Uutiset

Autot

Uusi Iveco Daily esiteltiin Torinossa

Odotettu uusi Iveco Daily esiteltiin viime viikonloppuna Torinossa kaksipäiväisessä mediatapahtumassa. Uutuudessa huomio on kiinnitetty kuljettajan viihtyvyyteen ja samalla turvallisuutta sekä ajettavuutta lisäävien apujärjestelmien määrä on viety uudelle tasolle. Samalla myös ajoneuvon liitettävyys on viety pitkälle tulevaisuuteen vastaavalle tasolle Microsoft-konsernin kanssa tehdyn mittavan yhteistyön kautta.Näin ajoneuvojen hallinta vaikkapa fleet-tasolla onnistuu hyvin monipuolisten, yksilöllisesti räätälöitävien järjestelmien avulla.

Tehokkuuden ja tuottavuuden kasvattaminen ovat olleet merkittävässä osassa uuden Dailyn suunnittelussa. Hyviin tuloksiin päästään uusien apujärjestelmien, kuten esimerkiksi hätäjarrutusjärjestelmän, kaupunkinopeuksien City Brake Pro -jarrutusjärjestelmän, jonossa-ajoavustimen sekä sivutuuliavustimen kautta. Moottorivaihtoehtoina ovat 2.3- tai 3.0-litraiset yksiköt ja hevosvoimamäärän voi valita 116 ja 210 kappaleen väliltä. Ivecon teknologisen kehityksen kautta moottorit vastaavat Euro 6D- tai jopa Euro 6D Temp-päästöluokkien vaatimuksiin ja luonnollisesti myös maakaasuversio tulee tarjolle.

Myös polttoainetaloudellisuus ja ylläpitokustannukset ovat uudessa Dailyssa huomioitu ja kumpaankin luvataan jopa 10 prosentin säästöjä.Ne saavutetaan esimerkiksi sähköohjatun turbotekniikan, start-stop-järjestelmän, renkaiden ilmanpainevalvonnan sekä pitkien huoltovälien avulla. Merkittävää on myös koko ohjausjärjestelmän uusiminen aina ohjauspyörää myöten sekä ison korkearesoluutioisen näytön lisääminen. Ulkoisesti uuden Dailyn tunnistaa modernista etusäleiköstä sekä tehokkaista led-valoista.

Uutuusmallien Suomen hinnasto tarkentuu toukokuussa, jolloin myös tilaukset saadaan käyntiin. Ensimmäiset toimitukset tapahtuvat tulevan syksyn aikana. Seuraavassa Ammattiautot-lehdessä on luettavissa  tarkempi tutustumisraportti uutuuden yksityiskohdista!

Lue seuraavaksi