Uutiset

Autot

Fiat Ducato – Euroopan myydyin hyötyajoneuvo

Fiat Ducato on ollut aina Fiat Professional -brändin lippulaivamalli ja yksi Euroopan arvostetuimmista hyötyajoneuvoista sen monipuolisuuden, runsaan moottorivalikoiman ja alhaisten käyttökustannusten ansiosta. Fiat Ducato täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja ensimmäistä kertaa historiansa aikana Ducato oli vuoden myydyin hyötyajoneuvo Euroopassa.

Fiat Ducatoa myytiin Euroopassa vuonna 2020 eri versioina kaikissa hyötyajoneuvoluokissa yhteensä yli 150 000 kappaletta, markkinaosuuden ollessa 20,5 prosenttia. Ducato onnistui kasvattamaan myyntiään 7,6 prosenttia, vaikka samaan aikaan Euroopan hyötyajoneuvojen kokonaismarkkinat laskivat kolme prosenttia.

40 vuoden historia

Lähes 40 vuotta sitten Ducato mullisti suurten pakettiautojen segmentin etuvedolla, suurella kantavuudella ja monipuolisuudella. Tuotanto alkoi vuonna 1981 Sevelin tuotantolinjoilla Val di Sangrossa, Italiassa, jossa Ducatoa valmistetaan tänäkin päivänä. Sevel on nykyisin maailman suurin tuotantolaitos, joka valmistaa keskikokoisia ja suuria pakettiautoja. Samalla Ducatosta on tullut yksi luokkansa monipuolisimpia malleja ja sitä valmistetaan yli 10 000:a erilaisena versiona, joita myydään yli 80 maassa ympäri maailmaa.

Ducato ja matkailuautot

Laaja korimallivalikoima ja alustan muunneltavuus ovat tehneet Ducatosta ykkösvaihtoehdon erikoisajoneuvojen ja etenkin matkailuautojen valmistajille. Ducato on nykyisin ainoa hyötyajoneuvo, jota valmistetaan erityisesti matkailuautojen alustaksi. Ducato-matkailuauton perusajoneuvo onkin suunniteltu yhdessä Euroopan suurimpien matkailuautojen valmistajien kanssa. Ducaton asemasta matkailuautojen ykkösenä kertoo se, että viimeisen kymmenen vuoden aikana Euroopassa myytiin yli 500 000 Ducatoon perustuvaa matkailuautoa.

E-Ducato – uusi aikakausi alkaa

Täyssähköinen E-Ducato kirjoittaa uuden luvun Ducaton menestyksekkääseen 40-vuotiseen historiaan ja on Fiat Professionalin uusi lippulaivamalli sähköisen liikkuvuuden osalta. E-Ducaton tuotekehitys sisälsi yli vuoden ajan mittauksia ajosuoritteiden aikana ja mukana oli yli 28 000 autoa. Laajan testauksen ja eri näkökulmien ansiosta voitiin ottaa huomioon kaikki asiakkaiden erilaiseen käyttöön, dynamiikkaan, kuormitukseen ja ympäristönäkökohtiin liittyvät muuttujat.

E-Ducato voidaan varustaa erilaisilla modulaarisilla akkuvaihtoehdoilla. Akuston koosta ja erilaisista latauslaitteista riippuen Ducato yltää 200–330 kilometrin toimintamatkaan. E-Ducato on myös suorituskykyinen; nopeus on rajoitettu 100 kilometriin tunnissa akun keston maksimoimiseksi, maksimiteho on 90 kilowattia ja suurin vääntömomentti 280 newtonmetriä. E-Ducaton mallisto on myös sähköpakettiautoluokan laajin. Kokovaihtoehtoja löytyy asiakkaan tarpeista riippuen 10–17 kuutiometrin tavaratilan tilavuuksilla ja jopa 1 950 kilogramman kantavuudella.


Lue seuraavaksi