Uutiset

Autot

Uusi Fiat Ducato – autonomista ajoa ensimmäisenä hyötyajoneuvona

Vuonna 1981 lanseerattu Fiat Professional -malliston lippulaivamalli Ducato esittelee nyt 40 vuoden historiansa kunniaksi uuden mallin. Ducato oli vuonna 2020 myydyin hyötyajoneuvo Euroopassa. Ducatoa myytiin Euroopassa eri versioina kaikissa hyötyajoneuvoluokissa yhteensä yli 150 000 kappaletta, markkinaosuuden ollessa 20,5 %.

Nyt esiteltävän uuden Ducaton tavoitteena on entisestään vahvistaa sen johtajuutta markkinoiden suosituimpana hyötyajoneuvona. Mallivalikoimassa on mukana hiljattain esitellyn e-Ducato-sähköpakettiauton lisäksi täysin uutta teknologiaa, infotainment-ominaisuuksia, nykyaikaisen käytännöllisiä mukavuusvarusteita sekä uutta sisätilojen muotoilua. Esimerkiksi kokonaan uusi ”Full Digital Cockpit” ja uusi UConnect -infotainment-järjestelmä (sis. Apple CarPlay / Android Auto) tarjoavat selkeät käytännön tiedot 3D-navigoinnista kuljettajan avustaviin järjestelmiin ja aina parhaan mahdollisen integraation kuljettajan älypuhelimeen.

Uutta muotoilua ulkona ja sisällä

Uuden Ducaton keula on muotoiltu itsevarman moderniksi, jota koristaa hiljattain esitelty uusi Fiat-logo. Keulan muotoilun kohokohtana toimivat uudet suuritehoiset LED-ajovalot, jotka tarjoavat 30 % paremman valaisutehon kuin tavalliset halogeeniajovalot. Päivitettyjä sisätiloja ja sisustusta korostavat uudistettu kojelauta ja ohjauspyörä, sekä uusi vaihdevipu, uudet ovipaneelit ja ilmastointilaitteiden ohjaimet.

Tason 2 autonomista ajoa

Uusi Ducato esittelee kattavan valikoiman aktiivisen turvallisuuden varusteita ja on samalla markkinoiden ensimmäinen hyötyajoneuvo, joka tarjoaa tason 2 autonomista ajoa. Uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella, kaista-avustin sekä ruuhka-ajoavustin. Yhdessä nämä kolme uutta järjestelmää mahdollistavat tason 2 autonomisen ajon, jossa ajoneuvo tarjoaa itsenäisesti apua ajon, kiihdytyksen ja jarrutuksen aikana – markkinoiden ensimmäisenä hyötyajoneuvona.

Nykyaikaista käytännöllisyyttä

Uudessa Ducatossa on otettu huomioon myös nopeatempoisten jakelukuljetusten tuomat uudet kuljettajan mukavuustarpeet. Kuljettajan mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi avaimeton sisäänkäynti, lukitus ja käynnistys, sähköinen seisontajarru, Eat-and-Work -matkustajan istuin, josta voi muokata kätevän tilan työskennellä tai syödä välipalaa, matkapuhelimen langaton lataus, suuremmat ja tilavammat ovipaneelit, lämmitettävä tuulilasi sekä säädettävä ilmajousitus helpottamaan lastaamista ja purkamista. Lisäksi kuljettajan apu- ja pysäköintijärjestelmien tiedot näytetään nyt uudessa digitaalisessa taustapeilissä, sisältäen esimerkiksi Active Park Assist -pysäköintiavustimen opasteet.

Uuden Ducaton ohjaamon mukavuutta ja ergonomiaa on parannettu uusilla istuimilla, joissa on moderni ilme ja uusi miellyttävä pehmuste. Samalla uudistettu sähköinen ohjaustehostin on tarkempi ja hallittavampi kaikissa ajo- ja kuormitustilanteissa ja pienempi ohjauspyörä on näppärämpi käsitellä.

Uudet moottorit

Uuden Ducaton moottorivalikoima on kehitetty vastaamaan uusia Euro 6D Final -päästönormeja. Uudet Multijet3-dieselmoottorit vähentävät kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä jopa 7 % verrattuna edellisen sukupolven moottoreihin. Uusi Ducato on saatavana neljänä eri tehoversiona (120 hv, 140 hv, 160 hv ja 180 hv). Uudistettu 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on saatavana kaikkiin neljään eri moottoriversioon ja uusi 9-vaihteinen automaattivaihteisto kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä. Lisäksi kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä on tarjolla ”Heavy-Duty” -mallisto sekä manuaali- että automaattivaihteistolla.

Uusi Ducato esitellään Suomessa elo-syyskuussa ja hinnat, mallisto sekä varustelu vahvistetaan lähempänä lanseerausta.

Lue myös: Fiat Ducato – Euroopan myydyin hyötyajoneuvo

Lue seuraavaksi