakelukalustoon suunniteltu C 750 L Palfingerin ”seiskapuolikas” tuli myyntiin vuoden alussa ja ensimmäiset omamassaltaan 203 kilon nostimet on jo tilattu tehtaalta. Maahantuojan mukaan keveys on saavutettu hyvällä suunnittelulla ja oikeilla materiaalivalinnoilla.

Uutuusnostimessa on ainoastaan yksi nostosylinteri ja yksi taittosylinteri – rakenne alentaa painoa perinteisiin malleihin verrattuna. Keveyttä silmälläpitäen on suunniteltu myös uudet nostovarret, joiden vääntöjäykkä rakenne on saavutettu hitsaamalla alleajosuoja suoraan nostovarsiin. Valmiiksi hitsattu alleajosuoja lyhentää omalta osaltaan asennusaikaa tuoden samalla kustannussäästöjä. Alumiinista valmistetut nostotasot ovat kotelorakenteisia ja kevyitä.

Nostoteholtaan 750 kilon C750L on tarkoitettu kokonaispainoltaan 3,5-6,5 tonnin erilliskoriautoihin

Nopea ja kustannustehokas asennus

Yleisimpiin Suomessa myytäviin autoihin on saatavilla autokohtainen asennussarja, jonka avulla takalaitanostimen asennus on vaivatonta. Nostimen sähkövalmius noudattaa eurooppalaisten autonvalmistajien ja takalaitanostimien valmistajien välillä sovittua standardisoitua liitäntätapaa. Yksi 7-napainen johto kierrettävällä pikaliitimellä sekä + ja – kaapelit vastaavilla liitännöillä mahdollistavat nopean ja helpon sähköasennuksen.

Ohjainpainikkeiden kytkentä piirikortille on tehty jo tehtaalla, joten asennusvaiheessa riittää pelkkä ohjaimien kiinnitys telineisiinsä. Tehtaalla etukäteen asennettu koneikko, öljysäiliö ja öljyt nopeuttavat asennusta entisestään.

Automatiikkaa ja muistitoimintoja

Uutuusnostimessa on vakiovarusteena Palfinger-takalaitanostimien käyttäjäystävällinen ominaisuus, jonka ansiosta nostotason kärki taittuu maahan automaattisesti nostotasoa maahan vaakatasossa laskettaessa. Vastaavasti nostettaessa taso palaa vaakatasoon muistitoiminnon avulla.

Radio-ohjainta käytettäessä automaattiseen alastaittoon riittää pelkkä alaslaskupainikkeen painaminen ja vaakatasoon palaamiseen riittää vastaavasti ylösnostopainkkeen painaminen.

Palfinger ei ole uusi tekijä takalaitanostinmarkkinoilla. Maailmalla tunnetut MBB-takalaitanostimet liitettiin vanhan ja vahvan Palfinger-merkin alle, jota käytetään jatkossa markkinoinnissa.

”Vanha logo säilyy tuotenimessä, merkinnöissä ja luultavasti vielä pitkään myös puheissa. MBB on tunnettu ja luotettava merkki, jolla on pitkät perinteet”, muistuttaa VTA Tekniikka Oy:n takalaitanostinten tuotepäällikkö Jorma Moisas, jonka mukaan uusi nostinmalli voidaan varustaa myös lukuisilla käyttöä helpottavilla lisävarusteilla, kuten radio-ohjauksella.

Lue seuraavaksi